rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Moje przegrzania procesora jest non-stop

Reply

Narzędzia wątku
Old 12 grudnia 2007, 02:11
Nowe państwa grupy

witaj,
Mam ten problem i nie odejdę. Moje procesora pozostaje na poziomie około 50 stopni celcius i Prędkość wentylatora jest około 3000rpm. Następnie temperatura prostu nie uzyskują niższe. Ale jeśli mogę umieścić go na stoisku przez pewnego czasu procesor będzie ostygnie i wówczas, gdy zaczynam go ponownie SPU pozostaje około 30 stopni celcius. Wiem, że moja przegrzania procesora, ponieważ jest moim przyjacielem's cpu jest zawsze około 25 stopni i jego wentylator jest około 2000rpm plus ma on dokładnie ten sam procesor, jak me.i 've wypróbowany prędkości wentylatora, CPU-Z, sissoft, ASUS sondy, ale tylko wont pomóc. I przede wszystkim chcą umieścić niższe temperatury procesora, a także dostosowanie prędkości wentylatora. proszę mi pomóc i potrzebujemy Twojej pomocy
thanks in advance

mój komputer został zbudowany niestandardowe przeze mnie i części:
płyta główna: ASUS P5VDC-MX
CPU: Intel Pentium D 935 R dual core
fan: Intel stanie wentylatora
Zasilanie: 750 W Shaw
dysk twardy: 80GB Western Digital 7200rpm
Karta graficzna: VIA Unichrome pro S3G IGP (wbudowany)
Old 12 grudnia 2007, 04:23
Grupa dawcy

probally to najlepiej kupić lepsze Heatsink i niektóre termalne wklej. dla fanów kontroli można uzyskać prędkość wentylatora kontrolera mieści się z tyłu komputera, który byłby lepszy niż opartych na oprogramowaniu, ponieważ mam je znaleźć jest bardzo wadliwy.
Old 12 grudnia 2007, 05:59
Administrator Group

Czystość lub zastąpić fan?

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 12 grudnia 2007, 09:47
Członek grupy

Nie ma żadnych procesorów, które prowadzi w tej temperaturze. Na pewno nie w grudniu. Chyba że masz dużo fanów ogrzewania w pomieszczeniu becose znajdziesz go na zimno. Nawet wtedy należy jak 40degrees. Osobiście mogę stwierdzić, że trochę na gorąco.

Tak więc jedynym powodem jest to, że Radiator może być nieprawidłowo zainstalowany. Theres lub mniej termalne wklej. Id porad można odłączyć i sprawdzić, czy Radiator theres wystarczy wkleić termicznego. Jeśli theres mniej umieścić kilka wklej go. Jeśli theres wielu, a następnie go wyłączyć.

Następnie oczyścić Radiator. Becose nie może być na nim kurz. Zamień je na swoim MB. A może sprawdzić czy jego prawidłowo umocowany. Dlatego należy się shouldnt r., kiedy to na rękę podczas próby lekko się go.

Jeśli to wszystko zrobić rozruchu komputera. I powiedz nam temperaturach.

UWAGA: Czy overclocked?
Old 13 grudnia 2007, 03:21
Nowe państwa grupy

nie procesora nie jest overclocked, ale jest underclocked w dół od 3.2Ghz na 2.96Ghz. I underclocked dlatego, że jeśli ja go uruchomić na około 3.2Ghz będzie przegrzać i tak potem restart i undrr clocked go. Ja również całkiem czyste to oftenly. ostatni raz i oczyścić mój Radiator i wentylator 2 dni temu i jak i sprawdzić, czy masz wystarczająco dużo pasty termiczne czy nie? i jak i dowiedzieć się, czy nie jest zbyt wiele?
Old 13 grudnia 2007, 03:26
Nowe państwa grupy

i dont naprawdę chcesz to zrobić, istnieje inny sposób? i dont think i wentylator będzie naprawdę pomóc
Old 13 grudnia 2007, 03:39
Członek grupy

Ja ma P4 3.0GHz i temperatura jest zawsze 60Degrees Celsjusza i nigdy nie oddał moje problemy. Latem czasu, ze względu na exsessive ciepła jak raz w tygodniu będzie zamrażać PC i nie tylko uruchomienie ponownie (temp. to być czasami 80Degrees Celsjusza). Więc suck całe powietrze z Hoover (tak Hoover), a następnie uruchomić ponownie. Proces ten odbywa się co tydzień. Tak więc po prostu umieszczono 17 "w pobliżu wentylatora przypadku komputera i tylko schłodzić trochę, ale to nadal frooze co czwarty dzień. Teraz tylko utrzymuje prowadzenie cool (HOT).

So I don't bother about it.

Jeśli chcesz, możesz albo zrobić jak zrobiłem i po prostu umieścić w pobliżu wentylatora przypadku lub po prostu zmienić procesora chłodnicy i kupić sobie Zalman 9700NT.
Reply

Register