rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Intel Core 2 Duo E8500 przeciwko Intel Core 2 Quad Q9650 przeciwko Intel Core i7 920 V Intel Core i7 940

Reply

Narzędzia wątku
Old 2 marca 2009, 17:42
Członek grupy

Ja jestem stara się zdecydować, które procesor powinienem kupić. Wolałbym, aby pobyt w ramach 350 dolarów. Jestem bardzo niechętnie, aby przełączyć się na AMD z wielu powodów, takich jak stabilność. Nie jestem overclocker. Jestem obecnie w 4 procesory: Intel Core 2 Duo E8500 Intel Core 2 Quad Q9650 oraz Intel Core i7 920. Czwarty jestem patrząc na to Intel Core i7 940.which jest przede mój budżet, ale mogę spróbować znaleźć pieniądze. Potrzebuję czegoś, co może obsłużyć do edycji wideo i efektów specjalnych, dość dobrze. Zrobić trochę gier. Jaki sens dla mnie?
Old 2 marca 2009, 17:59
Grupa dawcy

Nie istnieje coś takiego jak "stabilności" w przetwórców. Oba procesory pracy lub nie. Przetwórcy nie "umrzeć" lub "złamać", chyba że będą funkcjonować bez Radiator.

Do edycji wideo (szczególnie w czasie rzeczywistym podgląd) You're Going to potrzeba dobrej karty graficznej. Wideo utylizacyjnej, Musisz dobrze procesora. W i7 uczyni najlepsze z nich, ale nie robić niczego innego lepszej niż E8500.

AMD ma triple-core Phenom II, które dadzą Ci krawędzi (+1 core), jest tani ($ 120), a na mecze oraz E8500.

Więc to wszystko zależy od wagi wideo stuff. Czy to profesjonalnie? Jako hobby? Albo rzadko? Czy renderowanie bardzo dużych wideo trwa godziny lub małe pliki?
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 +620 W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 2 marca 2009, 18:16
Członek grupy

Ja nie jestem zawodowym. Jego hobby naprawdę myślę. Moje edycji jest niekonsekwentny czasami może nakręcenia filmu, który ostatnie godziny innym razem jestem podejmowania 3 minuty szorty.
Old 2 marca 2009, 18:35
Członek grupy

1 wybrać pojedynek-core
i zapisać wiele gotówką quad-core jest naprawdę wysokiej użytkownikom i i7 chipy są nawet wyższe użytkowników końcowych
2 Intel powiedziałem tyle, jeśli chodzi o gry i inne programy dokonane one dzisiaj jedynym naprawdę działał na pojedynek-core i uczyni dla sometime więc jeśli kupują droższe więcej rdzeni procesorów będą bezczynności (nic nie robić)
Old 2 marca 2009, 20:08
Członek grupy

Postanowiłem iść z AMD Phenom II X4 940 Deneb, ponieważ podobne odniesienia do podstawowych i7 i koszt tony mniej.
Old 2 marca 2009, 23:00
Grupa dawcy

Tak, to dobry wybór, jak również. Baw się dobrze.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.