menší majetkové -

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Procesory, základní desky & RAM

Register

Můj první pokus o OCing!

Reply

Thread Nástroje
Old 11. Září 2008, 12:00
Člen Skupina

Default Můj první pokus o OCing!

Ahoj kluci by se někdo laskav a naaranžovat krok za krokem, co musím udělat pro úspěšný OC? Chtěl bych ocenit každý malý detail, jak jsem právě dokončil svou první stavět a nechtějí nic pokazit. Například programy, které instalují pro sledování temps, výkon se zvyšuje, což je program pro push my cpu do limitu a jak, a všechny další programy bych měl nejprve nainstalovat?
im hádat se jedná o první krok ....

odtud i vstup do BIOSu a vyladit pryč, ale ...
přesně to, co mám třeba ladění tady? multiplikačnímu? jakémkoli prostředí s napětím a ram? Potřebuji specifika jako já nejsem obeznámen s tímto AT ALL.

Jaká je nejvyšší teplota bych chtěl jít?

co rychlosti by mělo být i snadné dosažení tohoto OC stejně?

Také jaké jsou dobré inkrementů jít do? a jak by měl každý přírůstek se zkoušejí správně?

im pravděpodobně chybí také některé otázky, ale prosím, porodila-li se mnou budete ...

žádné informace?

díky.

Zde jsou mé specifikace:
36073 HD 500g | WD 7K 16M SATA2 WD5000AAKS 1 74,99
N82E16827136151 DVD BURN LG | GH20LS15 20x SATA LS RT 1 29,99
N82E16835100007 CPU THERMPASTE | ARCTIC SILVER5 3.5G% 1 5,99
N82E16817139004 PSU Corsair | CMPSU-550VX 550W RT 1 89,99
N82E16819115052 Procesory INTEL | c2d E7200 2.53G 775 45 s. š. R 1 119,99
N82E16826104178 Myš Logitech | MX 518 USB RETAILOVÉ 1 39,99
N82E16899261001 TOOL ROSEWILL | RTK-001 RTL 1 3,99 N82E16820134641 MEM 2Gx2 | KST KVR800D2N6K2/4G R 1 72,99
N82E16813128337 MB GIGABYTE GA-EP35-DS3L P35 RT 1 84,99
N82E16823126013 KB Logitech | 967738-0403 Delux 250% 1 6,99
N82E16835186134 CPUCOOLER | ARCTIC P4 | ACFZ7 PRO-R
Old 11. Září 2008, 12:46
Moderátor skupiny

Jeden pád kurzu v OC jede nahoru. Bare se mnou pár minut.

Můj systém: Eclipse

Processor (s):
Intel c2d E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Základní deska:
Asus P5Q Pro
Paměť RAM:
OCZ 8gigabajt 800MHz
Grafické karty (s):
Saphire Radeon 4850
Zvuková karta:
Palubní
Pevný disk (y):
Naprostá
Optická mechanika (s):
Sony al cheapo jedna.
Case / PSU:
Antec tři sta
Chlazení:
Arctic Cooler 7 Pro, 3 případu fanoušků.
Síť / Internet:
Titan ADSL
Monitor (s):
Duální 19 "LCD
Operační systém (y):
XP SP3
Old 11. Září 2008, 12:47
Člen Skupina

ha ok dokonce i bude .... tak dlouho, jak jste porodila se mnou stejně ..., které mohou být nespravedlivé, protože si budete dělat víc odhalující ....
Old 11. Září 2008, 13:28
Moderátor skupiny

Takže, hlavu do BIOSu. (Lisovací Del jako boty)

První věcí, první, umožňuje nastavit RAM dělič.

Doufám, že jste si přečetli některé OC'ing tutorials, ale rychle vysvětlit některé věci.

FSB je, jak celý systém komunikuje s vašimi CPU. Čím rychleji vaše FSB může běžet, tím rychleji celý systém spustit.

FSB (v MHz) x = Násobitel Rychlost MHz.

