rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Brakujący 1 GB pamięci RAM!

Reply

Narzędzia wątku
Old 16. marca 2009, 09:53
Członek grupy

Default Brakujący 1 GB pamięci RAM!

Ja niedawno umieścić stick 1Gb RAM do mojego komputera i systemu Windows doesnt wydaje się chce go wykryć. CPU-Z mówi, że tam i funkcjonalne, ale system Windows nadal mówi 1.00Gb RAM (zamiast 2).

JA just kupiony RAM w sklepie to całkiem wiarygodne, więc mam nadzieję, że nie jest uszkodzony ..

W pamięci RAM 1 port Mam nowe 1gb wetknąć, port 2 i ma 512Mb stick, 3 i 4 porty posiadają 256MB trzymać w każdym z nich. Każda pomoc na ten guys really appreciated!

Razer
Old 16 marca 2009, 22:51
Nowe państwa grupy

może być pamięć nie jest kompatybilne, lub zarządu nie jest takie jak pamięć
Old 17 marca 2009, 04:27
Grupa dawcy

Spróbuj usunąć wszystkie RAM kije i wstawić tylko nowe wetknąć, próbuje różnych szczelinach ..... jeżeli to nie działa, to jest prawdopodobne, że albo trzymać się zły lub niezgodny, jak torjancolin powiedział.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 17 marca 2009, 06:34
Grupa dawcy

istnieje dysku startowego można uruchomić i można wykonać skanowanie pamięci i poinformuje, czy jeśli ma uszkodzony barana paluszków. http://www.ultimatebootcd.com/
pobierz i nagraj z (magic iso) bezpłatnie pobrać z wyszukiwarki Google. spalić na najmniejsza prędkość możliwe

My System: P * L * A * Z * M * A

Procesor (y):
2.3GhZ AMD
Płyta główna:
Asus
Pamięć RAM:
1 gig ddr
Karta graficzna (y):
256 G-force
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster 5.1
Hard Drive (s):
1-80gb 1-120gb Western Digital's
Optical Drive (s):
Pioneer DVD-RW
Case / PSU:
przypadku niestandardowego i 650w PSU
Chłodzenie:
diy Watercooling
Sieć / Internet:
dziewicy 50MB
Monitor (y):
Acer 23 "(X233HB)
Operating System (-y):
Vista Ultimate
Old 17 marca 2009, 10:05
Członek grupy

Tak, trzymaj się na jego własne prace, wraz z moimi innymi kije nie. Niezależnie od połączenia trzymać umieścić w mogę tylko dostać max 1GB pamięci RAM. Wiem, że moja płyta główna może obsługiwać więcej cos Miałem 1,25 przed ostatnim kij złamał na mnie.

Nowy drążek działa i jest w dobrym stanie, w BIOSie i CPU-Z mi się tam dobrze, ale i menedżera zadań i ikonę System w Panelu sterowania powiedzieć Mam tylko 1Gb ..
Old 17 marca 2009, 10:09
Grupa dawcy

Co do Marka / Model Twojego Mobo?
Old 17 marca 2009, 14:01
Członek grupy

MSI jest marka, model MS-7041.

Kluczowe mówi maks. pojemność pamięci RAM do płyty głównej jest 4Tb ale nie było dokładnie tak I'm zakładając oznaczało to 4 GB.

RAM jest przez "Team" i jest 1Gb DDR PC-3200 modułu (400MHz, jeśli wolisz)
Old 17 marca 2009, 14:28
Grupa dawcy

Ok .... nie wiele informacji o tym Mobo .... był to Medion PC lub coś .... jeśli tak to może być niestandardowe im.

W każdym razie wygląda na to, że może on obsługiwać 4GB jak mówisz i to powinno być dobrze z Ram masz.

Spróbuj się ionto bios i sprawdzić ustawienia Ram wykrywania iw razie potrzeby ustaw Auto .... sprawdzić, czy to pomaga.
Old 17 marca 2009, 14:48
Członek grupy

Prędkość wykrywania została ustawiona na Auto, a nie pomoc.

BIOS mówi się tam i pracuje, to system Windows to powiedzenie to nie ma .. BIOS jest bardzo ograniczona, nie overclockingu narzędzi lub czegoś podobnego, że.

Komputer został złożony dawno temu (Na początku .. = P) przez Ei Systems, którzy wydają się mieć mislaid swojej stronie internetowej ..

W Mobo jest stary i bzdura, na którą składa się chipset Intel 96Mb (82865G) i wszedł z 2 256MB Samsung kije na 400 MHz, I dodała ValueRAM 512Mb rok temu i tak jak idę, aby dodać nowy trzymać po prostu wydaje się ignorować fakt, to chyba tam umieścić nowy drążek na jego własne.
Old 17 marca 2009, 14:53
Grupa dawcy

Hmmmm. Jedyną inną rzeczą jest możesz spróbować .... zainstalować 1gb w Slot 1 i 512mb w Slot 3 .... czyli zastępcy szczelin. Nie powinno mieć, ale wygląda na to, że pamięć RAM nie wannna grać miło ze sobą.
Reply

Register

Zakładki