по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Процесори, дънни платки & RAM

Register

Моят процесор е прегряване без прекъсване

Reply

Нишка Инструменти
Old 12-ти декември, 2007, 02:11
Новите държави Група

Привет,
аз имам този проблем и той няма да си отиде. Моят CPU остава около 50 градуса celcius и скоростта на вентилатора е около 3000rpm. Тогава просто никога няма да се температура по-ниска. Но ако аз я поставите в режим на готовност за известно време на процесора ще охлади и тогава, когато я стартирате отново на SPU остава около 30 градуса celcius. Знам, че ми е CPU CPU прегряване, защото моя приятел е винаги около 25 градуса и си фен е около 2000rpm плюс той е точно същия процесор като съм me.i "се опита скорост вентилатор, CPU-Z, sissoft, ASUS сонда, но те просто навик помогне. Аз главно искате да поставите по-ниска температура на процесора, а също и коригиране на фен скорости. моля помогнете ми аз нужда от вашата помощ
Благодаря предварително

компютъра ми е обичай построен от мен и части са:
Дънна платка: ASUS P5VDC-MX
Процесор: Intel Pentium D 935 R Dual Core
фен: Intel състав фен
Захранване: 750 W SHAW
твърд диск: 80GB Western Digital 7200rpm
графична карта: VIA UniChrome Pro IGP S3G (вградени)
Old 12-ти декември, 2007, 04:23
Номер на групата

probally това би било най-добре да купя по-добър радиатор и някои термична паста. за контрол фен бихте могли да получите контролер скорост вентилатор, който се вписва на гърба на вашия компютър, който ще бъде по-добре, отколкото софтуер, базиран, защото аз не съм намерил да бъдат много грешки.
Old 12-ти декември, 2007, 05:59
Администратор Група

Почистете или сменете си фен?

Моята система: Hybr! Г

Процесор (и):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Дънната платка:
HP nForce 560
RAM памет:
2GB DDR2 PC2-5300
Графична карта (и):
NVidia 7150M борда Интегриран
Звукова карта:
5,1 борда Интегриран
Hard Drive (и):
250GB 5400RPM SATA300
Оптично устройство (а):
18x CD / DVDRW DL-АТА
Дело / PSU:
Фондова HP
Охлаждане:
Фондова HP
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 10 MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
17 "WXGA + HD BrightView Широкоекранен
Операционна система (и):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 12-ти декември, 2007, 09:47
Член Група

Там не е кой да е преработватели, което работи при тази температура. Разбира се, не през декември. Освен ако не сте много фенове на отопление в стаята си becose ще го намерите за студено. Дори и тогава той трябва да бъде като 40degrees. Лично аз намирам този малко да се горещо.

Така че единствената причина е, че радиатора може да бъде неправилно инсталирани. Или там до по-малко термична паста. Id съвети да изключват радиатора и да видим дали там достатъчно термична паста. Ако там до по-малко, сложи още малко паста за него. Ако там за мнозина, след това го свали.

След почистване на радиатора. Becose може да има прах върху нея. Сменете го на УС. И вие може да проверите дали правилно си закопчани. Така че shouldn't г., когато се движи ръката си върху него, когато се опитате да го леко се движи.

Ако това е всичко, направено зареждане на вашия компютър. И да ни кажете вашето температури.

ЗАБЕЛЕЖКА: Имали ли сте овърклокнат?
Old 13-ти Декември 2007, 03:21
Новите държави Група

не на процесора не е овърклокнат, но това е underclocked слиза от 3.2GHz на 2.96Ghz. аз underclocked, защото ако аз се движи с около 3.2GHz ще прегряване и рестартиране, така че тогава аз undrr часовник. Аз също го чисти доста oftenly. За последен път почистват моя радиатор и вентилатор е 2 работни дни преди и как U, проверете дали имате достатъчно термична паста или не? и как U зная ако там е твърде много?
Old 13-ти декември, 2007, 03:26
Новите държави Група

Аз съм наистина искате да направите това, има ли друг начин? и аз съм мисля, че вентилатора наистина ще помогне
Old 13-ти Декември 2007, 03:39
Член Група

Аз себе си имат P4 3.0GHz и температурата е винаги 60Degrees по Целзий и никога не ми даде никакви проблеми. По време на престоя лято, поради exsessive топлина като веднъж седмично в компютъра ще замръзне и просто не би стартиране отново (Temp би понякога се 80Degrees по Целзий). Така че всички смучат въздуха с прахосмукачка (да Hoover) и след това да започне отново. Този процес се извършва всяка седмица. Тогава аз просто поставени 17 "фен край на делото и компютъра само охлажда малко, но аз все още frooze всяка четвърта нощ. Сега той просто продължава да работи Cool (гореща).

Така че не се притеснява за това.

Ако искате, можете да изобщо като мен и просто фен близо до мястото на случая или просто промяна на охладителя на процесора и си купи един Zalman 9700NT.
Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc