manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Hardware > CPU, Matične ploče i RAM

Register

Half-memorija samo se čudno ... no otkrivena je dovoljno ....

Reply

Thread Tools
Old 23 siječanj 2008, 06:12
Novi član grupe

Default Half-memorija samo se čudno ... no otkrivena je dovoljno ....

... ovo je točno stick koji je bio u računalu dot dan od kad sam ga sagradili. Pa to nije dual-kanala ili tema s jednim kanalom jer ga samo jedan dan odlučili da prepoznaju samo pola.

Pa sam otišao od 512MB do 256MB, u stvari - to je moj stroj HD as well. JA je otišao i kupio novi stick (Hynix DDR400 1GB) i koliko ću biti kad sam prasnuti sustav ... polovine ponovno. Pokušali drugo drvo, sve poluge u različitim mjestima, a da i dalje ne ide. Čudno, CPU-z priznaje 1GB Hynix DDR400 RAM (tako da je sigurno rade svoj posao), ali BIOS i Windows prepoznaje samo 512MB. Kao što se Knoppix i Ubuntu.

Koristio sam ga i rekao Memtest86 nije bilo greške ili problema. Svi štapovi su pokušali u točno jednak setup drugdje i oni naći 1GB. Pa sljedeći pitanje je, zašto? Ima odbora postaju korumpirani? Za snimanje, to je gigabajt 848p odbora i Hynix RAM (novo u slučaju da ne primijetiti) - originalni je gusar RAM.

Ive 'nikada pp od SEE ovaj problem drugdje i sudeci ljude sam govorio ... da ne izgleda da je vidio je bilo problema!
Old 23 siječanj 2008, 06:21
Donatorska Grupa

Što OS koristite?

onda opet ja dont vidjeti zašto njegova samo 512 čitanja

Imala sam problema čitanja 4GB, samo da sazna vidik mogli čitati samo 3gb

ali mislim da ovaj svibanj biti različite abit

My System: Moj

Procesor (i):
AMD Athlon dual core
Matične ploče:
winfast 6600
RAM memorija:
3gb
Grafička kartica (e):
MSI 8600GT
Sound Card:
neki jeftini dx9 5,1
Tvrdi disk (i):
Optički pogon (e):
Case / PSU:
Hlađenje:
Network / Internet:
Monitor (e):
Cibox 1440 x 900
Operacijski sustav (e):
Vista
Old 23 siječanj 2008, 06:22
Donatorska Grupa

Da li vaša matična ploča ima na pansion video?
"Ja ljubio P182 toliko da, kada je moja supruga je sustav bio glasan i sve potrebne sve vrste čišćenja, kupila sam joj jedan. Zatim, kada sam htjela mačku sam kupio P182. The P182 nije mačka po sebi, ali to je još uvijek odličan kupiti. "

My System: 日夏子

Procesor (i):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Matične ploče:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM memorija:
2GB Patriot Extreme Performance
Grafička kartica (e):
PNY 8800GTS 320MB
Sound Card:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Tvrdi disk (i):
80GB + 500GB
Optički pogon (e):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Hlađenje:
4x-120mm Yate šunjalo + 200mm top
Network / Internet:
Qwest
Monitor (e):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operacijski sustav (e):
Windows XP + 7
Old 23 siječanj 2008, 06:22
Donatorska Grupa

Pokušajte ide u BIOS i negdje u tom močvara koju svibanj naći opciju da ne učinite brzo pokretanje, ili opciju za napraviti potpunu provjeru memorije. Vi svibanj želite gledati koliko BIOS izvješćivanja previše.

Ponovo i (nakon čeka jedna vječnost) ako vidi da ga popravlja. Ako on ne, promijenite brz povratak na početak.

Je m / b dovoljno stara da je potreban novi CMOS baterija?

Old 23 siječanj 2008, 06:28
Novi član grupe

Im 'koristeći XP Media Center 2005. Vista podržava 3.14GB ili nešto slično za 32bit.

Moja zajednica nema onboard video (imam P model, I model je integrirana).

Ja ću probati što Mike je predložio za potpunu provjeru memorije. Biste većina BIOSes nakon 2003-2004 imati - i ja upravo opremljen novi akumulator, kao što je nedavno prosinca.
Old 23 sij 2008, 06:34
Donatorska Grupa

Quote:
Originally Posted by drewhiggins View Post
Im 'koristeći XP Media Center 2005. Vista podržava 3.14GB ili nešto slično za 32bit.

Moja zajednica nema onboard video (imam P model, I model je integrirana).

Ja ću probati što Mike je predložio za potpunu provjeru memorije. Biste većina BIOSes nakon 2003-2004 imati - i ja upravo opremljen novi akumulator, kao što je nedavno prosinca.
Moj godišnjaka Q35 laptop ima, dunno oko računala, ali mislim tako.

Old 23 siječanj 2008, 06:37
Novi član grupe

Uzet ću pogledati kasnije. Thanks for your help - Ja ću Vas obavijestili o tome kako sam dobio.
Old 26 siječanj 2008, 05:57
Novi član grupe

Alrighty, JA napokon je dobio oko na njega - samo provjerava oko 20 minuta i nema nigdje spomenuti neke Brzi Start ili Full Memory Check at all. Bilo koje druge ideje? I'm fresh out osim kupovanja novog odbora, ali oni su prekinule dobi ago.
Old 30 siječanj 2008, 05:52
Donatorska Grupa

Quote:
Originally Posted by drewhiggins View Post
Alrighty, JA napokon je dobio oko na njega - samo provjerava oko 20 minuta i nema nigdje spomenuti neke Brzi Start ili Full Memory Check at all. Bilo koje druge ideje? I'm fresh out osim kupovanja novog odbora, ali oni su prekinule dobi ago.
Valjda ste već stavili najnoviji firmver u vaš BIOS? Možda ponovno treperi ona će stimulirati njegove memorije! Dunno što to sugeriraju Osim toga, to je prilično čudno problem.

Imali smo dva HP Omnibooks u prošlosti i jedan je točno jednak problem, ali samo na jedan utor, a nikada nisam dobio na dno, jer se drugi utor i drugih laptopa bili u redu. I staviti ga na kvara hardvera.

Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.