![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Mam pewne PC-6400 800MHz RAM działa w trybie Dual Channel.
Jednak, kiedy otwarcie CPU-Z, dla każdego trzymać RAM to mówi maks. szerokość pasma jest 400MHz. Z pewnością należy to 800MHz? Jestem pewien, że to 800 w przeszłości! Wszelkie pomysły jak to zmienić? Nigdy nie zrobić JAKIKOLWIEK przed overclockingu! My System: #
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| że może być bo to DDR2, więc w efekcie jej podwojenia częstotliwości (od 400MHz do 800MHz)
| |||
| |||
| Byłem pod wrażenie, że każdy kij powinien mieć szerokość pasma 800MHz. I'm zastanawiać, czy istnieje funkcja o Mobo z zamienia ją w dół, gdy nie wszystkie potrzebne. Podobnie jak speedstep na Core 2 Duo. |
|
| |||
| |||
| Oni nie mają 800MHz, bo to DDR2 co oznacza, że ma 2 zegary dla każdego rzeczywistego zegar. w zasadzie, to zegary na każdej zmianie stanu (wysoki lub niski), podczas gdy tylko DDR1 zegary na wszystkich innych państwowych (za każdym razem to jest wysoki, lub za każdym razem, to jest mała), tak nawet wtedy, gdy rzeczywiste zegar 400MHz, to będzie clocking się dwa razy na każdy rzeczywisty zegar, dając 800MHz. Aby uzyskać więcej informacji, a ewentualne lepsze wyjaśnienie próby czytania tę stronę. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| it doesn't matter anyway. Nikt jednak z tych (overclocked) Wolfdales ma trafić ponad 400MHz na FSB.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|