![]() |
|
| |||
| |||
| Γεια σου ρε παιδιά θα ήταν κάποιος να έχει την καλωσύνη να επενδύω βήμα προς βήμα τι πρέπει να κάνουμε για μια επιτυχή OC; Θα εκτιμούσα κάθε μικρή λεπτομέρεια που μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη μου οικοδομήσουμε και δεν θέλει να καταστρέψει τα πάντα. Για παράδειγμα, προγράμματα για την εγκατάσταση που να παρακολουθεί το χρόνο, αυξάνει τις επιδόσεις, σε ένα πρόγραμμα να μου push cpu στο όριο και για τον τρόπο, και όλα τα άλλα προγράμματα θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε i; im μαντέψουν αυτό είναι το πρώτο βήμα .... από εκεί να εισάγω το bios και τσιμπιά μακριά, αλλά ... Τι ακριβώς πρέπει να μικροαλλαγές εδώ; πολλαπλασιαστή; οποιαδήποτε ρύθμιση με την τάση και τη μνήμη RAM; i ανάγκη ιδιαιτερότητες που δεν έχω καθόλου με αυτό. ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία θα ήθελα να πάω; τι ταχύτητες πρέπει να είναι i φθάνοντας εύκολα με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά αυτό; Επίσης, τι είναι καλό αυξήσεων για να ανεβεί από? και πώς θα πρέπει να δοκιμάζεται κάθε αύξηση σωστά; im ίσως λείπουν κάποιες ερωτήσεις επίσης, αλλά σας παρακαλώ με γυμνά μου αν θέλετε ... εισροών; ευχαριστώ. specs μου είναι εδώ: 36073 HD 500g | WD 7K 16m SATA2 WD5000AAKS 1 74,99 N82E16827136151 BURN DVD LG | GH20LS15 20x LS SATA RT 1 29,99 N82E16835100007 CPU THERMPASTE | ARCTIC SILVER5 3.5G% 1 5,99 N82E16817139004 PSU CORSAIR | CMPSU-550VX 550W RT 1 89,99 N82E16819115052 CPU INTEL | C2D E7200 2.53G 775 45Β R 1 119,99 N82E16826104178 MOUSE Logitech | MX 518 USB RETAIL 1 39,99 N82E16899261001 TOOL ROSEWILL | RTK-001 RTL 1 3,99 N82E16820134641 MEM 2Gx2 | KST KVR800D2N6K2/4G R 1 72,99 N82E16813128337 MB GIGABYTE GA-EP35-DS3L σ. 35 RT 1 84,99 N82E16823126013 KB Logitech | 967738-0403 DELUX 250% 1 6,99 N82E16835186134 CPUCOOLER | ARCTIC P4 | ACFZ7 PRO-R |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Ένα δυστύχημα στη διάρκεια OC καταλήξουμε. Bare μαζί μου μερικά λεπτά.
|
| |||
| |||
| ha ok Μάλιστα, θα .... όσο μπορείτε με γυμνά μου και ..., η οποία μπορεί να είναι άδικη, διότι θα σας κάνει πιο Baring .... |
|
| |||
| |||
| Έτσι, το κεφάλι στο BIOS. (Πατώντας Del όπως μπότες) Πρώτα πρώτα πράγματα, που αφήνει τη μνήμη RAM Divider. Ελπίζω ότι έχετε διαβάσει μερικές OC'ing μαθήματα, αλλά θα το εξηγήσω κάποια πράγματα γρήγορα. Το FSB είναι πώς σας ολόκληρο το σύστημα επικοινωνεί με τον επεξεργαστή. Η ταχύτερη σας FSB μπορεί να λειτουργήσει, τόσο πιο γρήγορα το όλο σύστημα μπορεί να λειτουργήσει. FSB (σε MHz) x Πολλαπλασιαστής = Στροφές σε MHz. CPU κατασκευαστές έχουν βρει τρόπους για την αύξηση της πραγματικής ταχύτητας του FSB της CPU με την αποστολή περισσότερων οδηγίες σε κάθε κύκλο ρολογιού. Έτσι, αντί για μια μόνο μια εντολή κάθε ένα ρολόι κύκλου, Intel στείλετε τις 4 οδηγίες ανά κύκλο ρολογιού. Έτσι, αν