rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Pomoc Z Wprowadzenie nowego procesora.

Reply

Narzędzia wątku
Old 14 stycznia 2009, 23:46
Nowe państwa grupy

Default Pomoc Z Wprowadzenie nowego procesora.

hi there i tylko komputer soku dołączył właśnie zostały kontroli niektórych tematów pomocy z innych rzeczy, ale mam własny mały problem.

Mam ten komputer od znajomego z kopalni po £ 40 i zakończyła się tracić mojego starego komputera, tylko problem z wirusami, ale było to, że teraz jest wszystko dobrze, I've been modernizacji pc tygodniu tygodnie I've zainstalowany 1GB karta graficzna, 4 GB pamięci RAM (XP Media jej centrum x32 więc tylko czyta 3,5 gb buts thats no problem), jak również zmieniła PSU, tylko rzeczy potrzebne do pracy jest na dyskach twardych, kart dźwiękowych i nowy procesor.

Mam godnej wymiany i wiedzy na temat zmieniających się części na PC, tak instalacja nie jest problemem, tylko problemem jest to, co mam kupić procesor, Wiem, że być może powinien mieć poszedł i dostałem nową płytę, ale jedno jest wyposażony wystarczająco dobre dla mnie, I'd love to have 3 wyborów procesorów kupić, tani jeden, średniej cenie jednej i drogiej jeden, niezależnie od najlepszych garniturów, I just dont know what procesor będzie działał z moją płytą główną.

Moje płyty głównej jest Acer EM61PM/EM61SM

Już teraz i tylko AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3400 +, obecnie Gdybym lepszego procesora I'd uzyskać najlepsze z części I've wprowadzone do niego, i plan uczynienia tego szt. pracy nowych gier dla komputerów PC dziś, to można uruchomić je, ale mam tylko problem jest szybkość przetwarzania, co powoduje opóźnienia do gier takich jak Bioshock, nawet z 3,5 GB pamięci RAM i 1 GB karta graficzna, instalacja nie będzie problemu All I need to know what to procesor będzie działać z mojej obecnej płyty głównej, jeśli istnieją rzeczy, trzeba więcej wiedzieć o moim komputerze przed opowiadać procesorów, które będą działać na moim profilu sprawdź tutaj, I've got my tam na statystyki.

dzięki
Old 15 stycznia 2009, 05:41
Administrator Group

http://www.google.co.uk/search?hl=en...G=Search&meta =

Mnóstwo informacji, aby odczytać, choć nic nie widzę, wydaje się bardzo konkretne.

Mobo marką są notorycznie crap, tj.: zablokowane do niektórych sprzętu / prędkości z mało wsparcia producenta. It's a pieniądze rzeczą.

Osobiście, gdybym była modernizacja markowy komputerze Mobo / wypadku / PSU byłoby pierwszych rzeczy do śmieci.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 15 stycznia 2009, 06:55
Nowe państwa grupy

hmm tak, I've had a little wyglądają, niektórzy ludzie mają do powiedzenia może być zmodernizowane, a niektóre nie może powiedzieć, ale twierdzi, że nie może otrzymać ponad 2GB pamięci RAM jest w nim również, im sorry, ale i do nie mają wiedzy z procesorów, z wyjątkiem ich instalacji, ale słyszę, w niektórych miejscach Gdybym, aby pobrać najnowszą bio's I'd możliwość uaktualnienia do X2 procesor ale jeśli prędkość jest zablokowana, co tam wtedy i dont think there będzie dowolnym punkcie, byłem po podwójnym rdzeniem może.

gdy przychodzi do najgorszych najgorszym I'll try szukać płyty głównej, że będzie akceptować mojej barana chipów GPU
Old 15 stycznia 2009, 07:10
Administrator Group

Nowy Mobo będzie powrót £ 40 - £ 50. Wątpię Acer oferują znacznie pomóc w sposób aktualizacji systemu BIOS lub udokumentowane wsparcia. Marek nigdy nie robić. Powodzenia.
Old 15 stycznia 2009, 07:11
Grupa dawcy

I sprawdził Acer witryny, są one krwawe sknerowaty z ich informacji. Brak wykresu co procesor będzie działać na płycie głównej, a co nie. Jeśli chodzi o widzę, jest to AM2, AM2 + nie jest, ale ja jestem wcale pewien. To dlaczego Wolę płyta od firmy, która sprawia, że płyty główne zamiast przedsiębiorstwo, które sprawia, że komputery. Każda firma, która chce 50p za minutę do rację, co oni wiedzą o swoich własnych produktów, to firma powinna umrzeć i drogę do przyjaznego jeden.

To z pewnością będzie działać z Athlon 64 X2 2.2GHz 4400 + Dual Core, ale może być coraz kierunku ograniczenia i nie będzie szalenie bardziej czuły niż używasz.

My System: Tim

Procesor (y):
Athlon 64 3500 +
Płyta główna:
ASUS A8N-VM CSM
Pamięć RAM:
Corsair PC3200 CL2 DDR-400 2GB
Karta graficzna (y):
nVidia GeForce 6600 512MB
Karta dźwiękowa:
Cherry RS 6000 m klawiatury
Hard Drive (s):
Barracuda.7 + 2x200GB 58MB / s utrzymania
Optical Drive (s):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Case / PSU:
Thermaltake Soprano
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Telewest 2x20Mb/sec
Monitor (y):
SXGA płaskoekranowe
Operating System (-y):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxboksa)
Old 15 stycznia 2009, 07:19
Administrator Group

Poprawny, niewiele się między nimi. wydaje się stratą pieniędzy IMO.

http://www.phoronix.com/scan.php?pag...item=483&num=7
Old 15 stycznia 2009, 07:24
Nowe państwa grupy

prawo cheers guys, I think I'll just go dostać nową płytę na jakiś czas, I'll do niektórych badań i nadzieję I'll znajdziesz thats gonna pracy z wszystkich mam, dziękuje dwóch!
Old 15 stycznia 2009, 07:30
Administrator Group

Będziesz lepiej nie więcej wydatków na aktualnej konfiguracji i oszczędności dla Core 2 Duo / Quad PCI-E GFX konfiguracji karty.

Wszystko możesz dodać do aktualnej konfiguracji jest już nieaktualna i będzie tylko modernizacji ponownie za kilka miesięcy.

A godnej Core 2 Duo / Quad konfiguracji można będzie ostatnie lata.
Old 16 stycznia 2009, 15:41
Członek grupy

Zgadzam się z Dave nową podwójną lub quad będzie cię przez wiele bardziej niż jakikolwiek przetwórców można użyć. Będziesz wydawać więcej pieniędzy modernizacji starego systemu, niż to będzie zakup nowego, otrzymujesz możliwość zbudowania z nowego systemu too!
Reply

Register

Zakładki