rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Jak spowodować, że komputer Lekko Szybciej przez Messing O z procesora

Reply

Narzędzia wątku
Old 11 lutego 2009, 13:00
Członek grupy

hi mam tweaked mój komputer everyway możliwe inorder, aby działać szybciej używając XP i Vista tweaks. what i zostały powiedział również, że nieco overclockingu procesora czy coś takiego i może jeszcze osiągnąć nieco lepsze wyniki. jak mam to wszystko proszę nie można, jeśli w instrukcji. dziękuję Tony
Old 11 lutego 2009, 13:21
Administrator Group

Co to jest spec od komputera? Jaki masz procesor?

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 11. lutego 2009, 14:05
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by tolet View Post
hi mam tweaked mój komputer everyway możliwe inorder, aby działać szybciej używając XP i Vista tweaks. what i zostały powiedział również, że nieco overlocking procesor czy coś takiego i może jeszcze osiągnąć nieco lepsze wyniki. jak mam to wszystko proszę nie można, jeśli w instrukcji. dziękuję Tony
Jak Pan tweaked * * komputera?
z oprogramowaniem do zamykania programów lub ręcznie zamykaniem?
Jak Dave Hybrid pyta jakie są specyfikacje do komputera?
z overclockingu można uzyskać doskonałe wyniki, ale uważaj, jak również jego niebezpieczne dla procesora, procesor i wentylator PSU jeśli nie,
tak wielka ostrożność jest wymagana, kiedy i jeśli zdecydujesz się overclockingu i na własne ryzyko

Komputer raz pokonać mnie w szachach
Ale to nie pasuje do mnie kick boxing.

My System: redden137

Procesor (y):
AMD Opteron 165 o / c
Płyta główna:
ASUS a8n SLI Deluxe
Pamięć RAM:
Corsair 2GB XMS pc3200 platium
Karta graficzna (y):
8800gts O / C
Karta dźwiękowa:
Creative SoundBlaster 4
Hard Drive (s):
1x 80 GB 2x 250GB
Optical Drive (s):
1x Sony DVD RAM dysku 1xphillips dv
Case / PSU:
700w PSU moduler
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
Monitor (y):
22in widescreen
Operating System (-y):
XP Pro
Old 11 lutego 2009, 14:25
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by Dave Hybrid View Post
Co to jest spec od komputera? Jaki masz procesor?
również jest to procesor Intel 1.73ghz, 32 bitowy operatinf systemu, 120 GB dysk twardy. Jest to laptop DELL 6400
Old 11 lutego 2009, 14:27
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by redden137 View Post
Jak Pan tweaked * * komputera?
z oprogramowaniem do zamykania programów lub ręcznie zamykaniem?
Jak Dave Hybrid pyta jakie są specyfikacje do komputera?
z overclockingu można uzyskać doskonałe wyniki, ale uważaj, jak również jego niebezpieczne dla procesora, procesor i wentylator PSU jeśli nie,
tak wielka ostrożność jest wymagana, kiedy i jeśli zdecydujesz się overclockingu i na własne ryzyko
spec jak metion poniżej qoate. również mam tylko twaeked za pomocą Google z REGEDIT. Wiem, że to moje własne ryzyko, ale myśli trochę clocking to zrobić nie szkodzić
Old 11 lutego 2009, 14:31
Administrator Group

Bycie laptop BIOS jest prawdopodobnie zablokowane, że ciepło i jest problem, jak to jest i jak to nie możesz taśmy wielkim fanem jej. No dice I'm afraid.
Old 11 lutego 2009, 14:48
Grupa dawcy

Można spróbować to overclockingu, ale ja dont znać jeśli znajdą ppl potrzebny do zmiany prędkości zegara
Większość laptopów są ograniczone do overclockingu w BIOSie nie jest zablokowana i zwykle ustala się na blisko max użyć powoli rośnie i może się zwiększyć
http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=189

Komputer raz pokonać mnie w szachach
Ale to nie pasuje do mnie kick boxing.
Old 11 lutego 2009, 15:09
Grupa dawcy

Większość Dells są zablokowane i powinien sobie wyobrazić? Jak już było kilka w przeszłości, która została unclockable.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.