CPU Výrobci našly způsoby, jak zvýšit efektivní rychlosti FSB na CPU zasláním více instrukcí v každém cyklu hodin. Takže místo odeslání jedné hodiny výuky každý cyklus, Intel poslat návod na to 4 hodiny cyklu. Takže, když se díváte na váš FSB a vidět jeho rychlost 1066MHz, není fakt, že běží na rychlosti. Intel procesory jsou to "Quad čerpanou". To znamená, že na vašem core2 FSB je opravdu běh na 266mhz. Co vidíte, je efektivní rychlost, když se vezme v úvahu Quad-přečerpávací opatření
I tato zmínka, protože když jste o.c 'ing. jste se jedná o skutečné FSB není efektivní.

Multiplikační část rychlostní rovnice je čistě číslo, že když vynásobenému FSB rychlosti vám celkové rychlosti procesoru. Například, pokud máte procesor, který má 266MHz FSB (skutečná rychlost FSB) a má násobič 8, pak se stává rovnice:

(FSB) 266MHz x (multiplikátor) 8 = 2133MHZ na cpu, nebo 2.13GHZ

(I vypůjčovány některé z těchto bitů od Alexs přetaktování průvodce pro rychlost)

Každopádně, je potřeba nastavit RAM Divider učinit RAM běží na stejné rychlosti jako účinný procesoru tak, jak jsme to nakonec přetaktování RAM.

Na vaše rady, myslím, že se říká operační paměť Násobitel nebo podobné, a je pod Motherboard Intellgient Tweaker. Musíte ho změnit tak, RAM běží na 533MHz, nebo se k ní neblíží.
Myslím, že to vyžaduje nastavení 2.0.

Jakmile to je hotové, pak můžeme zvýšit FSB. Myslím, že budete muset nastavit CPU Host Hodiny kontrolu Povoleno (pokud Pamatuji správně), aby vám umožní měnit FSB. Poté, co můžete změnit FSB, vyměňte ji do 10.

Než budete docela BIOS, změna frekvence PCI Express až 100 namísto Auto. Mohlo by to jen v nežádoucí způsobem jinak.

Nyní třeba najít Intel Speed Krok a zakažte. Jeho výkon úsporu program od Intelu, které sníží násobič automaticky a brání přetaktování. I nemůžete vzpomenout, kde se skrývá, takže si budeme muset najít v BIOSu.

Jakmile to je hotové, uložte a ukončete BIOS.

Restartujte počítač a přihlaste se do systému Windows normálně. Nic by se měla objevit různé.

Stáhnout (budete muset google nich - upravit: Já jsem to udělal za vás) Intel Burn Test, CPU-Z a Real Temp.

Otevřít všechny tři programy (můžete mít až extrakt je první.)

Za prvé, podívej se na CPU-Z. Marvel na vaší práci, váš procesor by měl být nyní overclocked. Podívejte se pod Efektivní rychlost procesoru nebo podobné ve spodní části okna. Jeho v Mhz nejsou Ghz.

Teď, co potřebujete pro kontrolu stability. Nejprve se ujistil, Real Temp je runnign takže můžete zkontrolovat teploty. Neměly by být větší než 40 stupňů při volnoběhu.

Pak přejděte na Intel Burn Test, zapnout hlášení chyb, dostat ji běžet 10 testů a nechte ji využít všech RAM.

Hoefully jej dokončí bez chyb a teploty by neměly mít příliš vysoké.

Poté, co že je v pořádku, můžete pokračovat v přetaktování. Mějte zvyšování FSB trochu na čas, pak zkontrolovat stabilitu.

Nakonec se dostanete do bodu, kdy nebude stabilní, a můžete zvolit, aby přestal přetaktování tam a zpět na poslední stabilní nastavení nebo zvýšit VCore stupeň. Uvidíme vás pracovat, jak to udělat - musíte se dostat rukou BIOS první ačkoli. Stačí mít poke around a vidět to, co najdou.

Zeptejte se jakékoliv dotazy máte a někdo vysvětlit podrobněji.

To je samozřejmě velmi rychle a špinavě průvodcem, ale mělo by se vám začalo. Theres mnohem více se učit, a já bych vás chtěl upozornit na Alex průvodce na tomto fóru, stejně jako tento návod na Hexus:

http://forums.hexus.net/hexus-hardwa...beginners.html

Hodně štěstí!

