rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

A płyta wyboru

Reply

Narzędzia wątku
Old 22 stycznia 2009, 15:17
Grupa dawcy

Default A płyta wyboru

Jestem obecnie buduje nowy komputer do tej pory mam 8800GT i OCZ 600W PSU, wszystko muszę teraz płyty główne i jeden proccesor trochę pamięci. Mam postanowił pójść na Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6mb Wikisłowniku, jak będzie z wykorzystaniem budować głównie dla gier i intenet.

Ostatnio przeczytałem artykuł DDR2 na DDR3 porównując wyniki były tylko 2% zysku w grach warunkach DDR3 co mam wybrały DDR2 i będzie czekać do następnego roku, kiedy prędkość, opóźnienia i cen doszli do kompromisu. Dlatego wybrałem OCZ Reaper HPC 1150mhz 2x1GB 5-5-5-18 DDR2. Są to bardzo najszybciej DDR2 kije i okolice będzie nawet szybciej raz overclocked .

Mój końcowy desicion nadal niezdecydowani i skierował się w wielu płytach głównych, takich jak ASUS P5Q Pro i Gigabyte GA-EP45-DS3L. Wszystkie naprawdę chcę to płyta z FSB 1333MHz +, 45nm, zgodne z DDR2 1200 wsparcia + 1x PCI-E 2.0 X16 PCI-E X1 oraz kilka PCI's. Całość opierać się kinda Budżet cena wysoka wydajność budować więc płyta może być nie więcej niż £ 100 (dla Ameryki i 140,00 dolarów). Byłem planowania czekać na Core i7 wyjątkiem nowych technologii jest zatem błędów mogą istnieć. Jeśli ktoś może polecić żadnych desek, które pasują do powyższych kryteriów Byłbym szczęśliwy usłyszeć je. Dzięki .

My System: xX_TeK_GaMeR_Xx

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6700
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P
Pamięć RAM:
Corsair 6400 2 x 2GB ReaperX
Karta graficzna (y):
MSI NX8800GT
Karta dźwiękowa:
Realtek ALC 889A Dolby Digital
Hard Drive (s):
OCZ SSD 60GB, WD 250GB HDD
Optical Drive (s):
LG HL-DT-ST DVDRAM GH22LS30
Case / PSU:
Cooler Master haf-932, OCZ 600W
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Ethernet, BT @ 2MB (250KB / S DL)
Monitor (y):
Xerox XA7-17i, SHARP LC26D44
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate RC1 X32
Old 22. stycznia 2009, 18:54
Grupa dawcy

Default A płyta wyboru

I'd pójść albo z DS3L lub UD3P. Myślę, że są one lepsze niż featured płyt P5Q serii w ogóle, a lepszy overclocking tolerancji.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 22 stycznia 2009, 22:02
Członek grupy

Default A płyta wyboru

Prawdziwy. Jakie sprawy i procesora chłodnicy się masz?
Old 23 stycznia 2009, 09:53
Grupa dawcy

Default A płyta wyboru

W chwili obecnej nie będę zakup procesora chłodnicy nie będzie m.in. sprawy. Będę korzystać Intel standardowe detaliczna wentylator, który jest dołączony, tak jak w przypadku jest to bardzo genric czarny ATX przypadku z przodu 80mm i 92mm wentylatora tylnego wentylatora. W ciągu kilku miesięcy mogę uaktualnić chłodnicy i / lub sprawy.

W odpowiedzi na post węgla, mam spojrzał na obu tablicach w szczegółowej szczegółów i może jedynie dowiedzieć, że GA-EP45-UD3P wykorzystuje chipset Intel P45 pozwala na ehich CrossFire, szybsze FSB podwójnym Gigabit Ethernet oraz kilka heatpiped Heatsinks. W cenie jest głównym problemem I może po prostu przejść do GA-EP43-DS3L tylko dotyczą jednak był wielki brak opinii, nie było żadnych. I googled i wyszukuje za pośrednictwem strony i strony, ale aby znaleźć żadnego ocen mając na uwadze, że z GA-EP45-UD3P byłem w stanie łatwo znaleźć.

To już doprowadzić mnie do tych 2 płyt i cen mądry jestem bardziej oparty na EP43-DS3L jednak Heatsinks na UD3P wyglądać mogą tolerować więcej ciepła podczas przetaktowywania? Czy ktoś z własnej albo tych desek? Jeśli tak, jak są one z wydajności i overclockingu? Jeszcze raz dziękujemy za odpowiedzi .
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.