εξετάσει κανείς FSB σας και δείτε την ταχύτητα 1066mhz, δεν είναι πραγματικά ότι είναι σε επίπεδα ταχύτητας. Επεξεργαστές της Intel είναι "quad αντλημένων". Αυτό σημαίνει ότι το FSB σας core2 είναι πραγματικά τρέχει στο 266mhz. Αυτό που βλέπετε είναι η πραγματική ταχύτητα, λαμβάνοντας υπόψη το quad-αντλημένων μέτρο Το αναφέρω αυτό διότι όταν o.c 'σης σας που ασχολούνται με το πραγματικό FSB δεν την αποτελεσματική. Το πολλαπλασιαστικό μέρος της ταχύτητας εξίσωση είναι καθαρά μια σειρά που, όταν πολλαπλασιάζεται με την FSB ταχύτητα, θα σας δώσει τη συνολική ταχύτητα του επεξεργαστή. Για παράδειγμα, εάν έχετε έναν επεξεργαστή που έχει 266MHz FSB (FSB πραγματική ταχύτητα) και έχει συντελεστή 8, τότε η εξίσωση γίνεται: (FSB) 266MHz x (πολλαπλασιαστές) 8 = 2133MHZ για τη CPU, ή 2.13GHZ (I δανειστεί κάποια από αυτά τα κομμάτια από Alexs οδηγός overclocking για ταχύτητα) Τέλος πάντων, πρέπει να ρυθμίσετε το RAM Divider να τρέχει η μνήμη RAM την ίδια ταχύτητα όπως η CPU, έτσι ώστε να μην καταλήξουμε overclocking της μνήμης RAM. Στις σκάφους σας, είναι, νομίζω, που ονομάζεται System Memory Multiplier ή παρόμοια και είναι υπό Motherboard Intellgient Tweaker. Θα χρειαστεί να το αλλάξετε, ώστε η μνήμη RAM είναι που λειτουργεί στα 533MHz ή κοντά σε αυτήν. Νομίζω ότι αυτό απαιτεί μια ρύθμιση της 2.0. Μόλις γίνει αυτό, τότε θα μπορεί να αυξήσει το FSB. Πιστεύω πως θα πρέπει να καθορίσουν CPU Host Clock Control να Enabled (αν θυμάμαι καλά) για να σας επιτρέπουν να αλλάξετε το FSB. Μετά μπορείτε να αλλάξετε το FSB, το αλλάξετε από 10. Πριν αρκετά το BIOS, αλλάξτε το PCI Express Frequency στα 100 αντί για Auto. Θα ήταν ίσως μόνο σε ένα ανεπιθύμητο τρόπο διαφορετικά. Μπορείτε τώρα να βρείτε Intel Speed Step και απενεργοποιήσει. Είναι ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας από την Intel ότι μειώνει αυτόματα το πολλαπλασιαστικό και παρεμποδίζει overclocking. Δεν θυμάμαι όταν δορών έτσι θα έχετε θα το βρείτε στο BIOS. Μόλις thats γίνει, να αποθηκεύσετε και να βγείτε από το BIOS. Reboot και συνδεθείτε με τα Windows κανονικά. Τίποτα δεν πρέπει να φαίνονται διαφορετικές. Λήψη (θα πρέπει να τους το Google - επεξεργασία: έχω κάνει για εσάς) Intel Burn Test, CPU-Z και Real Temp. Ανοίξτε τα τρία προγράμματα (ίσως χρειαστεί να εξαγάγετε τους πρώτους.) First off, κοίτα CPU-Z. Θαυμάστε το έργο σας, σας επεξεργαστή θα πρέπει τώρα να overclocked. Κοιτάξτε κάτω Πραγματική ταχύτητα της CPU ή παρόμοια στο κάτω μέρος του Windows. Η σε MHz δεν Ghz. Τώρα, πρέπει να ελέγξετε για σταθερότητα. Πρώτα βεβαιωθείτε Real Temp είναι runnign ώστε να μπορείτε να ελέγξετε θερμοκρασίες. Δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 40 βαθμούς σε κατάσταση αδράνειας. