menšie majetkové --

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Procesory, základné dosky & RAM

Register

Half-pamäť iba odhalenie ... ale dost divně ....

Reply

Thread Tools
Old 23 január 2008, 06:12
Nový člen skupiny

Default Half-pamäť iba odhalenie ... ale dost divně ....

... To bol presne palicu, ktorá bola v počítači, pretože deň, bodka, keď som to postavil. Takže to nie je dual-channel vydaní alebo jeden-kanál, pretože jedného dňa proste rozhodla uznať len polovicu.

Tak som šiel zo 512mb na 256 MB, v skutočnosti - je to moje HD stroj rovnako. Išiel som a kúpil novú palicu (Hynix DDR400 1GB) a koľko dostanem, keď som sa oheň systému ... polovica znova. Zkusil inú palicu, všetci držia v rôznych časov a stále no go. Je prekvapujúce, CPU-Z uznáva, 1gb Hynix DDR400 RAM (takže je to určite robí svoju prácu), ale BIOS a Windows uznáva iba 512mb Rovnako ako Ubuntu a Knoppix.

Použil som Memtest86 a povedal, že žiadne chyby alebo problémy. Všetky palice boli súdení v presne rovnaké nastavenie inde, a nájdu 1GB Takže ďalšie otázkou je, prečo? Má dôjsť k poškodeniu dosky? Pre záznam, je to doska Gigabyte 848P a Hynix RAM (nový v prípade, že ste si toho nevšimla) - pôvodný bol Corsair RAM.

Nikdy som nevidel tento problém inde, a súdiac podľa ľudí, ktoré som hovoril s ... sa nezdá, že videl problém buď!
Old 23 január 2008, 06:21
Darcu Skupina

aký OS používate?

potom zase já nevidí dôvod, prečo len čítanie 512

Mal som problém čítanie 4GB, len aby zistil priehľad mohol čítať iba 3 GB.

ale myslím, že to môže byť rôzne abit

Môj systém: Moje

Processor (s):
AMD Athlon duálnym jadrom
Základná doska:
Winfast 6600
Pamäť RAM:
3 GB.
Grafické karty (s):
MSI 8600GT
Zvuková karta:
Niektoré lacné DX9 5,1
Pevný disk (y):
Optická mechanika (s):
Case / PSU:
Chladenie:
Sieť / Internet:
Monitor (s):
Cibox 1440 x 900
Operačný systém (y):
Vista
Old 23 január 2008, 06:22
Darcu Skupina

Má vaša základná doska má na palube-video?
"Miloval som na P182 toľko, že pri mojej manželky bol systém všetkých hlučných a potrebné najrôznejšie čistenie, kúpil som jej jeden. Potom, keď som chcela mačku jsem koupil P182. K P182 nie je mačka sama o sebe, ale je to stále vynikajúca kúpiť. "

Môj systém: 日夏子

Processor (s):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01GHz
Základná doska:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamäť RAM:
2GB Patriot Extreme Výkon
Grafické karty (s):
PNY 8800GTS 320mb
Zvuková karta:
Sound Blaster XtremeGamer 7,1
Pevný disk (y):
80 GB + 500 GB
Optická mechanika (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W AeroCool zeroDBA
Chladenie:
4x 120 mm Yate Loon-top + 200 mm
Sieť / Internet:
Qwest
Monitor (s):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operačný systém (y):
Windows XP + 7
Old 23 január 2008, 06:22
Darcu Skupina

Skúste ísť do BIOSu a niekde v tom marast môžete nájsť možnosť nerobiť rýchly štart, či možnosť robiť plnú kontrolu pamäte. Možno budete chcieť pozrieť na to, ako moc BIOS hlási tiež.

Restart a (potom, čo čakal celú večnosť), zistite, či sa to rieši. Ak tomu tak je, sa zmení späť na rýchly štart.

Je m / b dosť starý na to, aby sa nový CMOS batérie?

Old 23 január 2008, 06:28
Nový člen skupiny

I'm using XP Media Center 2005. Vista podporuje +3,14 gigabajt alebo niečo podobného, že pre 32bit.

Moja rada nemá onboard video (mám model P, je integrovaný model I).

Skúsim to, čo Mike navrhol pre plnú kontrolu pamäte. By sa s najväčšou BIOSy 2003-2004 po tom, čo sa dá - a som vybavený novú batériu ešte v decembri.
Old 23. januára 2008, 06:34
Darcu Skupina

Citácia:
Pôvodne Poslal drewhiggins View Post
I'm using XP Media Center 2005. Vista podporuje +3,14 gigabajt alebo niečo podobného, že pre 32bit.

Moja rada nemá onboard video (mám model P, je integrovaný model I).

Skúsim to, čo Mike navrhol pre plnú kontrolu pamäte. By sa s najväčšou BIOSy 2003-2004 po tom, čo sa dá - a som vybavený novú batériu ešte v decembri.
Môj rok starý notebook Q35 má to, nevím desktopy, ale asi jo.

Old 23 január 2008, 06:37
Nový člen skupiny

Budem sa pozrieť neskôr. Vďaka za pomoc - dám vám vedieť, ako som dostal on.
Old 26 január 2008, 05:57
Nový člen skupiny

Alright, nakoniec som sa dostal asi na to - just checked asi 20 minút pred a nie je nikde zmienka o Fast Štart alebo Full Kontrola pamäte vôbec. Akékoľvek ďalšie nápady? Som čerstvo okrem kúpy novej dosky, ale sú prerušená pred stáročiami.
Old 30 január 2008, 05:52
Darcu Skupina

Citácia:
Pôvodne Poslal drewhiggins View Post
Alright, nakoniec som sa dostal asi na to - just checked asi 20 minút pred a nie je nikde zmienka o Fast Štart alebo Full Kontrola pamäte vôbec. Akékoľvek ďalšie nápady? Som čerstvo okrem kúpy novej dosky, ale sú prerušená pred stáročiami.
Myslím, že ste už dal najnovšie firmware do BIOSu? Možno re-oplechovanie bude behať svoju pamäť! Neviem, čo o tom, že okrem toho je dosť divný problém.

Mali sme dve HP Omnibooks v minulosti a jeden mal presne rovnaký problém, ale len jeden slot, a nikdy som na dne, že z dôvodu inej patice a iné notebook bol v poriadku. Dal som ju k hardvéru poruchu.

Reply

Register

Záložky

Podobné témy
Nitka Thread Odľahčenú Fórum Odpovede Posledný príspevok
HDD niekedy nie je možné zistiť, ktoré základné dosky lauz006 Drives & Removable Media 2 15. jún 2009 02:37
Existuje taká vec ako je slušné Polčas Polčas Výška grafických kariet? mctw Graphics Cards & Monitory 5 3. apríl 2009 15:54
Low Profile / Polčas Veľkosť / Polčas Výška PCI grafická karta tomthedrummer1992 Graphics Cards & Monitory 5 16 február 2009 09:00
Reportované Memory nezodpovedá Suma Inštalovaná pamäť weedan_ash Procesory, základné dosky & RAM 3 13. január 2009 17:18
Acer laptop podivně mrznúce chrisleech11 Notebooky, Mobily a PDA 19 5. február 2008 10:04
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.