rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Jak sprawdzić szybkość My Memory pracuje?

Reply

Narzędzia wątku
Old 16 marca 2009, 10:05
Członek grupy

Default Jak sprawdzić szybkość My Memory pracuje?

Ja po prostu zainstalowane 2, 2 GB. sticks G. SKILL DDR2-1066 PC2-8500 pamięci. mogę sprawdzić, jakie prędkości jest uruchomiony na teraz w BIOS? Byłem i zestaw pamięci od 1,8 do 2.0v. Ponieważ nowe specyfikacje pamięci są 2,0-2.1v. ten poprawny rzeczą do zrobienia? istnieją inne ustawienia, które powinny być również zmiana. Dzięki! płyta główna to Asus m3a78-em.
Old 16 marca 2009, 14:59
Członek grupy

w odpowiedzi na post tytuł / temat. CPU-Z pokazuje zegar szybkości Twojego barana. jego prawo do pobierania z sieci, szybki google będzie go znaleźć.

MCTW
Old 16 marca 2009, 15:19
Członek grupy

Dzięki! Ściągnąłem ją i po dostosowane do 2v. w pamięci, zmiana prędkości 533MHz pamięci w BIOS. oraz ustawić latencję ustawienia odpowiadają specyfikacji pamięci doszło w polu, w CPU-Z mówi Dram prędkości pomiędzy 535 i 536 dźwięku o prawo do 1066MHz G. SKILL pamięci? Jeszcze raz dziękujemy!
Old 16 marca 2009, 15:32
Członek grupy

ermm. im nie najlepiej zapytać osobę na jednym im boi! i think thats prawo, ale dont cytatem mnie na to, miejmy nadzieję, ktoś kto wie więcej niż ja potwierdzi to za Ciebie! RAMu jest uruchomiony w połowie prędkości ustawione na jej jednak, ja dont znać jeśli ta prędkość powinna być podwojona, czy nie .....

MCTW
Old 16 marca 2009, 16:12
Członek grupy

Wydaje się, czytałem gdzieś, że jesteś załó podwojenie czytania w CPU-Z, aby uzyskać całkowitą prędkość, ale nie wiem na pewno, albo. za pomoc!
Old 16 marca 2009, 16:14
Członek grupy

To prawidłowe prędkości.
Old 16 marca 2009, 16:18
Członek grupy

AH dziękujemy! Ustawić opóźnienia, a poziom napięcia według specyfikacji na polu więc może wszystko jest prawidłowe. Dzięki!
Old 16 marca 2009, 19:52
Grupa dawcy

Nie ustawiamy ją na 533, po prostu ustaw ją na synchronicznych z procesora.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 17 marca 2009, 06:20
Członek grupy

Carbon Hi, I really don't know what synchronicznych, oznacza albo jak się na ten temat? Dzięki!
Old 17 marca 2009, 06:54
Członek grupy

I'm doing niektórych wyszukiwania Google, aby sprawdzić, co mogę znaleźć na ten temat. Thanks for the tip!
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.