![]() |
| |||||||
| Регистрация | Карта Spy | Държава Списък | Дарения | Търся | Днешната Постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
| | Нишка Инструменти |
|
| |||
| |||
| Хей момчета би някой да се натура достатъчно, за да бъдат изложени стъпка по стъпка какво трябва да направите за една успешна OC? Бих ценим всеки малък детайл, както и просто приключи първият ми изгради и не искам да развалям всичко. За пример, който да инсталира програми за наблюдение на време, работа се увеличава, една програма да прокара ми CPU до границата и как да се, и всякакви други програми, аз първо трябва да инсталирате? Im се познае това е първата стъпка .... от там и влизат в BIOS и ощипвам далеч, но ... Точно това ми трябва да бъде да променяте тук? мултиплициращо? всяка настройка с напрежението и овен? Имам нужда от подробности, както аз не съм запознат изобщо с това. Какво е най-високата температура и би искал да отидеш? Какви скорости трябва да се достига лесно с този OC както добре? Също така какви са добри нарастване, за да отидат по пътя? и как трябва да се тества всеки увеличение правилно? Im вероятно липсват някои от въпросите, също така, но моля, роди с мен, ако няма ... всеки вход? благодарности. тук са моите очила: 36073 HD 500G | WD 7K 16M SATA2 WD5000AAKS 1 74,99 N82E16827136151 Burn DVD LG | GH20LS15 20X LS SATA RT 1 29,99 N82E16835100007 CPU THERMPASTE | Арктика SILVER5 3.5G% 1 5,99 N82E16817139004 PSU корсар | CMPSU-550VX 550W RT 1 89,99 N82E16819115052 Процесор Intel | C2D E7200 2.53G 775 45N R 1 119,99 N82E16826104178 MOUSE Logitech | MX 518 USB дребно 1 39,99 N82E16899261001 ИНСТРУМЕНТ ROSEWILL | RTK-001 RTL 1 3,99 N82E16820134641 MEM 2Gx2 | KST KVR800D2N6K2/4G R 1 72,99 N82E16813128337 MB гигабайт GA-EP35-DS3L P35 RT 1 84,99 N82E16823126013 KB Logitech | 967738-0403 DELUX 250% 1 6,99 N82E16835186134 CPUCOOLER | Арктика P4 | ACFZ7 ПРО-R |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Един курс по катастрофата OC наближава. Баре с мен след няколко минути.
|
| |||
| |||
| хектара OK наистина ще .... толкова дълго, колкото ти роди с мен, както и ... който може да бъде несправедливо, тъй като ще се правят повече оголване .... |
|
| |||
| |||
| Така че, шеф в BIOS. (Натискането Del както ботуши) Първи неща, на първо място, позволява задаване на RAM дели. Надявам се, че сте прочели някои OC'ing уроци, но бързо ще обясня някои неща. В FSB е как цялата система комуникира с процесора. Толкова по-бързо вашите FSB може да работи, толкова по-бързо цялата система може да работи. FSB (в MHz) х Множителят = скорост в MHz. CPU производители са намерили начини да се повиши ефективното скоростта на FSB на процесора изпращайки повече указания във всяка часовник цикъл. Така че, вместо да изпрати един часа инструктаж всеки един часовник цикъл, Intel изпрати на 4 инструкции на часовник цикъл. Така, когато отворите вашите FSB и вижте неговата скорост 1066mhz, то не е наистина вървят в тази скорост. Процесори на Intel са "куадро изпомпва". Това означава, че FSB на core2 наистина вървят по 266mhz. Това, което виждам е ефективно, когато скоростта, като се вземат предвид четворни-помпено мярка Аз споменавам това, защото, когато сте o.c "ING, които се занимават с действителните FSB не е ефективен. В мултиплициращо част на скоростта уравнение е само няколко, които, когато се умножава по FSB скорост, ще ви даде обща скоростта на процесора. Например, ако имате процесор който е 266MHz FSB (FSB действителната скорост) и е с множител от 8, тогава уравнението става: (FSB) 266MHz X (Множителят) 8 = 2133MHZ за процесора, или 2.13GHZ (I привлечени някои от тези битове от Alexs overclocking ръководство за скорост) Както и да е, ние трябва да се определи RAM делител да направи RAM тече от същия ефективна скорост на процесора, така че ние не свършиш overclocking на RAM. На борда, мисля, че се нарича системна памет Множителят или подобен, и е в процес на дънната платка Intellgient Tweaker. Вие трябва да го промените, така както RAM работи в 533Mhz или близки до нея. Мисля, че това изисква установяване на 2.0. Щом това стане, тогава ние можем да увеличи FSB. Мисля, че трябва да определят CPU домакин Часовник контрол да Активирана (ако си спомням правилно), за да ви