rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Hot CPU

Reply

Narzędzia wątku
Old 5 czerwca 2008, 17:38
Grupa dawcy

Default Hot CPU

Hi guys,

Masz Q6600 w moim machinacja nie overclocked. Zazwyczaj idles około 30 i 35 pod ciężarów. Ale w tej chwili jest na 43 i nie jest pod obciążeniem na wszystkich!

Czy powodem jest brak spalin z tyłu? W komp jest moim biurku, które niestety ma solidne drewniane powrót wentylacja jest tak ograniczony, ale nie ma nigdzie indziej na to iść!

Myślę, że to nie pomoże fakt, moim pokoju jest gorący. Spowodowane jest to przez komputer, który z kolei nagrzewa się do pokoju więcej, co sprawia, że komputer uruchomiony hotter - jest to lepka okręgu!

Any ideas?

Dzięki

Tomek

My System: #

Procesor (y):
Intel Q6600
Płyta główna:
MSI P6N SLI V2
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC6400 Corsair
Karta graficzna (y):
XFX Nvidia 8600GTS 512MB
Karta dźwiękowa:
Zintegrowana 8 kanałowy
Hard Drive (s):
Samsung 320GB S-ATA 7200RPM
Optical Drive (s):
LG LightScribe
Case / PSU:
Thermaltake Soprano & Toughpower 750W
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Bezprzewodowe
Monitor (y):
Samsung SyncMaster 931BW 19 "
Operating System (-y):
Windows XP Professional z dodatkiem SP3
Old 5 czerwca 2008, 19:36
Grupa dawcy

Default Hot CPU

43 jest w porządku. Jak to pod obciążeniem?
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 5 czerwca 2008, 22:02
Członek grupy

Default Hot CPU

Jeśli martwisz się, że, po prostu trochę lepszy obieg powietrza w przypadku przez kilka przypadku wentylatorów lub lepiej CPU Heatsink / fan.
Old 6 czerwca 2008, 02:34
Grupa dawcy

Default Hot CPU

około 39 min bezczynności, umieść ją pod obciążeniem, a następnie informować również, jakiego rodzaju termalne pasty używasz?
Old 6 czerwca 2008, 03:28
Grupa dawcy

Default Hot CPU

Zwykle jest to około 39 pod obciążeniem! Tylko dlaczego to musiała nagle rocketed!

To wszystko stanie HSF i wklej.
Old 6 czerwca 2008, 07:08
Grupa dawcy

Default Hot CPU

Być może wzrost procesów uruchomionych w tle? Ponadto można spróbować czyszczenia Radiator / wentylator, a może ponownie ubiegać termicznego wklej z arktycznego srebra?

http://www.overclockers.co.uk/showpr...odid=AC-000-AC
Old 6 czerwca 2008, 07:32
Grupa dawcy

Default Hot CPU

Mam Q6600 GO zbyt. Obecnie działa na 3.00GHz, znaleźć jest to dla mnie wystarczająco szybki większość czasu i korzystania z orthos na około 12 godzin (wszystkie 4 rdzenie zaangażowanych) to rzadko przekracza 50c. Naprawdę wouldnt martw się, mam prawo myśleć, że Q6600 można uruchomić sposób hotter? Am I poprawne pod stwierdzeniem, że zamknięty jest próg 100c? Jeśli Push kopalni powiedzieć 3,5 może wprowadzić 75-80 użyciu orthos, ale nawet nie fazy mnie.
Jednakże, było pytanie, dlaczego należy tak różne teraz. Sprawdź swoją termalne wklej, uzgodnione. Artic srebro jest 1.
Czy i chłodzenia z wykorzystaniem zasobów? I użyć Tuniq 120 Tower i będzie na bieżąco Q6600 schłodzenia wystarcza nawet do około 3,7. Tanie jako zbyt chipów.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.