rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Pomoc!

Reply

Narzędzia wątku
Old 19 czerwca 2008, 09:47
Nowe państwa grupy

Default Pomoc!

Jestem w trakcie budowy nowego komputera, zaprojektowane specjalnie do gry. Teraz muszę procesora, który jest między 100 dolarów - 200 dolarów. Jestem całkiem nowy na tego typu rzeczy, ale jadę na Intel Quad Q6600, który jest zaledwie 199 dolarów. Teraz, aby być uczciwym chcę coś bardziej tańsze, i zastanawiałem się, czy mógłbyś mi dać kilka rad.

Thanks for the help
Old 19 czerwca 2008, 10:09
Grupa dawcy

Default Pomoc!

Jeśli nadal chcą quad, jednak do gry, nie rearly potrzeby quad, chyba że będziesz vid rendering itp., jak również, że jest najtańszy proccesor okolice. Jeżeli tylko do gier go za coś z tu będzie prawdopodobnie najlepszym. Jeśli potrzebujesz więcej porad na temat tego, jakie jeden, come back.

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 19 czerwca 2008, 10:25
Członek grupy

Default Pomoc!

Chciałbym pójść na E8400

Lepsze gry i można łatwo przetaktować do większych prędkościach, o ile jest taka potrzeba.
Old 19 czerwca 2008, 12:53
Nowe państwa grupy

Default Pomoc!

Dzięki za pomoc chłopaki. Ale teraz wystarczy płyta. Nie jestem pewien, co do uzyskania. To będzie w połączeniu z E8400 (dziękuję). Max chcę spędzić to 120 dolarów. Nie można naprawdę znaleźć coś taniego i dobrze, bo kiedy czytam opinie, to mnie nie przekonuje go kupić.
Old 19 czerwca 2008, 13:16
Grupa dawcy

Default Pomoc!

Prawdopodobnie jedną z te P35 jest bardzo dobra, a przy bardzo dobrej cenie, nie wiem co jeszcze trzeba, więc albo trzeba będzie po co jeszcze trzeba tutaj, lub przejrzeć tę listę, na której ma się znaleźć wszystkie które są potrzebne.
Old 19 czerwca 2008, 15:17
Nowe państwa grupy

Default Pomoc!

Teraz może mi Pani powiedzieć, czy byłoby to uzasadnione mobo? http://www.tigerdirect.com/applicati...757&CatId=3507
Old 19 czerwca 2008, 16:47
Grupa dawcy

Default Pomoc!

Szczerze mówiąc, że płyta główna jest bardzo zły pomysł.

Micro-ATX, która jest tylko naprawdę użyteczne dla Media Center PC (i ciepła będzie więcej problemów z ograniczoną wielkość PCB).

I to jest chipset VIA. Poważnie, z dala od VIA gry budować.

Czy nosey na Asus P5-E. Superb pokładzie, dość tanie i to chipset P35.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 19 czerwca 2008, 16:56
Grupa dawcy

Default Pomoc!

Tak, jak Alex powiedział Micro-ATX nie jest dobrym pomysłem, chyba że przestrzeń jest prawdziwy problem, a władza nie jest. Również tylko o 2 sloty pamięci RAM, będą one najbardziej likly tylko jeden kanał, czyli będzie wolniejsze niż normalne płyty ATX, które będą działać Duel-Channel.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.