![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hey everyone I dopiero niedawno podpisana do tego forum i wydaje się bardzo miło. Anyways naprawdę potrzebuje pomocy z overclockingu I'm nowe nigdy nie zrobił to, ale mam overclocked mojej karty graficznej, który był dość łatwy. Mam Intel E6750, który jest na 2,66. Teraz wejdzie w BIOSie i idę do obszaru, w którym (sądzę, że nie ma pewności) może zmieniła stosunek zegar procesorów. Teraz nie jestem pewien, czy to, co overclockingu i naprawdę nie wiele pomysł, w jaki sposób overclockingu procesora. Someone please help me I'm really chętnie overclockingu. Ktoś z mojej płyty głównej pomogłaby partii, ponieważ wtedy może odnosić się do systemu BIOS. Dzięki! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nie musisz zmieniać FSB, a nie "stosunek" (ta kontroluje w jaki sposób CPU i pamięci RAM są połączone, należy pozostawić w monoterapii). Podniesienie FSB w 5-10mhz zwiększa aż nie można uruchomić systemu Windows, a następnie ponownie podjąć je i powtarzać aż masz tak wysokie, jak możesz. Możesz się napięcia przez niewielkie ilości, aby uzyskać lepsze overclocks.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| ale pamiętaj, że ciepło nie jest duża uśmiercający w overclockingu, to upping napięcia. to bardzo niebezpieczne, ale z Core 2 duos jest ładny dużo nie trzeba robić. co jest prędkość RAMu? Ci tylko niższy wskaźnik, ponieważ jeśli się ci barana prędkości FSB w MHz do góry, (także jego overclockingu RAM) oraz korzystanie stosunek do zmniejszenia szybkości pamięci RAM, aby nie uszkodzić ich podczas przetaktowywania.
| |||
| |||
| Cóż, upping napięcia robi utworzyć ciepła. : P Ale tak, to w zasadzie poprawne.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| Więc podniesienia przodu autobusu. Gdzie będę mógł znaleźć w BIOSie? (Wiem, większość z was będzie mieć różne płyty główne) Jeżeli byłby najbardziej powszechne? |
|
| |||
| |||
| ok im jeszcze pomylić .... I found this to w BIOSie o nazwie CPU hosta częstotliwość, mogę to zmienić? a także I couldnt find anything pod Front Side Bus, która może być zwiększona |
![]() |
|
| Zakładki |