rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Wyższe Single Core Dolnej Dual Core

Reply

Narzędzia wątku
Old 11 lutego 2008, 09:23
mykul
Opinie

Default Wyższe Single Core Dolnej Dual Core

To może wydawać się niezwykle n00besque, nosić ze mną: P I've zadawane przed czy 3GHz DC byłby lepszy niż SC tej samej prędkości zegara, ale DC działa przy 2,5 GHz jest szybszy niż SC działa na 3GHz? Czy DC podwójnego 2,5 GHz do 5GHz?
Old 11 lutego 2008, 11:17
Członek grupy

Yep thats prawo. Jego podwojeniu. Lub czterokrotnie, jeśli otrzymasz quad core.

Wiele z Core 2 duos w momencie znajdą oceniono dużo niższe niż kilka starych pentiums również. To oznacza, że nie robi się wolniej. A 2,4 GHz Core 2 Duo będzie dobrze się wykonać 3Ghz Pentium Dual Core. Nie tylko o jego częstotliwości, ale architektura chipie.

Thats dlaczego także Core 2 duos własnych AMD x64s w chwili, choć może być oceniane w wyższej GHz Core 2 jest bardziej effiecient i będzie działać szybciej.
Old 11 lutego 2008, 21:42
Grupa dawcy

Cytat:
Yep thats prawo. Jego podwojeniu. Lub czterokrotnie, jeśli otrzymasz quad core.
Źle, źle, źle. Dwa rdzenie nie dwukrotnie szybkość zegara, to tylko daje dwa rdzenie do pracy przy tej samej prędkości zegara.

You are correct temat architektury though. A C2D po prostu działa lepiej niż P4, to jak to zaprojektowane i szybkość zegara różnic nie będzie sprawy niemal tyle. Można również overclockingu C2Ds dobrze poza P4 prędkościach.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 12 lutego 2008, 14:55
Członek grupy

Okk, yeahh my bad.

Myślę, że to, co miałem na uzyskanie było, że jest podobny skutek do istnienia dwóch procesorów pracujących na podobnych prędkości zegara. Chociaż te cannont być poddane dobry wpływ. Didnt naprawdę uważam, zanim odpowiedział na to pytanie.
Old 16 lutego 2008, 02:19
Członek grupy

@ Carbon
You're pół prawo. Można użyć oprogramowania do montażu w życie innych procesora wymagających oprogramowanie na obu rdzeni; mając na uwadze, że system Windows XP / Vista jest podział zadań pomiędzy dwoma rdzeniami.
Więc pół prawo, i tak jest Macmac.
= P
Old 16 lutego 2008, 02:22
Grupa dawcy

Używanie dwóch rdzeni odrębne zadania! = Tej samej prędkości zegara dla obu rdzeni. Razem MHz jest produktem z FSB i to niezależnie od tego, ile masz rdzeni. Naprawdę, zegar prędkości powinny być ogólnie ignorowane w tym przypadku.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 16 lutego 2008, 02:28
Członek grupy

Zgadzam się. Moje shit-ass 4200 + ma eksplodować. (2.2GHz wzrosła do 3GHz) = D
Old 16 lutego 2008, 13:28
Nowe państwa grupy

Dual core będzie szybszy, jeżeli wniosek popiera podwójny rdzeń, więc prawie wszystkie nowego wniosku, że nadal będzie można uzyskać lepsze wyniki z dual core
Reply

Register

Zakładki