![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hej wszystkim - inny wykręt. Robiłam kluczowe przeskanować swój komputer [nuda outta jednak!] I że moje Szybkość procesora jest 1000MHz ... Now that's 1GHz, yeah? Ale mój procesor ma być 3GHz, czy też odnoszące się do FSB?
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| To dziwne, ale prawdopodobnie glitch (i nie działa na FSB 1000MHz: P). Prawym przyciskiem myszy kliknij Mój komputer i kliknij Właściwości - to dokładne sprawdzenie GHz.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| haha nie to ... * brak skór wiedzy * What-is-maksymalne FSB obecnie zainteresowania? yeah i sprawdzone w polu systemu i mówi 3.0Ghz. Ale zauważyłem wcześniej w programie używam tego, gdy ja trzaskać wygenerować raport na temat mojego komputera ponownie prędkość waha się od 1080ghz do 2000 coś. Oczywiście nie chcę być nie otrzymania wyników, które spędziłem kilka slick dolarów na ... [oraz £ 90 lol] |
|
| |||
| |||
| Maksymalne FSB nie istnieje, bo to zawsze się zmienia. Ja powinienem skorygować sobie: kiedy mówisz FSB, istnieją dwa różne numery. Nie ma podstawy MHz FSB, które porusza się, a liczba cztery razy, że reprezentuje "quad-pumped" MHz CPU pracuje na ( "oceniono FSB). Jeśli to nie była na tyle mylące, FSB mnoży się przez (trafnie nazwie) mnożnik w celu określenia szybkości procesora. Na przykład, mój E6400 pracuje na FSB 375.0MHz. Liczba ta jest mnożona przez 4 (quad-pumped), aby uzyskać ocenę FSB (1.5GHz). Moje mnożnik wynosi 8,0, więc moja prędkość końcowa to 375,0 x 8 = 3 GHz. Tak więc można uruchomić na 1000MHz łatwo - Sztuką jest, że oceniane FSB jest jeden uruchomiony przy prędkości obrotowej, a nie samej FSB. Jednakże, jeśli dobrze pamiętam, procesory AMD uruchomić dwukrotnie pompowane, więc FSB jest tylko dwukrotnie, aby uzyskać ocenę FSB. Tak się ocenę FSB 1GHz na system AMD, którą trzeba regularnie FSB 500MHz - jest to możliwe, ale nie bardzo łatwe (lub często)! Problem z przycisk Generuj raport jest, że większość nowych procesorów przepustnicy siebie - wpływać na zmniejszenie prędkości czas lub napięcia próby w celu oszczędzania energii, gdy nie jest używany. Sposobem na rozwiązanie tego jest wyłączenie ustawienia w BIOS-ie - z jednej Intel nazywa się SpeedStep, nie mam pojęcia, co odpowiednik AMD. Co się dzieje, że kiedy robisz badania, procesor jest czasem ćwiczeń, a czasem siedzi bezczynnie, co oznacza, że jego produkcja będzie się różnić. Po uruchomieniu aplikacji wymagających kiedy robi się badania, należy uzyskać odpowiedni numer.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Pobierz i uruchom CPUZ uzyskać drugą opinię.