![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Ja niedawno umieścić stick 1Gb RAM do mojego komputera i systemu Windows doesnt wydaje się chce go wykryć. CPU-Z mówi, że tam i funkcjonalne, ale system Windows nadal mówi 1.00Gb RAM (zamiast 2). JA just kupiony RAM w sklepie to całkiem wiarygodne, więc mam nadzieję, że nie jest uszkodzony .. W pamięci RAM 1 port Mam nowe 1gb wetknąć, port 2 i ma 512Mb stick, 3 i 4 porty posiadają 256MB trzymać w każdym z nich. Każda pomoc na ten guys really appreciated! Razer |
|
| |||
| |||
| może być pamięć nie jest kompatybilne, lub zarządu nie jest takie jak pamięć |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Spróbuj usunąć wszystkie RAM kije i wstawić tylko nowe wetknąć, próbuje różnych szczelinach ..... jeżeli to nie działa, to jest prawdopodobne, że albo trzymać się zły lub niezgodny, jak torjancolin powiedział.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| istnieje dysku startowego można uruchomić i można wykonać skanowanie pamięci i poinformuje, czy jeśli ma uszkodzony barana paluszków. http://www.ultimatebootcd.com/ pobierz i nagraj z (magic iso) bezpłatnie pobrać z wyszukiwarki Google. spalić na najmniejsza prędkość możliwe
|
| |||
| |||
| Tak, trzymaj się na jego własne prace, wraz z moimi innymi kije nie. Niezależnie od połączenia trzymać umieścić w mogę tylko dostać max 1GB pamięci RAM. Wiem, że moja płyta główna może obsługiwać więcej cos Miałem 1,25 przed ostatnim kij złamał na mnie. Nowy drążek działa i jest w dobrym stanie, w BIOSie i CPU-Z mi się tam dobrze, ale i menedżera zadań i ikonę System w Panelu sterowania powiedzieć Mam tylko 1Gb .. |
|
| |||
| |||
| Co do Marka / Model Twojego Mobo? |
|
| |||
| |||
| MSI jest marka, model MS-7041. Kluczowe mówi maks. pojemność pamięci RAM do płyty głównej jest 4Tb ale nie było dokładnie tak I'm zakładając oznaczało to 4 GB. RAM jest przez "Team" i jest 1Gb DDR PC-3200 modułu (400MHz, jeśli wolisz) |
|
| |||
| |||
| Ok .... nie wiele informacji o tym Mobo .... był to Medion PC lub coś .... jeśli tak to może być niestandardowe im. W każdym razie wygląda na to, że może on obsługiwać 4GB jak mówisz i to powinno być dobrze z Ram masz. Spróbuj się ionto bios i sprawdzić ustawienia Ram wykrywania iw razie potrzeby ustaw Auto .... sprawdzić, czy to pomaga. |
|
| |||
| |||
| Prędkość wykrywania została ustawiona na Auto, a nie pomoc. BIOS mówi się tam i pracuje, to system Windows to powiedzenie to nie ma .. BIOS jest bardzo ograniczona, nie overclockingu narzędzi lub czegoś podobnego, że. Komputer został złożony dawno temu (Na początku .. = P) przez Ei Systems, którzy wydają się mieć mislaid swojej stronie internetowej .. W Mobo jest stary i bzdura, na którą składa się chipset Intel 96Mb (82865G) i wszedł z 2 256MB Samsung kije na 400 MHz, I dodała ValueRAM 512Mb rok temu i tak jak idę, aby dodać nowy trzymać po prostu wydaje się ignorować fakt, to chyba tam umieścić nowy drążek na jego własne. |
|
| |||
| |||
| Hmmmm. Jedyną inną rzeczą jest możesz spróbować .... zainstalować 1gb w Slot 1 i 512mb w Slot 3 .... czyli zastępcy szczelin. Nie powinno mieć, ale wygląda na to, że pamięć RAM nie wannna grać miło ze sobą. |
![]() |
|
| Zakładki |