по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Процесори, дънни платки & RAM

Register

Как да надстроите RAM & процесор на Пакард Бел GA-8SIML [дънната]

Reply

Нишка Инструменти
Old 11-ти Януари 2009, 12:04
Член Група

Default Как да надстроите RAM & процесор на Пакард Бел GA-8SIML [дънната]

Здрасти,

Гадже е дал старата система от чичо и искат да надстроите, Аз предложих модернизация - малко по-пълно от закупуване на нова дънна платка, но той каза не. Дънната платка е Пакард Бел GA-8SIML така DDR RAM, необходими & имам никакъв представа за един процесор за този съвет (аз знам само това, което съм придобил от баща ми - той съгради нашите компютри). Той в момента работи върху XP 192MB RAM с Intel Celeron 2.8Ghz процесор - Всъщност по скала от 1/10 колко лош е процесор? Дали един процесор надграждане е необходимо или ще RAM направя? Той не използва компютъра за много други, отколкото да сърфирате интернет. Имаме по-големи процесор в нашите основни компютърни (AN AMD SEMPRON 3200 +) & тя работи добре.

Благодарности.
Old 11-ти Януари 2009, 13:28
Член Група

Здравей, преработвателят трябва да се оправи за сърфиране в мрежата. Един приятел ми е с Celeron 1.7GHz и неговият компютър може да сърфирате в интернет оправи. От 1GB RAM няма да е повече от достатъчно за XP за да сърфирате в Интернет и множество отворени прозорци на браузъра, който е най-много ви дънна платка могат да се справят.

Изкупуването DDR RAM може да бъде доста скъп тези дни да направя някои изследвания, преди да извършите покупка! Уверете се, че това е 266MHz също! Дънната платка поддържа само това.

* Надежди той има право дънната *
Old 11-ти Януари 2009, 14:23
Номер на групата

Можете да изтеглите и стартирате CPUID, и че ще ви кажа какво процесора ви са пуснати. Аз ще осигури връзката в края.

Все пак, най-големите производители в голяма степен извън upgradable компютри. IE: преработвателят имате в компютъра maxes на MoBo. Аз също намери ми Dell, че те използват собственически MoBo и такива случай, че дори ако имах купи нови Mobo, тя няма да се поберат в случая.

http://www.cpuid.com
Old 12-ти Януари 2009, 03:22
Номер на групата

За да бъде честен забравяш за ъпгрейд на процесора. Това ще бъде по-скъп ъпгрейд с малко значима разлика на потребителя. Виж, на часовника скорост е не колко бързо CPU тече през цялото време. Тя е Максималната Броят на часовника цикъла, че е способна почти всяка секунда, така че CPU сте се оправи.

Въпреки това, с памет няма нужда модернизация. 256MB с графики перколацията на разстояние от него не е достатъчно. Изтегляне на CPU-Z форма, че връзката по-горе и вижте какво RAM вече сте пръчка и една 1GB стик инча

О и BTW, когато използвате CPU-Z, който търсите за скоростта на овена и вида на овен, номер като PC2300 или DDR333, или публикувате екран изстрел и ние ще ви кажа това, което ви трябва.

Наздравици

Моята система: Персонализирано Вграден v1.2

Процесор (и):
Интер Dual Core E2160@3.02Ghz
Дънната платка:
Asus P5PL2-E
RAM памет:
2 х 1GB DDR2 533Mhz PC4200
Графична карта (и):
NVidia GeForce 7600GS 512MB
Звукова карта:
На борда
Hard Drive (и):
Western Digital 160GB SATA HDD
Оптично устройство (а):
LG DVD-ROM и LiteOn 20x DVD-RW
Дело / PSU:
Cooler Master случай и ANTEC PSU
Охлаждане:
2x ANTEC Fans
Мрежа / Интернет:
БТ Високоскоростен
Монитор (и):
Samsung SyncMaster 931cw 19 "
Операционна система (и):
XP Pro, Vista Ultimate, Ubuntu
Old 12-ти Януари 2009, 04:06
Член Група

Да бях го направи проверка за RAM Вчера в Изключително важно & резултати:
http://i4.photobucket.com/albums/y14..._Data_ae49.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y14..._Data_636b.jpg
Old 12-ти Януари 2009, 04:16
Номер на групата

Велик!

Махни 1GB стик и че ще има достатъчно

Old 12-ти януари 2009 година, 10:57
Член Група

Изглежда да бъде добра, изглежда като теб може да отидете до 2GB. Не се притеснявайте, ако той казва, като 1.9Gb, защото на борда графики чип отнема далеч =) Бих силно съвети получите 2GB, ако можете да си позволите това, означава, компютърът ще продължи много по-дълъг от гледна точка на нейните очила.

Изключително важно препоръчва £ 22 пръчка, която е на макс DDR скорост, трябва да се получи това. Разликата, записани по-бавна RAM е незначително.

И накрая, вашата дънна платка поддържа само от 2GB RAM. Да не се изкушават да купуват повече, тъй като това може да доведе до някои проблеми. 2 единични 1GB щеки трябва да се оправи =)
Old 12-ти Януари 2009, 13:15
Член Група

ако наистина сметнат, целият компютър ще бъде мъртъв скоро. ако не толкова за да получите повече овен а след това да се направи за него, но той изобщо да се разглежда просто нов компютър? Може би лаптоп? Искам да кажа ddr1 е много бавно и е скъпо. няма да направи нещо на компютъра, освен интернет? ако той doesn't извънзонални овен тогава ще се оправи.
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Пакард Бел Easynote R1938 безжична Помощ gorevan В мрежа, модеми & VoIP 3 25 май 2008 г. 14:34
Пакард Бел TFT монитор ashmehta Графика на карти & Монитори 2 29 Jan 2008 12:14
Колко мога да ъпгрейд на процесора в моя съществуващите дънни платки? xrix Процесори, дънни платки & RAM 2 23rd Jan 2008 12:20
Packard Бел 2422 chrisc90 PC & конзолата Gaming 2 4 януари 2008 18:59
Пакард Бел Lappys jeystone Лаптопи, Mobiles & текст 2 7 май 2007 г. 07:24
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc