rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Więcej Temp dotyczy na Q9550

Reply

Narzędzia wątku
Old 8 października 2008, 14:26
Członek grupy

Hi Guys, I've just budowy nowego komputera i Pomyślałem zowąd, że będę sprawdzać temperaturę i seems like I'm running VERY hot.

Ściągnąłem Real Temp narzędzia i to właśnie ja dostać ...

CORE TEMP
80 71 72 65

Chciałbym opublikować zrzut ekranu, ale ja naprawdę nie wiem jak.

Ale jakieś sugestie, co może być nie tak?

I'm running EVGA 780 SLI i EVGA 9800 GTX + karty graficznej.
CPU jest Intel Quad Q9550.

Każda pomoc będzie greatly appreciated.
Old 8 października 2008, 14:30
Członek grupy

Przy okazji tych temps wysłana powyżej pod naprężenia użytkowania.
W idealnym, unosi temp około połowy lat 60-tych.
Old 8 października 2008, 14:33
Grupa dawcy

Polecam zrobienie nowego wątku, Twój bardziej prawdopodobne, aby uzyskać widzów.

Nawet tak: Co chłodnicy masz? są takie temperatury idle temperatury?
Również sprawdzić czy te temps w stopniach Fahrenheita i Celsjusza?

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 8 października 2008, 14:43
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by thingie2 View Post
Polecam zrobienie nowego wątku, Twój bardziej prawdopodobne, aby uzyskać widzów.

Nawet tak: Co chłodnicy masz? są takie temperatury idle temperatury?
Również sprawdzić czy te temps w stopniach Fahrenheita i Celsjusza?

Nie, nie są one idealne Temp. Są one pod nieco stresu.
Oni są w stopniach Celsjusza.
Cooler, dobrze mam zasilacz Coolmax, i mam NXNT Air Flow przypadku King. Przypadek 2 spożycia fanów z przodu, jedno z boku przypadku jeden na tylnej części obudowy i 2 na górze. Jeden z 2 na górze nie działa. Karta graficzna ma swoją własną i wentylator CPU fabryki Heat Sink na jej temat. I włożył trochę pasty termoprzewodzącej, zanim zostanie naklejony na niej wentylator.
Old 8 października 2008, 14:45
Administrator Group

Przeniesione do nowego, własnego wątku.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 8 października 2008, 14:53
Członek grupy

Thanks Dave
Old 8 października 2008, 15:11
Grupa dawcy

Głównym problemem jest tutaj Radiator Fan masz, jak to czas Intel Cooler jest raczej niski (wszystkie chłodnice czas są), więc moje zalecenie byłoby się po rynku chłodnicy to, zakładam, że jak wspomniał Pan o wprowadzenie pewnych Pasta termoprzewodząca w sprawie przed zastosowaniem radiatora, wiesz, jak go usunąć i wymienić na inną? Jeśli to możliwe, system będzie dużo chłodniejsze, jeśli uzyska cooler CPU jak ten jedenI nie jest bardzo drogie, więc osobiście uważam, że warto.
Old 8 października 2008, 15:19
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by thingie2 View Post
Głównym problemem jest tutaj Radiator Fan masz, jak to czas Intel Cooler jest raczej niski (wszystkie chłodnice czas są), więc moje zalecenie byłoby się po rynku chłodnicy to, zakładam, że jak wspomniał Pan o wprowadzenie pewnych Pasta termoprzewodząca w sprawie przed zastosowaniem radiatora, wiesz, jak go usunąć i wymienić na inną? Jeśli to możliwe, system będzie dużo chłodniejsze, jeśli uzyska cooler CPU jak ten jedenI nie jest bardzo drogie, więc osobiście uważam, że warto.
Hey Thingie, dzięki za info. Muszę zajrzeć do chłodnic. I nie, nie wiem jak się wkleić off. Jeśli mogę kupić chłodnicy, Będę musiał też kupić więcej Pasta termoprzewodząca? Nie mam żadnych bardziej, że pożyczyłem od brata rurki, gdy był w mieście.
Old 8 października 2008, 15:33
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by The New Guy View Post
Hi Guys, I've just budowy nowego komputera i Pomyślałem zowąd, że będę sprawdzać temperaturę i seems like I'm running VERY hot.

Ściągnąłem Real Temp narzędzia i to właśnie ja dostać ...

CORE TEMP
80 71 72 65

Chciałbym opublikować zrzut ekranu, ale ja naprawdę nie wiem jak.

Ale jakieś sugestie, co może być nie tak?

I'm running EVGA 780 SLI i EVGA 9800 GTX + karty graficznej.
CPU jest Intel Quad Q9550.

Każda pomoc będzie greatly appreciated.
Twoje Core 3 temp. wydaje się sposób niska w porównaniu do pozostałych trzech, to jest prawdopodobne, że czujnik jest wadliwy? Czy uruchomić część czujników test tego programu? Inne temperatury wydają WAY wysoki, moi Q9450 nie mówi, aby go uruchomić powyżej 70 lat. Ja również mam 790i Ultra. Pozwól mi sprawdzić co mówi na temat Intel Q9550, ale wydaje się zbyt gorąco.
Old 8 października 2008, 15:46
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by The New Guy View Post
Hey Thingie, dzięki za info. Muszę zajrzeć do chłodnic. I nie, nie wiem jak się wkleić off. Jeśli mogę kupić chłodnicy, Będę musiał też kupić więcej Pasta termoprzewodząca? Nie mam żadnych bardziej, że pożyczyłem od brata rurki, gdy był w mieście.
Tak, trzeba trochę więcej Pasta termoprzewodząca (zakładając, że chłodnica nie pochodzi z niektórymi, ale nie wygląda jak ten jeden ma), a do usuwania jej, jest to dosyć proste, czego potrzebujesz to śrubokręt, użyć go do odkręcić 4 śruby jak połowy więc wyskoczyć, teraz chłodnicy powinien wystartować, jeżeli nie Wyciąg z łatwością obrócić cooler, a następnie zniesienia go. Gdy dojdziesz chłodnicy wyłączyć, należy oczyścić wklej off procesora, najlepiej to zrobić, jest z kłaczków szmatką, a niektóre izopropanol lub podobne (głównie alkoholu tarcie zrobi) <a href = " [default_href] ">
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.