rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Najnowsze technologie DDR3, pls help

Reply

Narzędzia wątku
Old 21 października 2007, 02:28
Członek grupy

Default Najnowsze technologie DDR3, pls help

Cześć, jestem skłonny do kupna komputera obok Jana i miałem zamiar kupić DDR2 Mobo ale teraz mam odkryli, że DDR3 będą pochodzić bardziej powszechne. Więc Pomyślałem uzyskania Asus Maximus Extreme wraz z CorsairTwinX XMS3, DDR3 pc3-8500, a także Core 2 Quad Q6600. Czy to jest dobry pomysł, aby trzymać się, czy nie. Ten komputer ma być używany do edycji zdjęć, architektura programy itp. .. a także powinna być w przyszłości dowodu.

Wszelkie sugestie i opinie są mile widziane.
Old 21 października 2007, 03:00
Grupa dawcy

dowód przyszłości tak, tak szybko, ale bardzo drogie, ale jeśli masz pieniądze jej ok!

Jeśli nie dostać wszystko, co będzie w przyszłości dowodem na lata!
Old 21 października 2007, 03:11
Członek grupy

To nie jest droższe niż miałem zamiar kupić (Blitz Formula, DDR2 1066MHz i Q6600). Więc w zasadzie na kilka funtów więcej jest bardziej worthed kupić następnej generacji:)
Old 21 października 2007, 03:52
Grupa dawcy

Jaka jest jednak opóźnienia?

Choć core2 setup's are'nt naprawdę dotkniętych barana opóźnienia ze względu na sposób tryka jest kontrolowana kiedy dostaniesz upto CL7 lub wyższej jego rozpoczęciem, aby uzyskać trochę głupi. To naprawdę tylko kompensowane przez wysokiej częstotliwości pamięci RAM (1200 i wyżej).

Jeśli będzie DDR3 (i opóźnienia są wysokie) można myśleć o szybszy RAM niż 1066. Oczywiście, jeśli jest uruchomiony na CL4 czy CL5 wtedy nie będzie sprawy, ale informacja jest na pewno powyżej żywności na myśli.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 21 października 2007, 04:00
Członek grupy

Alex 10q. Niestety nie jestem, że bardzo dużo na temat specyfikacji technicznej, ale o barana stwierdza, że "ta pamięć została zweryfikowana, aby działać na 1066MHz na niskie opóźnienia na 7-7-7-20.
Old 21 października 2007, 04:14
Grupa dawcy

Każde przyjęcie nowych technologii będzie zapłacić tyle dodatkowych, ponieważ nie jest jeszcze mainstream.

Jeśli to do mnie? I'd be skupu DDR2 6400 (800MHz) CL5 lub DDR2 8500 (1066MHz) CL5 teraz. Oczekiwanie roku tak, że wezmę DDR3 się głównego nurtu (i dla producentów bitwy go oferować wyższe i niższe opóźnienia frequencys) Przed zakupem DDR3.

-Kanoakavirus
Old 21 października 2007, 04:17
Członek grupy

Więc, jeśli kupić Mobo DDR3, które mogłyby go uruchomić DDR2 czyli jest DDR3 Mobo tyłu aktywne?
Old 21 października 2007, 08:40
Grupa dawcy

Niektóre fora będą specifally o chipsety P35 i X38. Ale powiem szczerze myślę, że o wciągania info na mój ostatni post, gdyż te deski są bardzo nieliczne i te nie są jeszcze mniej z nich godna.

Jeśli jednak chcesz przejść na tej trasie Asus P5KC może również być konkurenta; godnej overclocker, nie myśli blowingly drogie i chipsetem P35.

Jedyną wadą jest to, że ma południowy ICH9 więc nie natywnie wsparcie RAID. Ale można zawsze uzyskać kart rozszerzeń.

-Kanoakavirus
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.