rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Wysokie użycie procesora podczas bezczynności

Reply

Narzędzia wątku
Old 11 Wrz 2007, 04:11
Członek grupy

Witam ponownie, mam ten problem z tego komputera, w którym użycie procesora jest zawsze około 40-60% whe bezczynności, Uważam, że jest to dziwne, ponieważ nie ma prawie żadnych programów na komputerze. Rzeczą jest, kiedy i rozruchu w trybie awaryjnym, wszystko jest w porządku i użycie procesora jest z powrotem do 0% -10%.

Specyfikacja:

AMD Athlon XP 1800 +
480MB RAM (32 MB współdzielonej z grafiką)
Win XP Home
40GB HD
S3 ProSavage Zintegrowana grafika.
Old 11 Wrz 2007, 05:09
Moderator grupy

Mógłbyś przynieść swoje zadanie (Ctrl-Alt-Delete) i podjęcie screenshot to, abyśmy mogli zobaczyć, który program jest przy zastosowaniu najbardziej
Podobnie jak w tym

My System: Niektóre inne kochanka!

Procesor (y):
E8500 E0@4.1Ghz (akcji V)
Płyta główna:
BIOSTAR TPower I45
Pamięć RAM:
4GB OCZ PC2-8500 PLATINUM
Karta graficzna (y):
X1950 Pro
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
2
Optical Drive (s):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Chłodzenie:
Big Typhoon VX
Sieć / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (y):
ACER X223W 22 "Widescreen 1680 × 105
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old 11 Wrz 2007, 08:01
Członek grupy

Nie, I cant patrz whats eating zasilania procesora. Jej stosunkowo świeże instalacji XP. I havent got tak wiele programów na jej temat. Mam zeskanowane w sytem dla spyware itp. Nic nie wracała.
Old 11 Wrz 2007, 08:17
Grupa dawcy

Myślę, że to całkiem normalne dla procesora do jazdy, że wysokie

My System: Custom Built v1.2

Procesor (y):
Inter Dual Core E2160@3.02Ghz
Płyta główna:
Asus P5PL2-E
Pamięć RAM:
2 x 1GB DDR2 533MHz PC4200
Karta graficzna (y):
NVidia GeForce 7600GS 512MB
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Western Digital 160GB HDD Sata
Optical Drive (s):
LG DVD-ROM i 20x Liteon DVD-RW
Case / PSU:
Cooler Master Case i Antec PSU
Chłodzenie:
2x Antec Wentylatory
Sieć / Internet:
Broadband
Monitor (y):
Samsung SyncMaster 931cw 19 "
Operating System (-y):
XP Pro, Vista Ultimate, Ubuntu
Old 11 Wrz 2007, 08:26
Moderator grupy

I don't think so, kopalnia działa tylko na 1-2% bezczynności, z mojego pic na powyżej 58%, ponieważ miałem BF2142 uruchomione w tle
Jak można powiedzieć, że nie ma nic poza zwykłym tam tylko 29 procesów uruchomionych

Old 11 Wrz 2007, 08:34
Członek grupy

Tak głównego komputera w domu jest na 0-5% przy bezczynności, i ma prawie taki sam procesor. I just cant think whats sapping układem zasilania procesora.
Old 11 Wrz 2007, 16:19
Grupa dawcy

Chciałbym zaproponować następujące brzmienie:

1. uruchomienie wirusa / spyware skanuje jeśli wcześniej nie miałaś

2. Uruchom komputer i zamknij wszystkie główne programy (wirus Inc checkers, itp). Jeśli wysokie bezczynności działalności przestaje będziesz wiedzieć, że jest powiązany z jednym z tych programów. W takim przypadku ponowne uruchomienie każdego z nich w kolejności, aż problem ponownie się uruchomi. Gdy problem zaczyna się znowu będziesz wiedzieć, który program lub połączenie może być przyczyną jej. Jeśli tego nie robi problemu zatrzymać to, związane z jej coś innego. W takim przypadku spróbuj pobrać coś takiego jak "Process Explorer" (Nie wiem, czy jej w sekcji do pobrania tutaj, jeśli nie będzie na downloads.com). To powiem ci o wszystkim thats działa w sposób bardziej szczegółowy i nadzieję w połączeniu z niektórymi guglanie może Ci pomóc zidentyfikować problem.

3. Uruchom program HijackThis i sprawdzić dziennik, lub po to tutaj (w odpowiedniej części) i ktoś uwagę.

Daj nam znać, jeśli żadna z tych prac.

My System: The Elephant

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad Q6600
Płyta główna:
Asus P5K-E/Wi-fi
Pamięć RAM:
Corsair 2GB XMS
Karta graficzna (y):
Asus EN8600GT Silent
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Samsung HD501
Optical Drive (s):
Asus DRW-1814BLT
Case / PSU:
Antec P180/Corsair HX620
Chłodzenie:
Thermalright Ultra-120 ekstremalne
Sieć / Internet:
Monitor (y):
Dell 2005FPW 20 cali
Operating System (-y):
Windows Vista Home Premium
Old 12 Wrz 2007, 07:52
Członek grupy

Witaj,

Uczyniłem spyware i skanowanie wirusów, słówka został odebrany, mam także pobrać proces explorer, które patrząc na wykresy, wiele wykorzystanie procesora jest uwzględniona przez sprzęt interupts, około 40-60% jest to, że złe lub dobre ?

Mam opublikował przejęcie tego dziennika w sekcji wirusa itp.
Old 12 Wrz 2007, 09:20
Grupa dawcy

Jeżeli żadna z tym pracował. Następnie spróbuj wykonać następujące czynności:

1. ponowne zainstalowanie sterowników sprzętu

Jeśli tego nie robi praca następnie przejdź do menedżera urządzeń i wyłączenia innych niż istotne elementów sprzętowych (tylko wyłączyć dont odinstalować), takie jak modem, itp. Jeśli problem przestanie będziesz wiedzieć jego powiązanego z jednym z nich. Następnie ponownie włączyć aż znajdziesz sprawcy.

let us know how you get on.
Old 12 Wrz 2007, 09:24
Członek grupy

Jest to jednak ten komputer wasnt dostarczany z każdą dyski itp. Więc im całkiem buggered jeśli mam ponowna niczego.

Będę wyłączyć niektóre sterowniki sprzętowe teraz, i let you know how I got on.

EDIT: możesz lista kierowców wyłączyć, jak I dont wanna wyłączyć niczego istotnego dla systemu.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.