по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Процесори, дънни платки & RAM

Register

Трябва да се ускори малко ..

Reply

Нишка Инструменти
Old 28-ма Sep 2008, 05:18
Номер на групата

Default Трябва да се ускори малко ..

Напоследък съм разочарована стане с моя компютри скорост, Терес няма проблем с него, това е просто не е толкова бързо, колкото би могла да бъде.

Аз съм вървят Vista и направиха глупаво решение да отиде само за 1GB, вместо на 2 ...

Няма значение .. Аз ще взема още сега: D

Но аз исках малко помощ, не съм се промени ли нещо общо с компютър (хардуер мъдри все пак), така АЗ имам никакъв представа RAM, които да купуват.

Четох някъде, че понякога сте като празни слотове? а вие можете просто да набутам повече в дънната платка, вместо за замяна на това, което имат за по-голям битов?

Аз не знам .. Имам нужда от помощ
Old 28-ма Sep 2008, 06:34
Номер на групата

и първо трябва да открият какво allready имате, ако сте закупили предварително изграден, и искате да запазите warrenty, ще трябва да се вземат компютъра обратно в магазина, за да се инсталира друг концерта на RAM, което ще означава също, че не ми трябва да изберат правото пръчка. Но иначе, ще трябва да отида друг 1GB стик (поемането имате 1 * 1GB в момента), което е същото като това, което имате в момента, но ако имате 2 * 512MB тя вероятно ще бъде най-добре да отида 2 * 1GB пръчки, но за това ще трябва да знае кои сте дънната

Моята система: Първо OC

Процесор (и):
Intel E2180@2.85
Дънната платка:
Гигабайт GA-P35-DS3L
RAM памет:
2x1GB OCZ PC2-9200 жетваря CL5
Графична карта (и):
Gainward ATI 3850
Звукова карта:
на борда
Hard Drive (и):
120GB SEAGATE Barracuda 7200,7
Оптично устройство (а):
Hitachi DVD-ROM GD-2500
Дело / PSU:
Корсар VX450
Охлаждане:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Мрежа / Интернет:
на борда / мнение 10Meg девице кабел
Монитор (и):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Операционна система (и):
XP Home
Old 28-ма Sep 2008, 12:37
Номер на групата

Купих го преди построен, но по поръчка. (Dell)

Но аз не мога да помня от кога Избрах спецификационен какво mobo е. ..

Но аз не мисля, Dell Предлагаме ви възможност за промяна на дънната платка, ако те не го направих не.

Така че, ако можеш да ми кажеш или как да разбера какво ми е дънната платка, или ако се случи да се знае кои MB туриха в Dell Inspiron 531 на?

Аз бях проверил, че тя определено е 1GB, а то трябва непременно да бъде 2 пръчки от 512 МЕГ, защото нейният двойствен сърцевина?

благодарности,
Оли.
Old 28-ма Sep 2008, 13:50
Номер на групата

Ами на първо място, на дуел основната част е процесора, а не на RAM, обаче RAM може да работи в дуел на канали, но те са различни неща.

За да разберете какво дънната сте вие може да опитате Еверест Веднъж инсталиран, clcik дънната платка, а след това дънната платка отново, след което той трябва да даде на дънната име.
Old 28-ма Sep 2008, 14:18
Номер на групата

Цитат:
Първоначално Публикувано от thingie2 View Post
Ами на първо място, на дуел основната част е процесора, а не на RAM, обаче RAM може да работи в дуел на канали, но те са различни неща.
Ех .. този неудобно .. Знаех, че те са различни, но аз помислих, че всичко доста работили в една единица.

Виж моята RAM е доста стабилен на 61% или да се дадат няколко процента.

Неговата си ядра, които са досадни мен, понякога theyll макс, или по-често и двете toch 99% след това се върна определяне малко.

Мислех, че ако се купи по-RAM I СПЕД ми CPU процеси ..

Мисля си за това ще имам нужда от изцяло нов (по-бързо) процесора, да кажем за аргументите заради мината е 1.8GHz, (не знам цифрата ръка разстояние) ще трябва да закупите нов, за да го кажем 2,5?

