rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Połowa pamięci tylko zostanie wykryty ... ale dziwne ....

Reply

Narzędzia wątku
Old 23 stycznia 2008, 06:12
Nowe państwa grupy

Default Połowa pamięci tylko zostanie wykryty ... ale dziwne ....

... to było dokładnie trzymać, które były w komputerze, ponieważ dzień dot kiedy go zbudował. Więc nie jest to dual-channel wystawienia lub pojedynczego kanału, ponieważ jeden dzień po prostu postanowił rozpoznać tylko połowę.

Więc pojechałem od 512MB do 256MB w rzeczywistości - to moja HD oraz maszyny. Byłem i kupił nowy Stick (1GB Hynix DDR400) i ile mogę, kiedy ogień do systemu ... pół ponownie. Próbowano innego trzymać wszystkie kije w różnych szczelinach i nadal go nie ma. O dziwo, CPU-Z uznaje 1GB Hynix DDR400 RAM (tak to z pewnością robi swoje zadanie), ale BIOS i system Windows rozpoznaje tylko 512 MB. Jak Ubuntu i Knoppix.

Użyłem memtest86 i powiedział nie ma żadnych błędów i problemów. Wszystkie kije były próbował w taki sam setup gdzie indziej i znaleźć 1GB. Więc następne pytanie jest, dlaczego? Czy pokładzie uszkodzony? Dla przypomnienia, jest to Gigabyte 848p pokładzie oraz Hynix RAM (nowy w przypadku, gdy nie wypowiedzenia) - oryginał został RAM Corsair.

I've never seen ten problem w innym miejscu i osądzania osób I've mówił ... nie wydaje się już problem albo!
Old 23 stycznia 2008, 06:21
Grupa dawcy

co OS używasz?

ponownie i dont dlaczego jej tylko czytanie 512

Miałem problem czytania 4GB, tylko aby dowiedzieć się można było jedynie przeczytać Vista 3Gb

ale myślę, że może to być różne abit

My System: Mój

Procesor (y):
AMD Athlon dual core
Płyta główna:
WinFast 6600
Pamięć RAM:
3Gb
Karta graficzna (y):
MSI 8600GT
Karta dźwiękowa:
niektóre tanie dx9 5,1
Hard Drive (s):
Optical Drive (s):
Case / PSU:
Chłodzenie:
Sieć / Internet:
Monitor (y):
Cibox 1440 x 900
Operating System (-y):
Vista
Old 23 stycznia 2008, 06:22
Grupa dawcy

Czy twoja płyta główna posiada na pokładzie wideo?
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 23 stycznia 2008, 06:22
Grupa dawcy

Spróbuj się do systemu BIOS i gdzieś w tym oparzelisko można znaleźć opcję, aby nie robić szybko rozpocząć, lub opcji do pełnej pamięci sprawdzić. Można spojrzeć na to ile BIOS jest zbyt sprawozdawczości.

Ponownie i (po odczekaniu jeden wieczności) sprawdzić, czy to, że poprawki. Jeśli tak, szybko wrócić do początku.

Czy m / b stare wystarczy potrzebę nowej baterii CMOS?

Old 23 stycznia 2008, 06:28
Nowe państwa grupy

Używam XP Media Center 2005. Vista obsługuje 3.14GB czy coś takiego dla 32-bitowych.

Moje rady nie ma na pokładzie wideo (Mam P modelu I model zintegrowanego).

I'll try to, co Mike zaproponował dla pełnego sprawdzenia pamięci. Czy większość BIOS 2003-2004 po jego - i tylko wyposażony nowej baterii ostatnio w grudniu.
Old 23. stycznia 2008, 06:34
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by drewhiggins View Post
Używam XP Media Center 2005. Vista obsługuje 3.14GB czy coś takiego dla 32-bitowych.

Moje rady nie ma na pokładzie wideo (Mam P modelu I model zintegrowanego).

I'll try to, co Mike zaproponował dla pełnego sprawdzenia pamięci. Czy większość BIOS 2003-2004 po jego - i tylko wyposażony nowej baterii ostatnio w grudniu.
Moje lat P35 laptop ma to, o dunno pulpitów ale Chyba tak.

Old 23 stycznia 2008, 06:37
Nowe państwa grupy

Wezmę się w późniejszym terminie. Dziękujemy za pomoc - I'll let you know how I got on.
Old 26 stycznia 2008, 05:57
Nowe państwa grupy

Alrighty, wreszcie dostałem go wokół - tylko sprawdzone około 20 minut temu i nie ma nigdzie wzmianki o Szybki start lub Pełny pamięci Sprawdź na wszystkich. Wszelkie inne pomysły? Jestem obecnie wyjątkiem świeżych kupnem nowego zarządu, ale są one przerwane wieku temu.
Old 30 stycznia 2008, 05:52
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by drewhiggins View Post
Alrighty, wreszcie dostałem go wokół - tylko sprawdzone około 20 minut temu i nie ma nigdzie wzmianki o Szybki start lub Pełny pamięci Sprawdź na wszystkich. Wszelkie inne pomysły? Jestem obecnie wyjątkiem świeżych kupnem nowego zarządu, ale są one przerwane wieku temu.
Chyba masz już najnowszy firmware do BIOS? Może ponownie migające to jog jego pamięci! Dunno co wskazują poza tym, to jest dość dziwny problem.

Mieliśmy dwa HP Omnibooks w przeszłości i jeden miał dokładnie ten sam problem, ale tylko w jednym gnieździe, a ja nigdy nie trafił do dołu, że ze względu na inne gniazda i innych laptopach były grzywny. Umieścić go na awarię sprzętu.

Reply

Register

Zakładki