![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hey guys, I'm going to być budowa nowego komputera szybko, ale moje plany zmieniły, gdy dowiedziałem się, mogę mieć dostęp do następujących procesora za darmo Intel Core 2 Extreme Quad Core QX9750 Specyfikacja: * Quad-core * 45nm * 3.16Ghz * FSB 1333MHz * 12MB pamięci L2 Cache * Socket-775 I'll be wydatków godziwej sumy pieniędzy tylko po to, aby zbudować komputer, więc chcę mieć pewność, jest to dobry procesor budować wokół. Chciałbym wiedzieć, jak ten procesor stosy przeciwko co tam dzisiaj. Ponadto, co wy polecam na płycie głównej, pamięci RAM i zasilacz? Many Thanks! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| It's 771, gniazdo serwera. Jest to procesor 1500 dolarów, nie mam pojęcia jak możesz dostać za darmo, ale sprzedaje go do połowy i używać go w celu sfinansowania całego budować z nowszych procesora to 775.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Ponadto, według Intela, to FSB 1600. QX9775 4 3,20 GHz 1600 MHz, 12 MB 45nm |
|
| |||
| |||
| Ok, I'm a niewiele się mylić. Słyszałem sprzeczne raporty na temat tego, co jest tego gniazda. Jest to między 771 lub 775. Załączony screenshot mówi jest to 775, ale w historii mówi swój 771. http://hardwarezone.com/articles/vie...9&id=2745&pg=2 Czy ktoś wie na pewno? |
|
| |||
| |||
| Ja jestem z wami dzikiego człowieka. Kiedy googled to ostatniej nocy, zachowałem pochodzących z sprzecznych informacji. Niektórzy mówili, 1333 FSB, a niektóre powiedziała 1600. LOL, kiedy wyjechałem do Intel.com i wpisane QX9750 na ich stronie wyszukiwarki to wróciła bez rezultatów, ale znalazłem go pod procesory. Nie wiem co powiedzieć. The only thing I found out dla niektórych jest to, że jest to "rzadko" chip nie wielu, i jest kosztowne. |
|
| |||
| |||
| Jest to 775 gniazda przez wygląd info I've found. Pobierz 1600FSB pokładzie i cant go wrong. Nawet jeśli jest to 1333FSB chip masz overclockingu pokój. |
|
| |||
| |||
| Razer, dzięki za wiedzą. Czy masz płytę główną możesz polecić w tym chipie? Ponadto, można by go z wody lub wentylator chłodzący dla procesora? |
|
| |||
| |||
| Po prostu jest na sprzedaż. Nie ma powodu, aby budować wokół 65nm quad tylko dlatego, że jest to kosztowne. To powód do sprzedaży.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| Ummmmmm węgla? Wszystko widziałem mówi to 45nm ........... |
|
| |||
| |||
| Yeah, it's a 45nm Quad Carbon, sorry dude. W QX (Quad eXtreme) serie mają odblokowane mnożniki i jako takie są doskonałym ponad clocking i tweaking od tego, co słyszę. Można go jednak sprzedać i uzyskać I7 920 lub 940, które w stanie i prawdopodobnie ponad clocking byłoby dużo lepiej. |
![]() |
|
| Zakładki |