rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

HELP, Flashed BIOS komputera teraz Will Not Power On

Reply

Narzędzia wątku
Old 14 lutego 2009, 13:19
Nowe państwa grupy

Default HELP, Flashed BIOS komputera teraz Will Not Power On

Hello everyone.
Mam problem. I próbuje zainstalować graficzna na innym komputerze i myśli, że zmiana biosettings zgodnie z chipsetem would help. Ściągnąłem opcje oraz programu aktualizacje mojej biosettings zgodnie z chipsetem. Kiedy to aktualizacja, a mój komputer ponownie, wszystko to jest wszystko, co włącza (wentylatory, pamięć, wszystko jest w porządku, ale nic nie jest wyświetlane na ekranie.) Ekran jest czarny, a komputer ma LONG ciągłe sygnały i nie ma nic mogę zrobić. Próbowałem cmost resetowanie ustawień poprzez usunięcie baterii z płyty głównej ale nie działa.

Wszelkie sugestie są mile widziane,
thanks in advance.
Old 14 luty 2009, 13:21
Członek grupy

U buggered chyba że chcesz flash BIOS chip, nigdy aktualizacja BIOS-u, chyba że jest to potrzebne bassicly
Old 14 lutego 2009, 13:26
Nowe państwa grupy

Hmmmm, czytałem, że po miałem ten problem, teraz jestem po prostu próbuje wydostać się z tego problemu, ale dzięki za wsparcie
Old 14 lutego 2009, 13:27
Członek grupy

Niestety nic nie możemy zrobić, jeśli nie można znaleźć innego statku i swapowego bios, chociaż niektóre deski są ustalane bezpośrednio na pokładzie i cant zostać usunięte, co bored jest dokładnie?
Old 14 luty 2009, 13:30
Nowe państwa grupy

Its a TForce 6100, a płyta nie może zostać usunięta. Miga opcję?
Old 14 lutego 2009, 13:45
Członek grupy

nie płyta to self potrzeb miga, jego nieco odłączalnego chip (I think)

ale powiem szczerze, mam tylko wyszukuje w Google i znalazłem go do £ 13, dont know what ceny są tam, ale jego tanim pokładzie tak byłoby łatwiej go zamienić na nowy

EDIT: Przepraszam, że był mój błąd pamięci
Old 14 lutego 2009, 13:50
Członek grupy

Szczerze mówiąc, w łatwy sposób może się dostać tylko do nowego zarządu

http://cgi.ebay.co.uk/BIOS-Chip-BIOS...em380060279356

ale może być tańsza w końcu tylko, aby uzyskać nową pokładzie.
Old 15 lutego 2009, 21:45
Członek grupy

mb tylko niektóre badass starych ustawień BIOS bugging nowego firmware.

odłącz kabel, wyjmij baterię i włóż je w niewłaściwy sposób. odczekaj kilka sekund i umieścić go w prawidłowy sposób.

ponownie podłączyć kable zasilania i módlcie się trochę:)
Old 17 lutego 2009, 20:34
Członek grupy

look up sygnale kody za mb, to co oni są, ale najprawdopodobniej uszkodzony ustawień układu CMOS i tak będzie musiał chip CMOS. jak i inni twierdzą, przejdź do nowego mb i spróbuj użyć tyle części ponownie, jak to możliwe.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.