![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć, Chłopak został stary system i wujka, którzy chcą uaktualnić propozycję, modernizacji - nieco pełni kupując nową płytę główną, ale nie powiedział. Płyta główna to GA-Packard Bell 8SIML tak DDR RAM potrzebne i nie mam pojęcia o procesor w tym wyżywienie (Wiem tylko, co I've gotten z mojego taty - zbudował naszych komputerach). On jest aktualnie uruchomione XP na 192MB RAM z procesorem Intel Celeron 2.8Ghz - faktycznie w skali 1-10, jak zła jest procesor? Czy konieczne jest uaktualnienie procesora lub pamięci RAM to zrobić? On nie korzysta z komputera o wiele inne niż do surfowania w internecie. Mamy w naszej starszymi procesora głównego komputera (AMD Sempron 3200 +) i działa dobrze. Dzięki. |
|
| |||
| |||
| Hi, procesor powinien być dobrze surfowania w internecie. A mój przyjaciel ma 1.7GHz Celeron, a jego komputer może korzystać z Internetu dobrze. 1GB pamięci RAM będzie dużo więcej niż potrzeba dla XP do przeglądania internetu i wiele otwartych okien, który jest max płyty głównej może obsługiwać. Kupowanie DDR RAM może być dość pricey tych dniach tak też przed dokonaniem zakupu! Upewnij się, że jest to zbyt 266MHz! Twoja płyta główna obsługuje tylko że. * Pragnie, ma on prawo płyta * |
|
| |||
| |||
| Możesz pobrać i uruchomić CPUID i że powie Ci co masz procesor działa. I'll zamieści link na końcu. Jednak większość dużych producentów komputerów w dużej części niedumpingowe modernizacji. IE: procesor masz w komputerze maxes się Mobo. I również z mojej firmy Dell, że używają oni prawnie Mobo i sprawy takie, że nawet gdybym miał kupił nową Mobo, to nie mieści się w tej sprawie. http://www.cpuid.com |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Szczerze mówiąc zapomnieć o procesor aktualizacji. Będzie to droższe upgrade z najmniej znaczącej różnicy dla użytkownika. Zobacz, zegar prędkości nie jest, jak szybko procesor działa cały czas. Jest to maksymalnie liczba cykli zegara jest zdolny wyłączyć co drugi, więc masz procesor jest dobrze.
Jednak pamięć ta wymaga modernizacji. 256 z grafiką wypłukiwania off to nie wystarcza. Pobierz CPU-Z formularz, link powyżej i zobacz co masz już RAM i trzymać jeden drążek 1GB cala Oh and btw, gdy używany jest CPU-Z, którego szukasz dla prędkości barana i rodzaj pamięci RAM, liczbę jak PC2300 lub DDR333 lub listownie screenshot i poinformuje nas, co trzeba. Wiwaty My System: Custom Built v1.2
|
|
| |||
| |||
| Tak miałem mu zrobić sprawdzić RAM wczoraj na Crucial i wyniki: http://i4.photobucket.com/albums/y14..._Data_ae49.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y14..._Data_636b.jpg |
|
| |||
| |||
| Świetny! Zdobądź to 1GB trzymać i które będą wystarczająco |
|
| |||
| |||
| Wydaje się być dobrym, wygląda jak można przejść do 2GB. Nie martw się, jeśli mówi jak 1.9Gb ponieważ swoje grafiki na pokładzie chip zabiera trochę daleko =) będę mocno porad otrzymasz 2GB czy możesz sobie na to pozwolić, to komputer będzie trwał znacznie dłużej pod względem specyfikacji. Kluczowe zaleca £ 22 drążek, który jest DDR maks. prędkość, należy uzyskać tego. Różnica zapisane na wolniejsze pamięci RAM jest znikome. Wreszcie, twój płyta główna obsługuje tylko 2 GB pamięci RAM. Nie ulec pokusie kupienia gdyż mogłoby to spowodować pewne problemy. 2 pojedyncze 1Gb sticks należy grzywny =) |
|
| |||
| |||
| jeśli uznają to za naprawdę, cały komputer zostanie wkrótce zmarło. jeśli jej nie tyle, aby uzyskać więcej pamięci RAM, a następnie przejdź do niego, ale on w ogóle uznają tylko dostaję nowy komputer? Może laptop? Mam na myśli ddr1 jest rzeczywiście powolne i drogie. Czy on cokolwiek zrobić na komputerze, oprócz internetu? jeśli nie robi tego dodatkowego RAM będzie dobrze. |
![]() |
|
| Zakładki |