![]() |
| |||||||
| Регистрация | Карта Spy | Държава Списък | Дарения | Търся | Днешната Постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
| | Нишка Инструменти |
|
| |||
| |||
| Ами, аз съм изграждането на нов персонален компютър с Intel Core 2 Quad Q6600 Kentsfield 2.4GHz CPU, един Gigabyte GA-EP45-DS3L LGA 775 Intel P45 дънна платка, G. Skill DDR2 800 2GB (Dual 1GB пръчици) на овен, и 900244 VisionTek Radeon HD 4870 графични карти. Моят въпрос е, с тази настройка, колко лесно ще бъде да се овърклок на Q6600 от по подразбиране за 3.0GHz? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Лесно достатъчно, но тя получава значително по-трудно миналото там. Предпочитам да има E8400, ако щях да направя много OCing.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. " Моята система: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Има овърклок на Q6600 на 3.0GHz всичко, което е необходимо да се направи това бяга по-бързо? Искате ли да добавите напрежение? Ще има и възможност на процесора облечен определяне на тази скорост? Забравих да спомена имам 660 Watt PSU, ако това прави някаква разлика. |
|
| |||
| |||
| Това зависи от задачата, си струва, тъй като тя ще вземе може би половин час, за да получите право. Би трябвало да можете да го получите до 3GHz без добавяне на напрежение, аз имам дори E6400 до 3,00 wtithout добавяне на напрежение. Ако все пак не забравяйте да проверите спецификацията лист за Q6600 да получите обхват на поддържаните напрежения. Процесорът ще ви надживее, Хе. Общо казано, всеки CPU ще умрат много, много по-късно то се отнася за - ние говорим десетилетия. Промяната на ФСБ, а не на напрежение трябва да имат много малко влияние температурата във всеки случай.
__________________ "Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. " |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| аз имам същото дъно / CPU какъв ти е CPU охладител? Ако искате да всяко високо над тактовата по-добре да получите добро можете да отидете probaby около 3,4 о mabye на въздуха
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Уверете се, че знаете какво правите преди овърклока. Има много ръководства наоколо, някои и тук, тъй като въпреки че е доста трудно да се повреди процесора / дъното с хардуер днес, не е невъзможно!
| |||
| |||
| и след всичко ти OC пуснете стрес тест, за да си сигурен и стабилен погледнете в Temps, ако те са твърде високи, след това го върна за определяне на малко |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Това, което стана, когато аз OCed е взех процесора до разумен размер първи път, се завтече Orthos за около 2 часа, реших, че е достатъчно добър, за да продължа, след което се увеличава с малки суми от тогава, тестове за около 30 минути при всяка настройка и когато аз мисля, че са го направили толкова добре, колкото мога, оставих го изпълняват през нощта, само за да проверите за стабилност за дълго време.
| |||
| |||
| Също така - какво PSU имате? Само в кутия имате нужда от допълнителен сексапил. |
|
| |||
| |||
| Това е една точка, не бях мислил за това, което иска PSU имате ... Трябва да се уверете, че имате достатъчно "сексапил", както tomthedrummer го поставя, както и че напреженията, че PSU издава са стабилни, в противен случай може да има сериозни проблеми нестабилност. |
![]() |
|
| Маркери |
Подобни Конци | ||||
| Нишка | Нишка Начално | Форум | Отговори | Последно мнение |
| В 4Ghz проект-E8400 | cheesepuff | Процесори, дънни платки & RAM | 8 | 30 януари 2009 година 22:37 |
| Моят Q6600 Overclock пост! | SEMPRON | Процесори, дънни платки & RAM | 3 | 24 ноември 2008 16:30 |
| Allendale, Wolfdale, Conroe, Kentsfield ... нали? | tboo | Процесори, дънни платки & RAM | 1 | 22 Юни 2008 13:23 |
| Overclock q6600 | ironsferret | Процесори, дънни платки & RAM | 3 | 18 Март 2008 13:03 |
| Мога ли да overclock един Q6600 с тези ambients? | cyberspacegenie | Процесори, дънни платки & RAM | 5 | 11 Авг 2007 09:16 |
| Нишка Инструменти | |
| |