rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Jak niebezpieczne jest to do overclockingu mojego Celeron D

Reply

Narzędzia wątku
Old 25 listopada 2008, 08:31
Nowe państwa grupy

Default Jak niebezpieczne jest to do overclockingu mojego Celeron D

Mam Celeron D 360 (3,46) GHz i chcę go do overclockingu 4 GHz jest bezpieczne i co was myśleć. do ile jest to bezpieczne overclockingu mój Celeron D 360 (3,46) GHz.
Old 18 stycznia 2009, 14:51
Grupa dawcy

Czy to nie za jednym razem. 4GHz brzmi zbyt wiele dla mnie .. ale nie mogę powiedzieć na pewno, tylko pilnować czasu i przejść się stopniowo.
Old 22. stycznia 2009, 12:22
Członek grupy

i dont think overclockingu jest warta. zwłaszcza jeśli ma zapasów chłodnicy. płyty głównej, co masz?
Old 6 lutego 2009, 15:12
Członek grupy

jej nie niebezpieczne, jak jej nie będzie to blow up ur dom. najgorszym przypadku jest procesor może umrzeć. Ale jeśli masz 3,46 dlaczego chcesz więcej? mój jest Celeron 3.2GHz i myślę, że więcej niż wystarczająco, chociaż Chcę P4: D Moja jest doradzanie pobytu 3.46GHz, nie warto jej overclockingu do 4GHz i obniżenie procesora życia, a jego dobry wykonawca na 3.46GHz.
Old 7 lutego 2009, 16:28
Członek grupy

mają google, aby zobaczyć, jak ludzie mają overclocked że przed cpu, która byłaby dobrym miejscem, aby rozpocząć. niektórych procesorów dont like overclockingu na wszystkich, a inni go jak szalony!

ale jak inni już powiedziałem, wszystko zależy od tego jak dobry jest Twój chłodzenia! więcej prędkość = więcej ciepła
Powodzenia, jeśli zdecydujesz się zrobić overclockingu tho!
Old 17 lutego 2009, 01:53
Nowe państwa grupy

Im realistyczny techie i Point Blank mi Jeśli utkniesz w / a celeron.I miał 1,7 g Celeron i AMD K6 mój stary, który jest 476mghz to kick butt jego dzień w dzień out.embarassing że procesor z 10 razy w supposive przetwarzania prędkości było slowwwwwerrrrrrr niż amd k6.which w dzień były great.get Pentium lub iść z amd.no Celeron sempron.I nie wierzę, że jest niski amd line.may być duron.why oni wykończenie podejmowania Pentium TERAZ Chłopiec jest złe? podwójnym Core Intel czy nadal mają niskie linii wysokiego wiersza? jakie są dokładne opisy ich 1,2,3, wiersze Intel?
Old 17 lutego 2009, 06:42
Grupa dawcy

Nie, zastąpiono je całkowicie. Mieli "Pentium Dual Core" (tylko regularne niskim końcu 65nm C2Ds) E2xxx wiersz, który został zastąpiony przez E5xxx linii i teraz Pentium marki jest całkowicie gone (I think).
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 18 lutego 2009, 18:28
Członek grupy

W "Pentium" jest nadal stosowane w laptopach chipy, IE; T3200
Old 23 lutego 2009, 05:10
Członek grupy

Celeron D 360 jest P4 z podzielenie catche dissabled przez Intel, dzięki czemu będą mogły overclockingu to żaden problem jak wielu ludzi, którzy kupili pojedynek-core pentiums poinformuje nas w przeglądzie działy lub możesz zrobić to, co zrobiłem i got a pojedynek-core Celeron e1200 for £ 32 z dostaw i sprzedaży detalicznej, która była zastąpić mój Celeron D 360
1 można kupić Pentium / Celeron pojedynek podstawowych chipów nie ma problemu z www.ebuyer.com www.overclockers.com i masz więcej ładunków bang for your money
2 sprawdzić płyty głównej, aby zobaczyć, co może mieć chip (Celeron D miał socket775 i że jest to standard nich wszyscy wiemy)
Old 23 lutego 2009, 06:06
Członek grupy

I zostały myślenia i to jest warte overclockingu, gdy wiem, możesz mieć tę
http://www.ebuyer.com/product/145259 jako że jest I będzie następna i sprawdzić przeglądu tutaj jak to jest z jednej zmieniłem się http://www.overclockers.co.uk/showpr...-194-IN&tool=3
Reply

Register

Zakładki