позволи да промените FSB. Щом може да се промени FSB, сменете го с 10. Преди да сте съвсем на BIOS, промяна на честотата на PCI Express до 100, вместо на Auto. Може само в нежелателен начин друго. Сега вие трябва да намерите Intel Speed стъпка и да го спрете. Неговата мощност спестяване на програмата от Intel, че понижава мултиплициращо ви автоматично и пречи overclocking. Не мога да си спомните къде го крие, така че ще трябва да го намерите в BIOS. След този направено, запазите и излизане от BIOS. Рестартирайте и влезте в Windows нормално. Нищо не трябва да изглежда различно. Изтегли (Вие ще трябва да ги Google - редактирай: съм го за теб) Intel Изгори Test, CPU-Z и Недвижими Temp. Отвори трите програми (може да се наложи да ги извлечете първа.) Първо, погледни CPU-Z. Марвел в своята работа, процесора сега следва да бъде overclocked. Виж по Ефективно CPU скоростта или подобни на дъното на Windows. Нейната в Mhz не GHz. Сега, вие трябва да проверите за стабилност. Първо се уверете, недвижими Temp е runnign така че можете да проверите температури. Те не трябва да бъде повече от 40 градуса по бездейства. После отидете на Intel Изгори Test, включете грешка докладване, вземи я да тече 10 тестове и да я използват всички RAM. Hoefully тя ще бъде доведено до край, без грешки и температурите не трябва да се твърде високо. Щом това е добре, можете да продължите да overclock. Пазете повишаване на FSB малко в даден момент, а след това проверява за стабилност. Накрая ще стигнем до точката, където тя няма да бъде стабилно и можете да изберете да спрете overclocking там и се върна на последната стабилна настройки или повишаване на VCore един прорез. Ще споделите ли си как се прави това - ще трябва да получи ръката на BIOS първи все пак. Просто са си парите и да видите какво ви намерят. Задайте въпроси имате и някой ще обясни по-подробно. Това, разбира се, е много бърз и мръсни ръководство, но трябва да сте започнали. Терес много повече, за да научиш, а Бих искал да ви към Алекс ръководството на тази форуми, както и това ръководство на Hexus: http://forums.hexus.net/hexus-hardwa...beginners.html Успех!
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Дали това става ли? RAM ми тече най 400mhz и аз помислих, че Четох някъде, че не трябва да го прекалено много по-високи от текущите скорост? |
|
| |||
| |||
| Не, вие сте най-800Mhz RAM писти. Нейната DDR2, така Двойна скорост за пренос на данни.
|
| |||
| |||
| ОК .. Тогава wouldnt отпадането му ставка за 533 се спад в производителността? |
|
| |||
| |||
| Да, и не. Причината казах да се направи това е така, защото, както ти се увеличи лицевата страна с автобус за overclock на процесора, може да повиши скоростта на RAM писти на, което е два пъти повече от лицевата страна с автобус. Така че, от underclocking (така да се говори) на RAM, колкото е възможно, нали знаеш, че не сте натискане на RAM и отвъд своите граници. След като имате стабилно overclock, можете разбира се променя RAM делител за повишаване скоростта на RAM Back Up, чрез повишаване на делач отново.
|
| |||
| |||
| OK ... също така и в моя BIOS, че изглежда има много неща, които биха могли да ощипвам ... за пример: Стабилна графика бустер? Повишаване на ефективността? подразбиране е турбо (най-висок настройка е изключително) CPU Clock коефициент (множител)-подразбиране е настроен на 8 макс е 9, така и ударих я? PCI Express честота (който можете да настроите споменати до 100) за определяне на най-висок е 150 ще бъде това умно, или да остана с 100? Im сигурен, че ще имате повече въпроси, както и .. благодарности |
|
| |||||
| |||||
| Цитат:
Цитат:
Цитат:
Вие също може да искат да намерят възможност да деактивирате Intel Speed Стъпка или С1Е или други подобни, ако вече не сте го направили. Цитат:
Цитат:
![]() |
|
| Маркери |
Подобни Конци | ||||
| Нишка | Нишка Начално | Форум | Отговори | Последно мнение |
| Spilled Кафе и (на пръв поглед?) Failed Спасителния Опит | fearsnake | Лаптопи, Mobiles & текст | 0 | 15 Юни 2009 10:02 |
| Лош опит за rebooting система! | nchid | Общи Софтуер Чат | 3 | 6 Feb 2008 17:29 |
| Първи опит за изграждане (пълна разбивка отвътре) | skinnyman9000 | Общи Хардуер Чат | 20 | 10 Авг 2007 08:33 |
| Нишка Инструменти | |
| |