rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Mobile moc procesora

Reply

Narzędzia wątku
Old 13 lipca 2007, 10:55
Nowe państwa grupy

Default Mobile moc procesora

Toms Hardware dla mobilnych procesorów jest nieco żałosny. Więc jeśli ktoś ma jakiś pomysł na mocy następujących procesorów, proszę dać mi znać.

Zapłaciłem £ 299,99 za ten laptop

Intel Dual Core T2060 1MB Cache, 1.60GHz
1GB RAM, 80GB HDD, Vista Premium. Intel 950 grafika

Sklep online następnie wysłał mi to jako to, co pierwotnie było zamówić z ręki.

Intel Dual Core T2050, 2MB cache, 1.60GHz
1GB RAM, 120GB HDD, Windows XP Media Center. Intel 950 grafika

Drugi laptop został £ 50 więcej, ale nie został oskarżony dodatkowych grosza, ale laptop jest lepszy? Ponadto, mój osobisty laptop ma Core 2 Duo T5200@1.60GHz. Jak godne jest to, że w porównaniu z zainstalowanym na komputerze kiedyś używałem, Athlon 3000 + 64bit? I to jest znacznie gorsze niż T5500?

Jestem sprawiedliwy komputera wiedzieć wszystko, ale od czasu Pentium dostał takie nazwy, jak Pentium D 530 itp., I've lost umiejętność rozpoznawania dobra i zła.

PS. Każdy, kto szuka laptopa, nie odwołuje laptopy z 945/950 Intel GMA procesor graficzny, jest fantastyczna maleństwo! Bije GeForce Go 6150 hands down.
Old 13 lipiec 2007, 11:31
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Zathura View Post
Toms Hardware dla mobilnych procesorów jest nieco żałosny. Więc jeśli ktoś ma jakiś pomysł na mocy następujących procesorów, proszę dać mi znać.

Zapłaciłem £ 299,99 za ten laptop

Intel Dual Core T2060 1MB Cache, 1.60GHz
1GB RAM, 80GB HDD, Vista Premium. Intel 950 grafika

Sklep online następnie wysłał mi to jako to, co pierwotnie było zamówić z ręki.

Intel Dual Core T2050, 2MB cache, 1.60GHz
1GB RAM, 120GB HDD, Windows XP Media Center. Intel 950 grafika

Drugi laptop został £ 50 więcej, ale nie został oskarżony dodatkowych grosza, ale laptop jest lepszy? Ponadto, mój osobisty laptop ma Core 2 Duo T5200@1.60GHz. Jak godne jest to, że w porównaniu z zainstalowanym na komputerze kiedyś używałem, Athlon 3000 + 64bit? I to jest znacznie gorsze niż T5500?

Jestem sprawiedliwy komputera wiedzieć wszystko, ale od czasu Pentium dostał takie nazwy, jak Pentium D 530 itp., I've lost umiejętność rozpoznawania dobra i zła.

PS. Każdy, kto szuka laptopa, nie odwołuje laptopy z 945/950 Intel GMA procesor graficzny, jest fantastyczna maleństwo! Bije GeForce Go 6150 hands down.
Moja opinia?

Drugi lappy, nie chciałbym być uruchomione Vista z zintegrowanym RAM graficzną kradzież system pozostawiając mniej niż koncert, aby uruchomić system OS 1 GB pamięci RAM jest sweet spot dla XP to 2GB dla Vista jako źródło bardziej głodny .

Plus można uzyskać większy dysk twardy. JA ulepszony mój lappy do Vista Premium, ale od razu trafił z powrotem do Media Center.

T2060 to Core Duo 1,6 GHz, 533MHz FSB, 1MB Cache.
T2050 to Core Duo 1,6 GHz, FSB 533MHz, 2MB cache.

To dość dużo mówi wszystko facet, jak nie będą tak naprawdę gry na lappy dodatkowych 1MB cache będzie przydatne w przypadku aplikacji. Ponadto, oba wymagają takiej samej mocy (31W).

T5200 jest znacznie szybszy w porównaniu do procesorów Athlon. Ponadto, nie stracisz dużo ponad T5500. Jego wolniejsze FSB mieć pewność (533 w porównaniu do 667 MHz), ale nie będzie tak naprawdę to zauważyć w czasie rzeczywistym aplikacji świecie, najbardziej zauważalną różnicą będzie CPU szybkość, 1.6GHz, w przeciwieństwie do 1,83. Biorąc pod uwagę, jak wspaniałą architekturę Core 2 jest to, że 230MHz różnicę dołoży trochę różnicy.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 13 lipca 2007, 11:42
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by alex View Post
Moja opinia?

Drugi lappy, nie chciałbym być uruchomione Vista z zintegrowanym RAM graficzną kradzież system pozostawiając mniej niż koncert, aby uruchomić system OS 1 GB pamięci RAM jest sweet spot dla XP to 2GB dla Vista jako źródło bardziej głodny .

