по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Процесори, дънни платки & RAM

Register

Отсъствуващ от 1GB RAM!

Reply

Нишка Инструменти
Old 16 март 2009, 09:53
Член Група

Просто наскоро постави 1GB стик на RAM в моя компютър и Windows doesn't сякаш искаш да я открие. CPU-Z казва, че на там и функционални Windows, но все още се казва, 1.00Gb на RAM (вместо 2).

Току-що купих RAM от магазина, който е доста надеждни, така се надявам, че не е натрошен ..

В RAM порт 1 Имам нова 1GB стик, пристанищни 2 Имам 512MB пръчка, пристанищата 3 & 4 имат 256MB пръчка във всяка една от тях. Всеки помогна на това е наистина оценявам, момчета!

Razer
Old 16-ти март 2009, 22:51
Новите държави Група

може да бъде вашата памет не е съвместимо, или вашият съвет не е като вашата памет
Old 17-ти март 2009, 04:27
Номер на групата

Опитайте да премахнете всички RAM пръчки и просто поставете новия стик, опитвайки различни слотове ..... Ако това не помогне, тогава е много вероятно или пръчка е лошо или несъвместими, както torjancolin казах.

Моята система: Начало Build

Процесор (и):
AMD 64 X 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Дънната платка:
Asus M2V REV 1.
RAM памет:
4GB (3.25gb видими)
Графична карта (и):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Звукова карта:
5,1 Reatek на борда
Hard Drive (и):
250 GB SATA & 400gb SATA
Оптично устройство (а):
Pioneer 110 х 2
Дело / PSU:
Акции / 550 вата Тиха
Охлаждане:
Акции
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 20MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WAS
Операционна система (и):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 17-ти март 2009, 06:34
Номер на групата

там е зареждащ диск, можете да обувка и можеш да направиш с памет сканира и ще ти кажа, ако, ако имате някакви дефектни овен тояга. http://www.ultimatebootcd.com/
изтеглите и изгори с (магически ISO) безплатно сваляне на Google търсене. горят по-бавния скорост е възможно

Моята система: P * L * A * Z * M * A

Процесор (и):
2.34GHZ овърклокнат! Athlon64 3000 +
Дънната платка:
Asus
RAM памет:
1,50 концерт DDR
Графична карта (и):
256MB PCI G-Force
Звукова карта:
Sound Blaster HD 5.1
Hard Drive (и):
1-80GB 1-120GB Western цифрови на
Оптично устройство (а):
на Pioneer DVD-RW
Дело / PSU:
обичай случай & 650 вата PSU
Охлаждане:
DIY въздушно охлаждане радиатор
Мрежа / Интернет:
девствена 50Mbps
Монитор (и):
Acer 23 "(X233HB)
Операционна система (и):
Window's 7 Ultimate
Old 17-ти март 2009, 10:05
Член Група

Да, следя отблизо със собствена работи, заедно с другите си тояга, че не го прави. Каквато и комбинация от стик сложих в, не бих могъл да получи най-много на от 1GB RAM. Знам, че моята дънна платка може да поддържа повече, защото аз бях са 1,25 преди последния стик разби върху мен.

Новият стик работи и е в добро състояние, BIOS и CPU-Z ми кажете това е добре, но там и Задача ръководител и системата икона в контролния панел кажа, че има 1GB само ..
Old 17-ти март 2009, 10:09
Номер на групата

Каква е Марка / Модел на вашия mobo?
Old 17-ти март 2009, 14:01
Член Група

MSI е марка, модел е MS-7041.

Изключително важно казва Макс RAM капацитет за дънната платка е 4Tb, но не беше точно съвпадение, така съм се приема че това означаваше 4GB.

Овена е направена от "Екип" и е 1GB DDR PC-3200 модул (400MHz, ако предпочитате)
Old 17-ти март 2009, 14:28
Номер на групата

Добре .... не е много достъпна информация за това mobo .... бе я Medion Pc или нещо .... Ако е така, че могат да бъдат персонализирани с тях.

Както изглежда, че могат да се справят 4GB както казвате и тя трябва да се оправи с Рам имате.

Опитайте ще ionto BIOS и проверете настройките за Рам за откриване и ако е необходимо, да го настроите да Ауто .... видим дали това помага.
Old 17-ти март 2009, 14:48
Член Група

Скоростта откриване бе зададено на автоматично, и че не помага.

В BIOS казва, това е там и работи, това е Windows, която казвате, че не е там .. В BIOS също е много ограничено, не overclocking инструменти или нещо такова.

Компю беше отдавна (В началото .. = P) от Ei системи, които изглежда са заблуден сайта им ..

В mobo е стара и глупости, с участието на един 96Mb Intel чипсет (82865G) и дойде с 2 пръчки 256MB Samsung на 400 MHz, аз добавили ValueRAM 512MB една година или така преди и като отида да добавите този нов стик тя просто е да се игнорира фактът е там, освен ако не поставите нови лепя върху нея собствените.
Old 17-ти март 2009, 14:53
Номер на групата

Hmmmm. единственото друго нещо, което може да опитаме е .... инсталирате 1GB в Slot 1 и 512MB в Slot 3 .... т.е. заместник слотове. Не трябва да има, но тя изглежда като Рам не wannna играят добре един с друг.
Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc