rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Procesor Intel C2D

Reply

Narzędzia wątku
Old 3 maja 2008, 09:39
Grupa dawcy

Jestem obecnie zarabianie pieniędzy, aby kupić i zastąpić mój Intel P4 3.0 GHz (4,4 w skali Vista). Ja się na poziomie około 0,00 spędzić ale niestety nie ma dla procesorów tej ceny. Chciałem go w grach takich jak Crysis, Bioshock, Call of Duty 4, NFS Pro Street i Assassins Creed. I to dziwne trochę wyodrębniania plików więc byłem pewien, czy pogoda nie dostać Quad. Mój budżet wynosi £ 140 tylko dla procesora i ja tej pory wyszły z E8400 6mb Wikisłowniku 3.0Ghz. I am getting albo ASUS P5N-E SLI czy MSI P6N SLI zarówno wsparcie 1333MHz i 45nm, ten będzie wyposażony w pamięci DDR2 800MHz 2GB. Tylko proszę mi pomóc wybrać najlepszą chip dla moich celów.

My System: xX_TeK_GaMeR_Xx

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6700
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P
Pamięć RAM:
Corsair 6400 2 x 2GB ReaperX
Karta graficzna (y):
MSI NX8800GT
Karta dźwiękowa:
Realtek ALC 889A Dolby Digital
Hard Drive (s):
OCZ SSD 60GB, WD 250GB HDD
Optical Drive (s):
LG HL-DT-ST DVDRAM GH22LS30
Case / PSU:
Cooler Master haf-932, OCZ 600W
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Ethernet, BT @ 2MB (250KB / S DL)
Monitor (y):
Xerox XA7-17i, SHARP LC26D44
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate RC1 X32
Old 4. maja 2008, 00:15
Grupa dawcy

Mimo że Crysis (dobra) korzystanie z quad core CPU, większość gier nie widzę żadnych korzyści fps.

W E8400, w niektórych benchmarkingu I'm doing anyway, wykonuje korzystnie na Q6600 wszystko z wyjątkiem wiele wątków aplikacje, takie jak media kodowania.

Do wydobycia będziesz dobrze z podwójnym, zwłaszcza wysoki MHz jeden taki jak 8400.

W twoim przypadku będę trzymać się po prostu z powodu podwójnego you're gier.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 4. maja 2008, 07:40
Grupa dawcy

Każdy rdzeń następnie podwójnych lub E8400. Chcę najwyższej jakości i wydajności, byłem rozważa E8200, ale zdałem sobie sprawę ma mnożnik 9x. Czy możesz mnie PM lub powiedz mi pogody dodatkowych Wikisłowniku jest lepsze i dlaczego. dzięki
Old 4. maja 2008, 07:52
Grupa dawcy

Pomyśl o tym na bang-for-buck podstawie. Prawo obecnie E8400 jest o najkorzystniejszej relacji jakości do ceny podwójnego rdzenia procesora out there. W E8500, za dodatkową 160mhz wydajności w stanie prędkości, jest ponad 50% więcej w ujęciu.

Cache nie będzie zauważalnych różnic, gdy gra, ale pozwoli na wyższą wydajność w innych aplikacjach.

Pamięć podręczna jest przydatne w sklepach, że dane, które są często dostępne. Tak więc, im większa buforuj więcej danych można zapisać, co z kolei przyspieszy większy zakres procesów.

-Kanoakavirus
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.