rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Errrm, jest moje prawo jazdy procesora?

Reply

Narzędzia wątku
Old 21 maja 2008, 20:04
Członek grupy

Hej wszystkim - inny wykręt. Robiłam kluczowe przeskanować swój komputer [nuda outta jednak!] I że moje Szybkość procesora jest 1000MHz ... Now that's 1GHz, yeah?

Ale mój procesor ma być 3GHz, czy też odnoszące się do FSB?
  • Maksymalna pojemność pamięci: 1048576 MB
  • Obecnie Installed Memory: 4096 MB
  • Dostępne Memory Slots: NA
  • Liczba Banki: 2
  • Dual Channel Support: Tak
  • Producent procesora: AuthenticAMD
  • Rodzina procesorów: AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000 + Model 3 Stepping 3
  • CPU Speed: 1000 MHz
Old 21 maja 2008, 20:30
Grupa dawcy

To dziwne, ale prawdopodobnie glitch (i nie działa na FSB 1000MHz: P). Prawym przyciskiem myszy kliknij Mój komputer i kliknij Właściwości - to dokładne sprawdzenie GHz.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 +620 W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 21 maja 2008, 20:36
Członek grupy

haha nie to ... * brak skór wiedzy * What-is-maksymalne FSB obecnie zainteresowania?

yeah i sprawdzone w polu systemu i mówi 3.0Ghz. Ale zauważyłem wcześniej w programie używam tego, gdy ja trzaskać wygenerować raport na temat mojego komputera ponownie prędkość waha się od 1080ghz do 2000 coś.

Oczywiście nie chcę być nie otrzymania wyników, które spędziłem kilka slick dolarów na ... [oraz £ 90 lol]
Old 21 maja 2008, 23:26
Grupa dawcy

Maksymalne FSB nie istnieje, bo to zawsze się zmienia. Ja powinienem skorygować sobie: kiedy mówisz FSB, istnieją dwa różne numery. Nie ma podstawy MHz FSB, które porusza się, a liczba cztery razy, że reprezentuje "quad-pumped" MHz CPU pracuje na ( "oceniono FSB). Jeśli to nie była na tyle mylące, FSB mnoży się przez (trafnie nazwie) mnożnik w celu określenia szybkości procesora.

Na przykład, mój E6400 pracuje na FSB 375.0MHz. Liczba ta jest mnożona przez 4 (quad-pumped), aby uzyskać ocenę FSB (1.5GHz). Moje mnożnik wynosi 8,0, więc moja prędkość końcowa to 375,0 x 8 = 3 GHz.

Tak więc można uruchomić na 1000MHz łatwo - Sztuką jest, że oceniane FSB jest jeden uruchomiony przy prędkości obrotowej, a nie samej FSB. Jednakże, jeśli dobrze pamiętam, procesory AMD uruchomić dwukrotnie pompowane, więc FSB jest tylko dwukrotnie, aby uzyskać ocenę FSB. Tak się ocenę FSB 1GHz na system AMD, którą trzeba regularnie FSB 500MHz - jest to możliwe, ale nie bardzo łatwe (lub często)!

Problem z przycisk Generuj raport jest, że większość nowych procesorów przepustnicy siebie - wpływać na zmniejszenie prędkości czas lub napięcia próby w celu oszczędzania energii, gdy nie jest używany. Sposobem na rozwiązanie tego jest wyłączenie ustawienia w BIOS-ie - z jednej Intel nazywa się SpeedStep, nie mam pojęcia, co odpowiednik AMD. Co się dzieje, że kiedy robisz badania, procesor jest czasem ćwiczeń, a czasem siedzi bezczynnie, co oznacza, że jego produkcja będzie się różnić. Po uruchomieniu aplikacji wymagających kiedy robi się badania, należy uzyskać odpowiedni numer.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 22 maja 2008, 00:20
Administrator Group

Pobierz i uruchom CPUZ uzyskać drugą opinię.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.