rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Ciepło sondy

Reply

Narzędzia wątku
Old 9 stycznia 2008, 07:55
Nowe państwa grupy

Mam thermaltake wentylatora, który mówi, że ciepło sondy wentylatora jak szybko do wirowania. Mam to między Radiator i wentylator procesora, ale jest zawsze wyświetlane na wysokiej .... jak mam przypuszczenia, aby go zainstalować. Myślę, że kierunki mogą mieć menat mówiąc między CPU i gniazda PIN wystarczy przejść przez to, gdzie trzeba?
Old 9 stycznia 2008, 10:10
Grupa dawcy

DONT umieścić czujnik między CPU i HSF ponieważ jesteś naruszenia pieczęci między tymi dwoma, to potencjalnie niebezpieczne dla naszego procesora i będzie dokonywaniu HSF pracy trudniejsze jak to jest.

I zawsze moim cpu czujniki umieścić na tylnej części płyty głównej bezpośrednio pod gniazdem procesora.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 9 stycznia 2008, 11:38
Nowe państwa grupy

Dobrze więc mam tylko termicznej taśmy go do tyłu na płycie głównej? ponieważ wentylator jest uruchomiony na wysokim cały czas i jest bardzo głośny przy wysokich
Old 9 stycznia 2008, 11:48
Grupa dawcy

I'm a tad mylić.

Czy to jest w wentylator, który siedzi na swoim cpu? czy jest to przypadek fan?

Albo sposób najlepiej go podłączyć wentylator do jednego z nagłówków 3pin na płycie głównej, by można się było kontroli prędkości wentylatora.

-Kanoakavirus
Old 9 stycznia 2008, 14:49
Nowe państwa grupy

jest to przypadek wentylatora. Mam go podłączyć maksymalnie na 3 pin ale wentylator posiada 3 opcje. można pozostawić w skoczka i uruchomić go na wysokim cały czas. podłączyć kontroler, który nie cant bo dont mieć puste gniazda PCI lub haka czujnik do procesora tak, aby można ustawić się w zależności od czasu. jakie taśmy byłoby dobrze, aby używać go na taśmę do tyłu. że wydaje się to dobre miejsce, aby je. I również mają cpu cooler
Old 9 stycznia 2008, 19:11
Grupa dawcy

Nie używać typowych "sello" taśmę jako ciepła z Mobo będzie działał cuda na klej.

Musisz termalne taśmie.

-Kanoakavirus
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.