![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| moje Procesor:? jest Intel (R) Core (TM) 2 Quad CPU 2.40GHz i Q6600@2.40GHz i WAN t więcej GHz Dzięki: D Mam Windows Vista Ultimate Z szacunek Karli |
|
| |||
| |||
![]() Wielki czas - wczoraj OC'd tylko moje procesora. Guess what? Q6600. Tak - niektórzy ludzie osiągnęli 3.6GHz, ale jest to zbyt mało. I osiągnął 3.4GHz - ale nie było całkiem wystarczająco stabilne, może gdybym fiddled kilku, to, ale ponieważ jest mi doskonale stabilnym poziomie 3.15GHz Więc, jak Twój pierwszy krok, po prostu przejść do systemu BIOS i zmienić częstotliwość FSB 270MHz W domyślnej Q6600 (max) mnożnik wynosi 9,0 Więc 270 x 9 = 2.43GHz Nie wydaje się jeszcze wiele, ale muszę zrobić małe kroki (Próbowałem przeskoczyć 50MHz w jednym zamachem, to na mnie BSOD'd) Następnie należy uruchomić int Windows i zrobić wszystko, cokolwiek tylko naprawdę stres obecnie CPU, uzyskać wszystkie rdzenie do 90, a tylko na bieżąco z wszelkimi błahy wiele wątków opodatkowania programów. Jeśli jest stabilny, tzn.. nie zamrażać, awarii lub BSOD restarcie z powrotem do systemu BIOS i zmienić FSB do 280MHz Przejście przez ten sam proces, a następnie uruchomić z powrotem do BIOS-u, do 290MHZ I tylko nie poddawać się, aż do awarii (w tym przypadku należy powrócić do ostatniej stabilnej częstotliwości i tam zatrzymać - lub wypełnienie luki w tym zakresie 10MHz, że jeśli jedno) Albo jesteś zadowolony z poziomu już osiągnięty. Nadzieję, że pomaga na wszystko? Jeśli nie, lub przez Ciebie jakieś pytania, nie wahaj się zapytać |
![]() |
|
| Zakładki |