rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Motherboard problem? - USB Czy nagle przestały działać

Reply

Narzędzia wątku
Old 17 maja 2009, 08:43
Grupa dawcy

Hi zostały próbuje pomóc a oficer którego usb `s połączenia się nagle przestały działać wraz z klawiaturą i myszką na tylnej płycie głównej, inne na panelu wszystkie wydają się działać w porządku,
Sprawdzili, w Menedżerze urządzeń i nie ma żółte krzyże, a na zakładce Ogólne to mówi `s pracy ok, próbowałem zaktualizować sterownik, ale nie nowy sterownik` s
Przeprowadziliśmy również próbował przywrócić system do rozwiązywania problemów nie korzystają
również ponownie zainstalować XP z dodatkiem SP2, ale bez wyników
Czy płyta winy? lub istnieje inny powód?
Jeśli dodać, że PC było ok, dopóki piątek i że po prostu zamarzł podczas gry gry ponownie rozpoczął, a następnie miał problemu

Komputer raz pokonać mnie w szachach
Ale to nie pasuje do mnie kick boxing.

My System: redden137

Procesor (y):
AMD Opteron 165 o / c
Płyta główna:
ASUS a8n SLI Deluxe
Pamięć RAM:
Corsair 2GB XMS pc3200 platium
Karta graficzna (y):
8800gts O / C
Karta dźwiękowa:
Creative SoundBlaster 4
Hard Drive (s):
1x 80 GB 2x 250GB
Optical Drive (s):
1x Sony DVD RAM dysku 1xphillips dv
Case / PSU:
700w PSU moduler
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
Monitor (y):
22in widescreen
Operating System (-y):
XP Pro
Old 18 maja 2009, 11:45
Członek grupy

Probs oczywistych post hehe ale czy próbował wszelkich innych rzeczy na usb jak nowe myszy lub cokolwiek?
Old 18 maja 2009, 12:39
Grupa dawcy

próbowały moim wolnym myszy klawiatury wraz z mojego bezprzewodowego zestawu. Brak pracy, z wyjątkiem panelu portów USB

Old 20 maja 2009, 10:31
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by redden137 View Post
Hi zostały próbuje pomóc a oficer którego usb `s połączenia się nagle przestały działać wraz z klawiaturą i myszką na tylnej płycie głównej, inne na panelu wszystkie wydają się działać w porządku,
Sprawdzili, w Menedżerze urządzeń i nie ma żółte krzyże, a na zakładce Ogólne to mówi `s pracy ok, próbowałem zaktualizować sterownik, ale nie nowy sterownik` s
Przeprowadziliśmy również próbował przywrócić system do rozwiązywania problemów nie korzystają
również ponownie zainstalować XP z dodatkiem SP2, ale bez wyników
Czy płyta winy? lub istnieje inny powód?
Jeśli dodać, że PC było ok, dopóki piątek i że po prostu zamarzł podczas gry gry ponownie rozpoczął, a następnie miał problemu

Brzmi jak płyty główne problemy na pewno, że miałem, ale wszystkich moich usb wouldnt nakładów pracy, płyta umarł. Pan próbował resetowania CMOS i również załadować ustawienia domyślne?

My System: Fred

Procesor (y):
Q6600 G0@2.5GHz 1.088v
Płyta główna:
Asus P5B Premium Vista Edition
Pamięć RAM:
4 GB Corsair XMS2 DDR2 @ 280Mhz
Karta graficzna (y):
Nvidia Gainward GTX260 GoldenSample
Karta dźwiękowa:
Wkrótce:)
Hard Drive (s):
WD 250 GB 16MB
Optical Drive (s):
LG DVD RW SATA
Case / PSU:
CM Elite/OCZ780MXS
Chłodzenie:
Xigmatek Dark Knight
Sieć / Internet:
3.6Mb / s ADSL
Monitor (y):
Targa 19 "TFT Widescreen 16:9
Operating System (-y):
XP64Bit
Old 20 maja 2009, 12:05
Grupa dawcy

Usuń wszystkie urządzenia USB z ich gniazd i przejdź do urządzeń mangler i odinstaluj wszystkie Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej, a następnie ponownie uruchomić komputer.
System Windows wykryje je i zainstaluj je ponownie, jeśli jest dobrze z Mobo.

Mimo, że jeżeli PS2 gniazdka nie działają, to nie brzmi jak na Mobo może być na jej wyjście.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 22 maja 2009, 15:09
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by philthomas View Post
Usuń wszystkie urządzenia USB z ich gniazd i przejdź do urządzeń mangler i odinstaluj wszystkie Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej, a następnie ponownie uruchomić komputer.
System Windows wykryje je i zainstaluj je ponownie, jeśli jest dobrze z Mobo.

Mimo, że jeżeli PS2 gniazdka nie działają, to nie brzmi jak na Mobo może być na jej wyjście.
Rozumiemy Państwa logiką do pewnego stopnia, ale jak będzie to pomoc z płyty głównej i portów mysz nie działa

Old 23 maj 2009, 02:42
Grupa dawcy

I nie powiem myślałem o Mobo może być w drodze, ale jeśli możesz pobrać porty USB pracy, możesz uciec z USB klawiatury / myszy.

To przyzwyczajenie koszt coś spróbować
Old 25 sierpnia 2009, 05:12
Nowe państwa grupy

Mam dokładnie ten sam problem ...
moje przednie porty USB działa dobrze ...
ale na tylnym panelu nie jest w pełni działa ... chyba nie zasilanych urządzeń USB takich jak my zewnętrznego urządzenia audio i mój palmtop tylko pracę, jeśli jej podłączony jego AC. Gdy próbuję się podłączyć mój Razer Mouse, osx mówi, że ive podłączony podzielić tę isdrawning zbyt wiele władzy, a windows po prostu robi coś powiedzieć ale nie działa ... a przynajmniej mojej klawiatury USB i pracy dunt myszki też chyba i podłączyć je na przednim panelu USB ...

może ktoś pomóc?

zanim zacznie happne, mam trochę ciepła na mój zasilacz .. ale nadal działa, i teraz jego działanie czysty ...

plz help!
Old 25 sierpnia 2009, 05:20
Grupa dawcy

Możesz spróbować Powered USB Hub.
Old 25 sierpnia 2009, 06:26
Nowe państwa grupy

hum .. yah. I może ...
ale ja dont ponieważ mój pokład już nie tej pracy ..
Chcę, aby to działało ...

im pewność, że ten problem jest problem ze sprzętem, ale i Dun wiem, czy można coś na temat konfiguracji sprzętowej ... lub jeżeli jest to prawdziwy problem, jak trudno pół burnd supplu mocy na przykład ... Faktem jest, że mojej czcionki ale ciepło ... trochę czasu, ale i tak ... ale myślę, że zasilacz dostał ciepła tylko sprawia, że szkody dla siebie i nie może zaszkodzić płyta .. tak ... Może powersupply nie daje pełne uprawnienia do pokładzie moc urządzenia USB ... może być to?? i dun know .. każdy może go naprawić bez konieczności zakupu innego zasilania lub innej płyty??. Nie mam pieniędzy fr it right now lol ....
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.