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο Intel Burn Test, σειρά για την αναφορά σφάλματος, θα το κάνουμε να τρέχει με 10 δοκιμές και αφήστε το να χρησιμοποιήσουμε όλα τα RAM. Hoefully ότι δεν θα ολοκληρωθεί με τα λάθη και οι θερμοκρασίες δεν θα πρέπει να λάβετε πολύ υψηλό. Μία φορά ότι είναι καλός, μπορείτε να συνεχίσετε να overclock. Κρατήστε την αύξηση του FSB λίγο κάθε φορά, στη συνέχεια, ελέγξτε για σταθερότητα. Τελικά θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου δεν θα είναι σταθερό, και μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε overclocking εκεί και θα επανέλθω με την τελευταία σταθερή ρυθμίσεις ή αύξηση του VCore ένα σκαλί. Θα αφήσω να εργάζονται για το πώς μπορεί να το κάνει αυτό - θα πρέπει να πάρετε το χέρι του BIOS πρώτα όμως. Απλά έχουν σακί κοντά και να δούμε τι θα βρείτε. Ρωτήστε τυχόν ερωτήσεις που έχετε και κάποιος θα σας εξηγήσει με περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόκειται βεβαίως για ένα πολύ γρήγορο και βρώμικο οδηγό, αλλά θα πρέπει να έχετε ξεκινήσει. Theres πολλά περισσότερα για να μάθει, και θα ήθελα να σας σημείο προς την κατεύθυνση του Alex οδηγός σε αυτό το φόρουμ, καθώς και αυτόν τον οδηγό για Hexus: http://forums.hexus.net/hexus-hardwa...beginners.html Καλή τύχη!
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Απόσπασμα:
|
|
| |||
| |||
| Οχι, είσαι RAM τρέχει σε 800MHz. Τα DDR2, τόσο Double Data Rate.
|
| |||
| |||
| Εντάξει .. wouldnt τότε το ποσοστό μειώνεται σε 533 να είναι η μείωση της απόδοσης; |
|
| |||
| |||
| Ναι και δεν. Ο λόγος που είπα να το κάνουμε αυτό είναι γιατί, όπως σας αυξήσει το Front Side Bus σε overclock τον επεξεργαστή, μπορείτε επίσης να αυξήσει την ταχύτητα της μνήμης RAM τρέχει σε, το οποίο είναι διπλάσιο από το Front Side Bus. Έτσι, από underclocking (ούτως ειπείν) τη μνήμη RAM όσο το δυνατόν περισσότερο, γνωρίζετε ότι δεν σας πιέζει τη μνήμη RAM και πέραν των ορίων. Μόλις έχετε μια σταθερή overclock, φυσικά μπορείτε να αλλάξετε τη μνήμη RAM διανεμητή να αυξήσει την ταχύτητα της μνήμης RAM δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, με την αύξηση του διαχωριστή ξανά.
|
| |||
| |||
| ok ... επίσης στο BIOS, μου φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά πράγματα θα μπορούσα να τσιμπιά ... για παράδειγμα: Ανθεκτική γραφικών αναμνηστικό; Ενίσχυση της απόδοσης; προεπιλογή είναι turbo (υψηλότερη ρύθμιση είναι ακραία) CPU ρολογιού δείκτη (πολλαπλασιαστής)-προεπιλογή ορίστηκε σε 8 max είναι 9 μέχρι i bumped it up; PCI Express συχνότητα (την οποία αναφέρατε για να ορίσετε το 100) η υψηλότερη ρύθμιση είναι 150 θα είναι αυτή η έξυπνη ή διαμονής με 100; im βέβαιος ότι θα έχω περισσότερες ερωτήσεις, αλλά .. ευχαριστώ |
|
| |||||
| |||||
| Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Μπορεί επίσης να θέλετε να βρείτε την επιλογή για να απενεργοποιήσετε Intel Ταχύτητα Βήμα ή C1e ή παρόμοιο, αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Απόσπασμα:
Απόσπασμα: