по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Процесори, дънни платки & RAM

Register

Errrm, ми е CPU вървят нали?

Reply

Нишка Инструменти
Old 21-ви май 2008 г., 20:04
Член Група

Default Errrm, ми е CPU вървят нали?

Ей всички - друга игра на думи. Бях правите решаваща сканиране на компютъра ми [махаме скука все пак!] И тя ми казва, процесор на скоростта е 1000mhz ... Сега това е 1ghz, така ли?

Но ми процесор има за цел да се 3ghz, или е то, отнасящи се до FSB?
  • Максимален капацитет на паметта: 1048576 MB
  • Текущо инсталирани Памет: 4096 MB
  • Налични слотове памет: НС
  • Брой на банки: 2
  • Dual Channel поддръжка: Да
  • CPU Производител: AuthenticAMD
  • CPU Фамилия: AMD Athlon (TM) 64 X2 Dual Core процесор 6000 + Модел 3, Засилване 3
  • CPU Speed: 1000 MHz
Old 21-ви май 2008 г., 20:30
Номер на групата

Това е странно, но вероятно е проблем (и не FSB писти най 1000mhz: P). Просто Кликнете с десния бутон My Computer и натиснете бутона свойства - това е точната проверка на GHz.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. "

Моята система: 日夏子

Процесор (и):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Дънната платка:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM памет:
2GB Патриотичния Екстремни Ефективност
Графична карта (и):
PNY 8800GTS 320MB
Звукова карта:
Звук Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (и):
80GB + 500GB
Оптично устройство (а):
2x SATA
Дело / PSU:
ANTEC 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Охлаждане:
4x 120 мм Yate-гмуркач + 200 mm нагоре
Мрежа / Интернет:
Qwest
Монитор (и):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Операционна система (и):
Windows XP + 7
Old 21-ви май 2008 г., 20:36
Член Група

haha пък не ... * крие липсата на знания * Какво-е-максималната FSB изложени на интереси?

Да Проверих в системата клетка и тя казва 3.0Ghz. Но съм забелязал, преди в програмата и го използват, когато щракнете върху генерирате отчет за моя компютър скоростта отново варира от 2000 до 1080ghz нещо.

Очевидно аз не искам да не получават резултати, които съм изразходвани около приглаждам долара на ... [добре £ 90 LOL]
Old 21-ви май 2008 г., 23:26
Номер на групата

Максимална FSB не съществува, тъй като тя винаги се променя. Трябваше да коригира себе си: когато говорим за FSB, има два различни номера. Има база MHz FSB, че се пускат в, както и някои, четири пъти, че това представлява "куадро-помпено" MHz на процесора се пускат в ( "оценени FSB"). Ако това не беше достатъчно объркваща, на FSB е умножена по (aptly-име) множител за определяне на скоростта на процесора.

За пример, моят E6400 работи при FSB на 375.0MHz. Този брой се умножава по 4 (четворни-изпомпва), за да получите оценени FSB (1.5ghz). Моят множител е 8.0, така ми скорост е 375,0 х 8 = 3 GHz.

Така че може да се пуска по 1000mhz лесно - The трик е, че оценени FSB е една вървят в тази скорост, а не самата FSB. Все пак, ако си спомням правилно, AMD процесори Run двойно помпено, така че ФСБ е само два пъти, за да номиналните FSB. Така че, за да имат номинална FSB на 1ghz на AMD система, която трябва редовно FSB на 500MHZ - възможно, но не е много лесно (или често)!

Проблемът с бутона за генериране на доклада е, че най-новите процесори дросела себе си - те намаляват запасите скорости или напрежение в опит да спаси мощност, когато не се използва. Начинът, по който да се определи това е чрез изключване на настройката на вашия BIOS - на Intel се нарича SpeedStep, нямам идея какво е AMD еквивалент. Какво се случва е, че когато го правиш теста, преработвателят е понякога правиш задачи и понякога заседание бездейства, което означава, неговата продукция ще се различават. Ако изпълните трудна, когато правите своя тест, трябва да получи подходящо номер.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. "
Old 22 май 2008, 00:20
Администратор Група

Изтеглете и изпълнете CPUZ да получа второ мнение.

Моята система: Hybr! Г

Процесор (и):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Дънната платка:
HP nForce 560
RAM памет:
2GB DDR2 PC2-5300
Графична карта (и):
NVidia 7150M борда Интегриран
Звукова карта:
5,1 борда Интегриран
Hard Drive (и):
250GB 5400RPM SATA300
Оптично устройство (а):
18x CD / DVDRW DL-АТА
Дело / PSU:
Фондова HP
Охлаждане:
Фондова HP
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 10 MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
17 "WXGA + HD BrightView Широкоекранен
Операционна система (и):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Управление на ОС Off Арама Само. cheesepuff Общи Хардуер Чат 3 1-во Aug 2009 10:04
DVD устройството работи като CD ROM deltheblue Дискове & сменяемите носители 4 23rd Jan 2008 11:36
Работещи 2 DVD дискове davsas Дискове & сменяемите носители 8 21 Jan 2008 06:52
Работещи 2 компютъра от 1 IPS gazza1 В мрежа, модеми & VoIP 3 25 ноември 2007 09:04
CPU пускат в 100% zerotechnix Процесори, дънни платки & RAM 4 17 Март 2007 21:33
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc