![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| I'm looking at modernizacji pulpicie w najbliższych miesiącach, a więc odwieczne pytanie sprężyny do głowy. Intel lub AMD CPU? I'll Przyznam, moje doświadczenia z ostatnich dni Intela jest ograniczona. I bailed na nich kilka lat wstecz, a zbudowane wyłącznie z AMD od tamtego czasu. I nagroda na stabilność i wydajność swojej oferty, a ja wciąż twierdzą, że Ci każda zainwestowana złotówka od AMD chip niż Intel. Czy ktoś opieki umieścić mnie na prostej i wąskiej ścieżce Intel? Jeśli tak, jestem otwarty na dyskusję. Wolałbym AMD choć, jak ufam ich stabilność i znaczne możliwości overclockingu dla tych przypadkach, gdy muszę sztukować trochę więcej z mojego systemu. Pamiętam rdzeniami Intel jest bardzo niestabilna jak nalegaliśmy je poza ich normalnym zakresie. Poza tym, istnieje wielordzeniowych systemów do rozważenia. Cztery rdzenie dla Intel, trój-i quad-core AMD Phenom systemów. Teraz, tri-core wydaje się trochę o sztuczka, ale znowu jestem otwarty na perswazji. Chciałbym, aby przejść do quad systemu, co lubię równoległego przetwarzania umiejętności, pozostawiając mnie w stanie robić skomplikowanych zadań w tle odpowiednią zdolność do przeglądania, słowo procesu i tym podobne. Znowu, co porad? Zapisz kilka funciaków i trzymać z wysokiej klasy podwójnego rdzenia, lub pluskać się w połowie zakresu wysokich quad? Dzięki z góry za poradę:) [Edytuj] Po prostu patrzył, jak wielu innych "AMD vs INTEL" wątki są podskakiwał wokół tych płyt ... Zachęcamy do mnie zignorować. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Moim zdaniem były dość blisko, a teraz Intel trzymaj prowadzić mocno, obecnie w polu procesorów są szybsze, a następnie są one zbyt poważnie overclockable w porównaniu do AMD.
| |||
| |||
| Naprawdę? Cóż, myślę, że to co się dzieje, gdy nie płaci dużo uwagi na te rzeczy w roku lub tak ... W swoim cenionych (sic!) Zdaniem, należy kupić Intel? |
|
| |||
| |||
| Yep. Intel jest dość drogi. Powiedział, że mogę uruchomić AMD, ponieważ mój laptop był orzechów czynienia, nie muszę overclockingu i nie gier. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Marki lojalności pierwszej generacji chipów jest zupełnie bezwartościowy, jako jednego pokolenia korzyści naprawdę nie mają wpływu na innych. Jeśli włączony AMD i Intel nazwy na Core 2 duos, ludzie nadal będzie zalecając im.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Zależy co chcesz robić.
Intel zdecydowanie gier i głodny procesor zadań, ale jeśli jest to tylko dla tekstu, surfowania w sieci, e-maile itp. następnie AMD będzie dobrze - zwłaszcza jak są one znacznie tańsze to pozwala uzyskać szybszy chip clocked (choć nadal nie będzie tak dobry, jak nieco wolniejszym Intel). My System: #
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| I love procesora Intel najlepsze w mojej opinii tańsze Intel Quad pobije droższym AMD Quad (dont cytatem mnie na tym lub cokolwiek)
| |||
| |||
| Cytat:
|
|
| |||
| |||
| , 4 lata temu kupiłem mój pierwszy AMD Athlon, również mam amd dual core & Ostatnio dodano amd phenom quad core do mojej kolekcji, z biegiem lat i nigdy nie miał uncja problemy z którymkolwiek z nich, ale mam tylko AMD nigdy nie używane Intel, so i can `t really porównać je |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Intel, podobnie jak każdy inny powiedział, są najlepsze, lepsze niż AMD i OC dużo lepiej.
|
| Zakładki |