Old 17. Září 2008, 12:40
Člen Skupina

Citace:
Původně Poslal serverguy View Post

Na vaše rady, myslím, že se říká operační paměť Násobitel nebo podobné, a je pod Motherboard Intellgient Tweaker. Musíte ho změnit tak, RAM běží na 533MHz, nebo se k ní neblíží.
Myslím, že to vyžaduje nastavení 2.0.
Dělá toto v pořádku? mé paměti běží na 400MHz a já si myslel, že jsem četl, že někde, neměli byste jej příliš daleko vyšší, než je rychlost jízdy?
Old 17. Září 2008, 13:16
Moderátor skupiny

Citace:
Původně Poslal Mooseknuckle View Post
Dělá toto v pořádku? mé paměti běží na 400MHz a já si myslel, že jsem četl, že někde, neměli byste jej příliš daleko vyšší, než je rychlost jízdy?
Ne, jste RAM běží na 800MHz. Jeho DDR2, tak Dvoulůžkový Přenosová rychlost.

Old 17. Září 2008, 13:18
Člen Skupina

OK .. potom bych pád jeho kurz na 533 je poklesu výkonu?
Old 17. Září 2008, 13:24
Moderátor skupiny

Ano a ne.

Důvodem, řekl jsem to proto, jak si zvýšit přední straně Autobus na přetaktování procesoru, je také zvýšení rychlosti probíhá v RAM, což je dvakrát přední straně sběrnice.

Takže by underclocking (tak říkajíc) RAM co nejvíce, víte, že nejste vyšroubují RAM mimo své hranice.

Jakmile budete mít stabilní přetaktování, můžete samozřejmě změnit RAM dělič zvýšit rychlost RAM zálohovat, zvýšením dělič znovu.

Old 17. Září 2008, 13:30
Člen Skupina

ok ... i můj BIOS se zdá, že mnoho věcí jsem mohl vyladit ... například:

Robustní grafika přeočkování?
Zvýšení výkonu? Výchozí hodnota je turbo (nejvyšší nastavení je extrémní)
CPU hodiny poměr (násobič)-výchozí byla stanovena na 8 max 9 je tak i naražený to?
Frekvence PCI Express (který jste uvedených nastavit až 100) na nejvyšší nastavení je 150 by to být chytrý, nebo pobyt s 100?

im určitě bude mít i další otázky, jak dobře ..

díky
Old 17. Září 2008, 13:50
Moderátor skupiny

Citace:
Robustní grafika přeočkování?
To se vztahuje pouze na palubě, grafika, takže pokud máte samostatnou grafickou kartu, pak se nic dělat, ale přidat více tepla.

Citace:
Zvýšení výkonu? Výchozí hodnota je turbo (nejvyšší nastavení je extrémní)
To je trochu legrační jeden, žádný z nich úplně jistý, co to dělá. Většina lidí říká, že je nejlepší nastavit na standard a doleva na to.

Citace:
CPU hodiny poměr (násobič)-výchozí byla stanovena na 8 max 9 je tak i naražený to?
Jo, to je správná věc dělat, ale měli byste být schopni naletět to trochu víc 9.5x

Také můžete najít možnost vypnout Intel Speed Krok nebo C1E a podobnými, pokud jste tak již neučinili.

Citace:
Frekvence PCI Express (který jste uvedených nastavit až 100) na nejvyšší nastavení je 150 by to být chytrý, nebo pobyt s 100?
Ne, vy určitě nechcete, aby to udělal. PCIe funguje na 100, a jiný se dostanete ke zhroucení.
Citace:
im určitě bude mít i další otázky, jak dobře ..
Nikdy problém.

Reply

Register

Záložky

Podobná témata
Nitka Thread Začátečnickou Fórum Odpovědi Poslední příspěvek
Vypuštěnými kávě a (zdánlivě?) Selhal Rescue Pokus fearsnake Notebooky, Mobily a PDA 0 15. červen 2009 10:02
Slabé pokus restartu systému! nchid Obecné Software Chat 3 6. únor 2008 17:29
První pokus postavit (komplexní členění uvnitř) skinnyman9000 Obecné Hardware Chat 20 10. srpen 2007 08:33
Thread Nástroje

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.