rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Motherboard Nie Dążenie do pracy z karty nVidia Anymore!

Reply

Narzędzia wątku
Old 28. kwietnia 2009, 08:54
Grupa dawcy

Default Motherboard Nie Dążenie do pracy z karty nVidia Anymore!

Niedawno miał problem z moim CPU Heatsink więc zastąpił go Akasa niebieski Evo. Kiedy miałem je podłączone i wszystko z powrotem w MB, nie był wyświetlany na ekranie. I zmienił gniazda PCI-E, ale nadal nic. Karta nie działa był GeForce 8800 GT. Gdyby w roku, działa dobrze. Zastępuje go z RX800 Raedon karty z mojego starego komputera i działał dobrze. Stwierdzającą, że 8800 GT nie był już z nami Kupiłem 9800 GT dzisiaj i połączone go do MB. Ten sam problem wystąpił.

Więc MB doesnt pracy jednej z kart GeForce, ale działa dobrze z Raedon. Sam problem w każdym gnieździe PCI-E. Jego również zauważyć, że nieco czerwona dioda świeci się, gdy uznaje MB kartę w gnieździe PCI-E. To dobrze wykorzystane do pracy, ale nie świeci się w ogóle z karty Raedon dziwnie będzie jeszcze świecić się z innymi dwie karty, jeśli są one tylko nieznacznie w miejscu.

Powinienem także wspomnieć, że kibice obu kart GeForce rozruchu dobrze jej tak nie jest problem władzy. I runda zamienione Heatsinks CPU, aby sprawdzić, czy nowy był shorting ale nie było. Im o przetestować dwie karty GeForce w MB z mojego starego komputera. Ktoś proszę mi pomóc! W MB Asus P5KC.

Many thanks,

Doug
Old 28. kwietnia 2009, 14:01
Członek grupy

próbował resetowania BIOS?

i pytanie, powiedział pan ATI była starszych kart, to jeszcze PC-e 16x? I to sobie wyobrazić, to myśli pan, ale myśl zwraca anyway.
Old 29 kwietnia 2009, 00:52
Grupa dawcy

ATI karty PCI-E yeh. I havent próbowano zresetować BIOS, co wpływa na to, że na pozostałej części systemu? Jak go o zresetowaniem go?

Dziękujemy za odpowiedź.
Old 29 kwietnia 2009, 09:17
Grupa dawcy

Jeśli nie fiddled z BIOS przed nim nie będzie miał wpłynąć.

Jeśli OverClocked / Volted będziesz stracić tych ustawień.

My System: FordyPC

Procesor (y):
Quad Q6600 Kentsfield 2,66 @ 3.45GHz
Płyta główna:
Asus P5Q / L PRO (Intel P43, ICH10)
Pamięć RAM:
PNY XLR8 4GB @ 1066MHz
Karta graficzna (y):
PNY nVidia GeForce 9400 GT 512MB
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Seagate HDBarracuda 1x 1 TB 1x 250GB
Optical Drive (s):
LG (HD) GGCH20L / LG GH22NP20AUAA50B
Case / PSU:
Antec Sonata III 500W & Earthwatts
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Gigabit LAN, FireWire & WG111v2
Monitor (y):
2 x Acer P193WAd
Operating System (-y):
XP PRO x86/XP PRO x64/Win7 RC1 x64
Old 29 kwietnia 2009, 13:21
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by 4D (Fordy (Ford) Ollie View Post
Jeśli nie fiddled z BIOS przed nim nie będzie miał wpłynąć.

Jeśli OverClocked / Volted będziesz stracić tych ustawień.

Czy oznacza to przyzwyczajenie wpływa na resztę mojego ustawienia albo przyzwyczajenie wpływa problem?

Czy ktoś ma jakieś sugestie co do tego problemu mógłby być? Czy można, że MB nie działa z wyższym końcu PCI-E?
Old 29 kwietnia 2009, 14:53
Grupa dawcy

Fani uruchamiania nie oznacza, że nie jest problem władzy. Fani nie biorą coś do uruchomienia, karty graficzne nie. To byłoby moje odgadnięcia.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 30. kwietnia 2009, 00:46
Grupa dawcy

Myślisz, że może to być problem zasilania? OK, I'll swap na mój stary zasilacz i check it out
Old 30. kwietnia 2009, 10:00
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by dmdougie View Post
Czy oznacza to przyzwyczajenie wpływa na resztę mojego ustawienia albo przyzwyczajenie wpływa problem?

Czy ktoś ma jakieś sugestie co do tego problemu mógłby być? Czy można, że MB nie działa z wyższym końcu PCI-E?
Niestety, która powinna mieć jasne.

Miałam na myśli nie będzie problemu jak ty odpytanych, wszystko będzie nadal działać itp. Będzie po prostu umieścić z powrotem do BIOS-u, jak to było podczas zakupu komputera (lub płyty głównej, jeśli zbudowane samodzielnie) - co było oczywiście pracy.
Old 30. kwietnia 2009, 14:32
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by 4D (Fordy (Ford) Ollie View Post
Niestety, która powinna mieć jasne.

Miałam na myśli nie będzie problemu jak ty odpytanych, wszystko będzie nadal działać itp. Będzie po prostu umieścić z powrotem do BIOS-u, jak to było podczas zakupu komputera (lub płyty głównej, jeśli zbudowane samodzielnie) - co było oczywiście pracy.
Thanks for that. Będzie próbował, że jutro. Sprawdziliśmy jak zresetować BIOS online ostatniej nocy i to wspomniano o zmianie skoczka obok baterii komórki zresetować ale sprawdzone mojej rady i nie mógł nic zobaczyć. Czy istnieje inny sposób zresetować?
Old 30. kwietnia 2009, 14:40
Członek grupy

odłączyć od sieci, wyjąć baterię, nadać mu min, a następnie trzymać baterię z powrotem i moc ponownie. Zwykle jest skoczka, ale ten będzie prawdopodobnie szybciej niż to stwierdzenie.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.