![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cóż, jestem budowa nowego komputera z procesorem Intel Core 2 Quad Q6600 Kentsfield CPU 2,4 GHz, GIGABYTE GA-EP45-DS3L LGA 775 Intel P45 płyta główna, G. Skill DDR2 800 2GB (Dual 1GB kije) pamięci RAM i VisionTek 900244 Radeon HD 4870 karta graficzna. Moje pytanie brzmi: W tej konfiguracji, jak łatwo byłoby przetaktować Q6600 od domyślnego 3.0GHz? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Tyle łatwe, ale robi się znacznie trudniej przeszłości. Wolę mieć E8400 gdybym był zamiar zrobić dużo OCing.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Czy podkręcania Q6600 do 3.0Ghz wszystko, co trzeba zrobić to działać szybciej? Czy muszę dodawać napięcia? Czy istnieje również szansa na CPU osłabić przy takiej prędkości? Zapomniałem wspomnieć, mam 660 Watt PSU, jeżeli czyni żadnej różnicy. |
|
| |||
| |||
| To zależy od zadania, warto od czasu zajmie to może pół godziny, aby uzyskać prawo. Powinieneś być w stanie je zdobyć do 3GHz bez zwiększania napięcia, mam nawet E6400 3,00 wtithout dodanie napięcia. Jeśli nie pamiętaj, aby sprawdzić spec arkusz Q6600, aby uzyskać zakres obsługiwanych napięć. CPU będzie można przeżyć, heh. Ogólnie rzecz biorąc, każdy procesor umiera znacznie, znacznie później niż ma to znaczenie dla - mówimy dziesięcioleci. Zmiana FSB i napięcia nie powinna mieć bardzo mały wpływ temperatury anyway.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Mam ten sam mobo / cpu jaki jest twój cooler CPU? jeśli chcesz każdego wysoko nad podkręcanie Lepiej dobry można probaby obejść o mabye 3.4 na antenie
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Upewnij się, że wiesz, co robisz przed podkręcania. Jest wiele przewodników po niektórych tu, jak chociaż jest to dość trudne do uszkodzenia CPU / mobo z dzisiejszym sprzętem, nie ma rzeczy niemożliwych!
| |||
| |||
| również po Everytime You oc uruchomić stress test, aby Shure stabilne i przyjrzenia się temps, jeśli są one zbyt duża, aby ją z powrotem w dół nieco |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| To, co zrobiłem, kiedy OCed był wziąłem procesora do odpowiedniej kwoty po raz pierwszy prowadził Orthos około 2 godzin, zadecydowała, że był wystarczająco dobry, aby przejść dalej, a następnie wzrosły o niewielkie kwoty od tej pory, badania na około 30 minut na każde ustawienie , a kiedy myślę, że to zrobione tak dobrze, jak tylko mogę, zostawił uruchomione w ciągu nocy, po prostu, aby sprawdzić stabilność przez długi czas.
| |||
| |||
| Również - co PSU masz? Wystarczy okrywać trzeba dodatkowych Oomph. |
|
| |||
| |||
| To jest punkt widzenia, nie myślał o PSU pytając, co masz ... Musisz upewnić się, że wystarczy "Oomph" tomthedrummer jak to ujął, a napięcie, że PSU daje obecnie jest stabilny, w przeciwnym razie może mieć poważne problemy z niestabilnością. |
![]() |
|
| Zakładki |