rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Chcę kupić procesor - 3Gig Dual Core Może.

Reply

Narzędzia wątku
Old 16 marca 2009, 20:42
Członek grupy

Chciałbym info. I będzie budowanie nowego komputera. Chcę, aby upewnić się, że można uruchomić Blueray filmów bez problemu.

Mam tu na myśli uzyskanie 3,0 koncercie podwójnym rdzeniu. Ale są wszystkie te numery I dont znać co one oznaczają i co jest dobre. Jak Wikisłowniku. L1 L2. Czy podwójny rdzeń 2,5 koncercie będzie szybciej następnie podwójnej core 3,0 gig jeśli bufor jest wyższy? Co jeszcze powinienem szukać?

Chciałbym spędzić około $ 100-150 na pokładzie matka / cpu kombi. Chcę być w stanie uruchomić 64-bitowe. Chcę, aby móc rozwinąć 16gig do barana +. Nie będę już nigdy go używać, ale może w przyszłości. To musi być w stanie uruchomić niebieskim ray filmu nie pomija. Bardzo chciałbym mieć płyty głównej z HDMI obecnie tak I dont musisz kupować karty wideo.

Wszelkie sugestie? Am I zwracając zbytnio na moje cenowym?
Old 16 marca 2009, 21:03
Grupa dawcy

7750 + BE plus płyta 780G = ~ 150 dolarów i obecnie posiada HDMI.

Nie martw się o rzeczy, takie jak pamięć podręczna, tylko model, zwykle nie mogą być bezpośrednio porównywane.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 +620 W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 17 marca 2009, 10:22
Członek grupy

Dzięki tej informacji!

Znalazłem kilka procesorów, które są 3gig w moim przedziale cenowym. Dlaczego z jednej wybranej dla mnie lepszy niż jakikolwiek jeden z większą prędkością?

Dla mnie, jako ktoś, kto jest nowy komputer do budowania rzeczy, chciałbym myśleć wyższe koncerty = szybciej. Czy istnieje coś mi brakuje? Im na pewno istnieje.

Co mocy muszą z czegoś? niektóre są 65 lub 95 lub 120. Czy muszę się martwić o tym?
Old 17 marca 2009, 10:56
Grupa dawcy

Istnieje wiele rzeczy, w tym śmierć wielkości, Wikisłowniku, architektura, itp., które nie mają nic wspólnego z GHz i które wpływają na szybkość procesora. Jest to w dużej mierze znaczenia metrycznych.

Nie martw się o moc, to tylko niektóre środki procesorów ciągnąć więcej energii niż inni.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 18 marca 2009, 15:56
Członek grupy

Prawdopodobnie bardziej istotna jest ilość pamięci RAM masz zamiar wprowadzić do systemu, zarówno z procesorów wymienione powinny zrobić dobrze, dopóki nie skąpić na barana. 4Gig powinno być dobrze, ale im więcej tym lepiej!

Old 19 marca 2009, 03:53
Banned Grupa

Q = Quad szybciej następnie podwójnym rdzeniu.

Procesor Intel, C2Q, 2.4,
4 MB L2 Chache

RAM: - 2 do 4 GB

Kompatybilny Matki pokładzie (Intel Original)

Spróbuj zakupu multimedialne komputera.
Old 19 marca 2009, 07:38
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by bluefox View Post
Prawdopodobnie bardziej istotna jest ilość pamięci RAM masz zamiar wprowadzić do systemu, zarówno z procesorów wymienione powinny zrobić dobrze, dopóki nie skąpić na barana. 4Gig powinno być dobrze, ale im więcej tym lepiej!

dzięki za wejście. Jestem planowanie przygotowania AM2 + gniazdo więc mogę dostać 1066 barana. Będę za pomocą 8 koncertów na dziś. Praca na uzyskanie win7 64-bitowych.

Sądzę, że w końcu zdecydował się na razie =)

http://www.compusa.com/applications/...&Sku=T925-2262

Znam swój lanbox. Ale guess what? I dont know what that means it doesnt tak jak mnie lol. Mój przyjaciel ma jeden. Lubię, jak to wygląda. I nie chce korzystać z tego dla Home Media PC. Więc jest to rodzaj talowego. 9inches wierzę.

To był mój wybór innych

http://www.compusa.com/applications/...&Sku=T925-2182

Myślę, że lanbox będzie łatwiej zachować cool. Kiedy się do CompUSA będę patrzeć na obu i dokonać wyboru.

Kiedy wreszcie wybrać przypadku mogę rozpocząć patrząc na matkę desek / cpu alittle trudniejsze.
Old 19 marca 2009, 07:49
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by johnpol78 View Post
Q = Quad szybciej następnie podwójnym rdzeniu.

Procesor Intel, C2Q, 2.4,
4 MB L2 Chache

RAM: - 2 do 4 GB

Kompatybilny Matki pokładzie (Intel Original)

Spróbuj zakupu multimedialne komputera.
quad core jest zbyt kosztowne. Wolałbym dostać podwójnego rdzenia, do teraz, a następnie uaktualnić ją później. Gdy pojawia się matka pokładzie będę szuka który obsługuje quadcore na pewno. Ale chcę zbudować godną budżetu komputera niebieski ray odtwarzanie.

Kiedy mówisz zakup komputerów multimedialnych ... Co masz na myśli? Moim głównym celem jest muzyka, filmy, zdjęcia, w mojej tv, podłączyć się do mojego domu dźwięku.
Old 19 marca 2009, 09:16
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by PhilipM1 View Post
quad core jest zbyt kosztowne. Wolałbym dostać podwójnego rdzenia, do teraz, a następnie uaktualnić ją później. Gdy pojawia się matka pokładzie będę szuka który obsługuje quadcore na pewno. Ale chcę zbudować godną budżetu komputera niebieski ray odtwarzanie.

Kiedy mówisz zakup komputerów multimedialnych ... Co masz na myśli? Moim głównym celem jest muzyka, filmy, zdjęcia, w mojej tv, podłączyć się do mojego domu dźwięku.
On nie ma pojęcia, co mówią.

W każdym razie należy pamiętać, że te mATX przypadkach są dość trudne do pracy i utrzymać cool.
Old 19 marca 2009, 09:31
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by Carbon View Post
On nie ma pojęcia, co mówią.

W każdym razie należy pamiętać, że te mATX przypadkach są dość trudne do pracy i utrzymać cool.

WOW. Właśnie realizuje moje Lan polu jest faktycznie mniejszych ogólnej następnie białego jeden. LAN jest 9high i 7 z nich jest biały. Ale jedno jest białe 17x17 i 17x12 jest Lan. Myślę, że im uzyskanie Lan polu.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.