Plus można uzyskać większy dysk twardy. JA ulepszony mój lappy do Vista Premium, ale od razu trafił z powrotem do Media Center.

T2060 to Core Duo 1,6 GHz, 533MHz FSB, 1MB Cache.
T2050 to Core Duo 1,6 GHz, FSB 533MHz, 2MB cache.

To dość dużo mówi wszystko facet, jak nie będą tak naprawdę gry na lappy dodatkowych 1MB cache będzie przydatne w przypadku aplikacji. Ponadto, oba wymagają takiej samej mocy (31W).
Cóż niektóre gry będą rozgrywane na komputerach przenośnych. Mogą one (podobnie jak mój własny laptop z tej samej grafiki) może odegrać Tomb Raider Anniversary na highish ustawienia, Dawn of War na górę ustawienia i FIA GTR2 na wysokich ustawieniach, wszystkie gry uzyskać co najmniej 25fps. Wszystkie 3 w pełnej rozdzielczości 1280x800. Będę unowocześnienia laptopów do 2GB DDR2-533 anyway. Również dlatego tylko chciałem dostać Vista był dla niektórych Vista gry.
Old 31 lipca 2007, 11:55
Członek grupy

Pentium serii T podwójne rdzenie infact C2Ds tylko 1MB zamiast 2 MB pamięci podręcznej L2. Mam jedną t2080@1.73ghz i kiedy cpuz to, to widać rdzeń Yonah Core2Duo. jej wadą jest to, że FSB tylko 533 więc z utkniesz w celu obniżenia baranów FSB gdy można było mieć dostał 667 z nich na koszt prawie taki sam. Próbowałem węgla NFS @ mój laptop T2080 1,73 i 1 RAM koncert. It sucked big time, I evn miał grafiki dediated go do 224MB.
Old 1 sierpnia 2007, 12:53
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by GeForce View Post
Pentium serii T podwójne rdzenie infact C2Ds tylko 1MB zamiast 2 MB pamięci podręcznej L2. Mam jedną t2080@1.73ghz i kiedy cpuz to, to widać rdzeń Yonah Core2Duo. jej wadą jest to, że FSB tylko 533 więc z utkniesz w celu obniżenia baranów FSB gdy można było mieć dostał 667 z nich na koszt prawie taki sam. Próbowałem węgla NFS @ mój laptop T2080 1,73 i 1 RAM koncert. It sucked big time, I evn miał grafiki dediated go do 224MB.
Seria T różnią się po drodze. Moja osobista T5200 ma 2 MB cache, T2050 ma 2 MB pamięci podręcznej too. Prędkość RAM really isnt ogromny problem, zwłaszcza, że mój osobisty laptop jest uaktualnienie Athlon 64 3000 + przy użyciu DDR266 (1.5GB).

Mogę zagrać NFS MW, na moim laptopie na niskim med. ustawienia na moim laptopie (shared 128MB Intel GMA 950) w rozdzielczości 1280x800. Potem znowu o wspólne grafiki nie boli, gdy istnieje RAM 2GB to lol.

Z gry wyścigu, to nie duży problem, jeśli ty dont mieć górę graficznej, bo Woosh tak szybko, że nie dostrzegamy szczegóły, które tylko pojawić się podczas arent ruchu. Dodatkowe efekty specjalne jak mgła ciepła, głębi ostrości (rozmycie rzeczy daleko) i takie wyglądają ładnie, ale je trochę trudniej skupić się na drodze.
Old 1 sierpnia 2007, 20:10
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by Zathura View Post
Seria T różnią się po drodze. Moja osobista T5200 ma 2 MB cache, T2050 ma 2 MB pamięci podręcznej too. Prędkość RAM really isnt ogromny problem, zwłaszcza, że mój osobisty laptop jest uaktualnienie Athlon 64 3000 + przy użyciu DDR266 (1.5GB).

Mogę zagrać NFS MW, na moim laptopie na niskim med. ustawienia na moim laptopie (shared 128MB Intel GMA 950) w rozdzielczości 1280x800. Potem znowu o wspólne grafiki nie boli, gdy istnieje RAM 2GB to lol.

Z gry wyścigu, to nie duży problem, jeśli ty dont mieć górę graficznej, bo Woosh tak szybko, że nie dostrzegamy szczegóły, które tylko pojawić się podczas arent ruchu. Dodatkowe efekty specjalne jak mgła ciepła, głębi ostrości (rozmycie rzeczy daleko) i takie wyglądają ładnie, ale je trochę trudniej skupić się na drodze.

Osobiście usunąć prawie wszystkie efekty specjalne jak rozmycie i vsync, mgła, itp. cieniu, ponieważ są one bardzo rozpraszać kierowcy i sprawia, że trudno.
Reply

Register

Zakładki