Знам, че може да overclock, но TBH не съм сигурен дали му струва риска, тъй като със сигурност не можех да O / C то неимоверно без извършване охлаждане, в противен случай Dell / CPU компания би вече го направих.
Old 28-ма Sep 2008, 15:28
Номер на групата

Първо, какви са ви използват за измерване на натоварването на процесора и RAM? и сте сигурни, че вашите четене на правия път, като си казват RAM е maxing преди.

Но да, ако не искате да overclock, ще трябва да закупите нов proccesor да го тичам бързо, обаче, overclocking не представлява твърде много риск, aslong тъй като може да не бъде глупава. Що се отнася до охлаждането, ако имате само фондовата охлаждане, то няма да overclock добре, но аз не съм сигурен колко добре AMD CPU на overclock така или иначе.
Old 29-ти септември 2008, 10:10
Номер на групата

Цитат:
Първо, какви са ви използват за измерване на натоварването на процесора и RAM? и сте сигурни, че вашите четене на правия път, като си казват RAM е maxing преди.
Нейната само Vista Gadget siedbar, аз съм го прочетете глоба, RAM ми е (ATOW) 91%, но обикновено по-скоро му 61%.

Използването на процесора (ATOW) е скачане около между 22% и 45% (Total) и този, само вървят MSN, WLM и разбира Opera за мен да напиша това, също и Media Center е на заден план, но това не прави нищо.

Наистина, това не е толкова много да попитам? Аз не искам половината ми процесор да отиде само с най-основните задачи.

Ако аз не пиша това ли ще се работи много повече програми, и по-взискателни такива, което е, когато тя започне да се получи много високо, а понякога и изцяло се замразява.

Цитат:
Що се отнася до охлаждането, ако имате само фондовата охлаждане, то няма да overclock добре, но аз не съм сигурен колко добре AMD CPU на overclock така или иначе.
Да, това е нищо въображаемо, няколко основни тридесет пенса фенове, направени в Индия за трийсетия на стотинка.
Old 29-ти септември 2008, 21:49
Номер на групата

Може би сте много crapware текат в БГ?

Може би искате да направите темата в Windows форум и публикувате Hijackthis дневника.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. "

Моята система: 日夏子

Процесор (и):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Дънната платка:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM памет:
2GB Патриотичния Екстремни Ефективност
Графична карта (и):
PNY 8800GTS 320MB
Звукова карта:
Звук Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (и):
80GB + 500GB
Оптично устройство (а):
2x SATA
Дело / PSU:
ANTEC 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Охлаждане:
4x 120 мм Yate-гмуркач + 200 mm нагоре
Мрежа / Интернет:
Qwest
Монитор (и):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Операционна система (и):
Windows XP + 7
Old 30ти септември 2008, 09:33
Номер на групата

Също така, има нещо, което просто чрез на, е компютър или лаптоп? защото (поне по моите братя лаптоп) на процесора получава ограничен до около 30% при нормална мощност настройки (но все още продължава бар до 100%), за да съхраните батерията власт, но не можете да го настроите да използва всичко в сила опции. Така че, ако става дума за лаптоп, опитайте проверка на Power Options.

Също така, опитайте се проверка на вашия BIOS, че имате няколко ядра разрешен, тъй като това ще ограничи CPU.

И както каза Carbon, погледнете почистване изложени компютъра си, както аз съм текат WLM, Xfire, SuperAntiSpyware, Logitech setpoint, Coretemp, G15 LCD profiler, Avast, winpatrol и хром, и моята процесора едва някога стане за около 5 % използване с това отворено.
Old 30ти септември 2008, 10:18
Номер на групата

Добре, благодаря,

Нейната десктоп, така че няма да работи, но аз ще се върна скоро с HJT.

Мога да проверите BIOS, ако искаш, но си притурка DOES даде показания за двете ядра отделно, (различни от няколко процента, както и, така че му не само отразявайки една от тях)

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Високоскоростен интернет Лан скорост Въпрос Благодаря! P5200 В мрежа, модеми & VoIP 4 24-ти Ноември, 2009 22:46
Рам скорост Deezer Процесори, дънни платки & RAM 1 5-и парламентарен Фев 2008 22:23
Vista спрямо XP Speed Speed ketanco Windows операционни системи 3 27 Jan 2008 23:06
BB скорост VS Router скорост? davsas В мрежа, модеми & VoIP 2 18 Jan 2008 12:12
Скоростта на вентилатора muay Процесори, дънни платки & RAM 3 12 Jan 2008 11:04
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc