kisebb-sajáttőke

Magazine
Go Back   Számítógép Juice > Számítógép hardver > Processzorok, alaplapok és RAM

Register

Half-memória csak észlelésétől ... de elég furcsa ....

Reply

Téma eszközök
Old Január 23, 2008, 06:12
Új tag Csoport

... ez volt a bot, hogy pontos volt a számítógép, mert nap pont mikor építette. Tehát nem a dual-channel kérdés vagy egy csatorna, mert ez csak egy nap úgy döntött, hogy csak a fele ismeri.

Szóval elmentem a 512MB az 256MB, valójában - az én HD-gép is. Bementem, és vettem egy új Stick (Hynix DDR400 1GB), és hogy mennyit jutok, amikor tűz ki a rendszer ... felét újra. Megpróbáltam egy másik botot, minden botok különböző résidők, és még mindig nem megy. Különös módon, a CPU-Z elismeri 1GB Hynix DDR400 RAM (így természetesen ezt a munkát), de a BIOS és a Windows csak 512 MB. Mint az Ubuntu és a Knoppix.

Régebben Memtest86 és azt mondta nem voltak hibák és problémák. Minden botok is próbált ugyanolyan beállítás másutt, és úgy találják, 1GB. A következő kérdés az, miért? Van a fórumon vált sérült? A rekord, ez egy Gigabyte 848p fórumon és a Hynix RAM (az újat, ha nem vette észre) - az eredeti példányt Corsair RAM.

Még sosem láttam ezt a problémát máshol ítélve emberek már beszéltem ... nem úgy tűnik, hogy látta a problémát sem!
Old Január 23, 2008, 06:21
Donor Group

OS te mit használ?

majd én dont miért az egyetlen olvasatban 512

Volt egy probléma olvasni 4GB, csak hogy megtudja, kilátás csak olvasni 3GB

de azt hiszem, ez lehet a különböző Abit

My System: Enyém

Processzor (ok):
AMD Athlon kétmagos
Alaplap:
winfast 6600
RAM memória:
3GB
Grafikus kártya (k):
MSI 8600GT
Hangkártya:
Néhány olcsó dx9 5,1
Merevlemez (ek):
Optikai meghajtó (k):
Case / tápegység:
Hűtés:
Hálózat / Internet:
Monitor (ok):
Cibox 1440 x 900
Operációs rendszer (ek):
Vista
Old Január 23, 2008, 06:22
Donor Group

Az Ön alaplap van fedélzeti videó?
"Szerettem a P182 annyira, hogy amikor a feleségem rendszer minden zajos, és szükség mindenféle tisztítás, vettem neki egyet. Aztán, amikor akartam egy macska, én vettem egy P182. A P182 nem egy macska önmagában de ez még mindig kitűnő vásárolni.

My System: 日夏子

Processzor (ok):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Alaplap:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM memória:
2GB Patriot Extreme Performance
Grafikus kártya (k):
PNY 8800GTS 320MB
Hangkártya:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Merevlemez (ek):
80GB + 500GB
Optikai meghajtó (k):
2x SATA
Case / tápegység:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Hűtés:
4x Yate 120mm-200mm Loon + top
Hálózat / Internet:
Qwest
Monitor (ok):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operációs rendszer (ek):
Windows XP + 7
Old Január 23, 2008, 06:22
Donor Group

Próbálja ki megy be a BIOS-t és valahol, hogy a mocsárból lehet egy opció, hogy nem egy gyorsan indul el, vagy annak lehetőségét, hogy a teljes memória ellenőrzést. Ha akarod, nézd meg, hogy mennyi a BIOS-jelentést is.

Újraindítás, és (miután vár az örökkévalóságig) nézd meg, hogy rögzíti azt. Ha igen, akkor vissza a gyors változás kezdete.

Ez az m / b öreg ahhoz, hogy szükség van egy új CMOS battery?

Old Január 23, 2008, 06:28
Új tag Csoport

I'm using XP Media Center 2005. Vista támogatja 3.14GB, vagy valami ilyesmi a 32bit.

Saját fórumon nem rendelkezik beépített video (I have a P modellt, az I. modell integrált).

Megpróbálom, amit Mike azt javasolta a teljes memória ellenőrzést. Vajon a legtöbb BIOS 2003-2004 után is - és én csak látni egy új akkumulátort, mint a közelmúltban, mint decemberben.
Old Január 23 2008, 06:34
Donor Group

Idézet:
Originally Posted by drewhiggins View Post
I'm using XP Media Center 2005. Vista támogatja 3.14GB, vagy valami ilyesmi a 32bit.

Saját fórumon nem rendelkezik beépített video (I have a P modellt, az I. modell integrált).

Megpróbálom, amit Mike azt javasolta a teljes memória ellenőrzést. Vajon a legtöbb BIOS 2003-2004 után is - és én csak látni egy új akkumulátort, mint a közelmúltban, mint decemberben.
Saját év Q35 laptop megvan, tudom, de körülbelül asztali azt hiszem.

Old Január 23, 2008, 06:37
Új tag Csoport

Majd nézd későbbiekben. Köszönjük a segítséget - I'll let you know how I got on.
Old Január 26, 2008, 05:57
Új tag Csoport

Rendicsek, Végre megvan körül is - csak ellenőrzött mintegy 20 óra, és nincs említés sehol egy Fast Start vagy Full Memory Check egyáltalán. Minden más ötlete? Én vagyok a friss kivételével buying új fórumon, de azért szakítani korú ezelőtt.
Old Január 30, 2008, 05:52
Donor Group

Idézet:
Originally Posted by drewhiggins View Post
Rendicsek, Végre megvan körül is - csak ellenőrzött mintegy 20 óra, és nincs említés sehol egy Fast Start vagy Full Memory Check egyáltalán. Minden más ötlete? Én vagyok a friss kivételével buying új fórumon, de azért szakítani korú ezelőtt.
Azt hiszem, már fel a legújabb firmware-be a BIOS-t? Talán újra villogni fog jog a memória! Nem tudom, mit kell arra utalnak, eltekintve attól, hogy ez egy elég furcsa probléma.

Két HP Omnibooks a múltban, és az egyik pontosan ugyanaz a probléma, de csak egy slot, és soha nem jutott az alján, mert a többi nyílásba és más laptop is finom. Azt tedd le a hardver hiba.

Reply

Register
Téma eszközök

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Számítógép Juice.