rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Gigabyte GA-P35-DS3 Motherboard overclockingu - trzeba pomóc

Reply

Narzędzia wątku
Old 2 lutego 2008, 05:49
Nowe państwa grupy

Default Gigabyte GA-P35-DS3 Motherboard overclockingu - trzeba pomóc

Hey everyone I dopiero niedawno podpisana do tego forum i wydaje się bardzo miło. Anyways naprawdę potrzebuje pomocy z overclockingu I'm nowe nigdy nie zrobił to, ale mam overclocked mojej karty graficznej, który był dość łatwy. Mam Intel E6750, który jest na 2,66. Teraz wejdzie w BIOSie i idę do obszaru, w którym (sądzę, że nie ma pewności) może zmieniła stosunek zegar procesorów. Teraz nie jestem pewien, czy to, co overclockingu i naprawdę nie wiele pomysł, w jaki sposób overclockingu procesora. Someone please help me I'm really chętnie overclockingu. Ktoś z mojej płyty głównej pomogłaby partii, ponieważ wtedy może odnosić się do systemu BIOS.

Dzięki!
Old 2 lutego 2008, 06:36
Grupa dawcy

Nie musisz zmieniać FSB, a nie "stosunek" (ta kontroluje w jaki sposób CPU i pamięci RAM są połączone, należy pozostawić w monoterapii). Podniesienie FSB w 5-10mhz zwiększa aż nie można uruchomić systemu Windows, a następnie ponownie podjąć je i powtarzać aż masz tak wysokie, jak możesz. Możesz się napięcia przez niewielkie ilości, aby uzyskać lepsze overclocks.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 2 lutego 2008, 16:24
Grupa dawcy

ale pamiętaj, że ciepło nie jest duża uśmiercający w overclockingu, to upping napięcia. to bardzo niebezpieczne, ale z Core 2 duos jest ładny dużo nie trzeba robić. co jest prędkość RAMu? Ci tylko niższy wskaźnik, ponieważ jeśli się ci barana prędkości FSB w MHz do góry, (także jego overclockingu RAM) oraz korzystanie stosunek do zmniejszenia szybkości pamięci RAM, aby nie uszkodzić ich podczas przetaktowywania.

My System: Góra Secrit

Procesor (y):
Core 2 Duo E8500 @ 4GHz OC
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P (P45)
Pamięć RAM:
mushkin 4GB DDR2 1066MHz
Karta graficzna (y):
GTX280
Karta dźwiękowa:
pokładowej (przynajmniej na razie)
Hard Drive (s):
WD WD6401AALS 640GB
Optical Drive (s):
Kliknij na link w podpisaniu więcej
Case / PSU:
Corsair CMPSU-750TX (750 WATT)
Chłodzenie:
XIGMATEK HDT-S1283 120mm Rifle
Sieć / Internet:
DSL średnich
Monitor (y):
30 cali 2650x1600 (i tak szybko)
Operating System (-y):
XP Home
Old 2 lutego 2008, 17:59
Grupa dawcy

Cóż, upping napięcia robi utworzyć ciepła. : P Ale tak, to w zasadzie poprawne.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 2 lutego 2008, 21:54
Nowe państwa grupy

Więc podniesienia przodu autobusu. Gdzie będę mógł znaleźć w BIOSie? (Wiem, większość z was będzie mieć różne płyty główne) Jeżeli byłby najbardziej powszechne?
Old 3 lutego 2008, 01:53
Nowe państwa grupy

ok im jeszcze pomylić .... I found this to w BIOSie o nazwie CPU hosta częstotliwość, mogę to zmienić? a także I couldnt find anything pod Front Side Bus, która może być zwiększona
Reply

Register

Zakładki