![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi Guys, I've just budowy nowego komputera i Pomyślałem zowąd, że będę sprawdzać temperaturę i seems like I'm running VERY hot. Ściągnąłem Real Temp narzędzia i to właśnie ja dostać ... CORE TEMP 80 71 72 65 Chciałbym opublikować zrzut ekranu, ale ja naprawdę nie wiem jak. Ale jakieś sugestie, co może być nie tak? I'm running EVGA 780 SLI i EVGA 9800 GTX + karty graficznej. CPU jest Intel Quad Q9550. Każda pomoc będzie greatly appreciated. |
|
| |||
| |||
| Przy okazji tych temps wysłana powyżej pod naprężenia użytkowania. W idealnym, unosi temp około połowy lat 60-tych. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Polecam zrobienie nowego wątku, Twój bardziej prawdopodobne, aby uzyskać widzów.
| |||
| |||
| Cytat:
Nie, nie są one idealne Temp. Są one pod nieco stresu. Oni są w stopniach Celsjusza. Cooler, dobrze mam zasilacz Coolmax, i mam NXNT Air Flow przypadku King. Przypadek 2 spożycia fanów z przodu, jedno z boku przypadku jeden na tylnej części obudowy i 2 na górze. Jeden z 2 na górze nie działa. Karta graficzna ma swoją własną i wentylator CPU fabryki Heat Sink na jej temat. I włożył trochę pasty termoprzewodzącej, zanim zostanie naklejony na niej wentylator. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Przeniesione do nowego, własnego wątku.
| |||
| |||
| Thanks Dave |
|
| |||
| |||
| Głównym problemem jest tutaj Radiator Fan masz, jak to czas Intel Cooler jest raczej niski (wszystkie chłodnice czas są), więc moje zalecenie byłoby się po rynku chłodnicy to, zakładam, że jak wspomniał Pan o wprowadzenie pewnych Pasta termoprzewodząca w sprawie przed zastosowaniem radiatora, wiesz, jak go usunąć i wymienić na inną? Jeśli to możliwe, system będzie dużo chłodniejsze, jeśli uzyska cooler CPU jak ten jedenI nie jest bardzo drogie, więc osobiście uważam, że warto. |
|
| |||
| |||
| Cytat:
|
|
| |||
| |||
| Cytat:
|
|
| |||
| |||
| Tak, trzeba trochę więcej Pasta termoprzewodząca (zakładając, że chłodnica nie pochodzi z niektórymi, ale nie wygląda jak ten jeden ma), a do usuwania jej, jest to dosyć proste, czego potrzebujesz to śrubokręt, użyć go do odkręcić 4 śruby jak połowy więc wyskoczyć, teraz chłodnicy powinien wystartować, jeżeli nie Wyciąg z łatwością obrócić cooler, a następnie zniesienia go. Gdy dojdziesz chłodnicy wyłączyć, należy oczyścić wklej off procesora, najlepiej to zrobić, jest z kłaczków szmatką, a niektóre izopropanol lub podobne (głównie alkoholu tarcie zrobi) <a href = " [default_href] "> |