![]() |
| |||||||
| Registracija | Mapa Spy | Member List | Donacije | Pretraživanje | Today's Posts | Označi Sve Forume Kao Pročitane | Forum Rules |
|
![]() |
| | Thread Tools |
|
| |||
| |||
| Hej momci bi netko biti rod dosta to nokautirati, korak po korak, što trebam učiniti za uspješnu OC? Ja bi svaki mali detalj kao što sam upravo završio svoje prvo izgraditi i ne žele ništa upropastiti. Na primjer, koji želite instalirati programe za praćenje temps, povećava performanse, program gurnuti moju CPU na granicu i kako, i bilo kojeg drugog programa bih trebao prvog instaliranja? im guessing to je prvi korak .... od tamo sam ući u BIOS i uštinuti daleko ali ... upravo ono što mi treba da se prilagođavati ovdje? multiplikator? bilo koju postavku s naponom i ovna? Trebam specifičnosti kao da nisam upoznat s ovim AT ALL. što je najviša temp bih žele ići? ono što bi trebao biti brzina postizanja lako s ovim OC kao i? Isto tako što su dobri koracima ići na po? i kako bi trebao biti ispitan svaki inkrement ispravno? vjerojatno im nedostaju neka pitanja također, ali molimo vas da rodi sa mnom ako hoćeš ... ulazni bilo koji? hvala. ovdje su moje naočale: 36073 HD 500g | 7K 16M SATA2 WD WD5000AAKS 1 74,99 N82E16827136151 DVD Burn LG | GH20LS15 LS 20x SATA RT 1 29,99 N82E16835100007 CPU THERMPASTE | Arktički SILVER5 3.5G% 1 5,99 N82E16817139004 PSU gusar | CMPSU-550VX 550W RT 1 89,99 N82E16819115052 CPU INTEL | C2D E7200 2.53G 775 45N R 1 119,99 N82E16826104178 MOUSE LOGITECH | MX 518 RETAIL USB 1 39,99 N82E16899261001 INSTRUMENT ROSEWILL | RTK-001 RTL 1 3,99 N82E16820134641 MER 2Gx2 | KST KVR800D2N6K2/4G R 1 72,99 N82E16813128337 Gigabajt MB GA-EP35-DS3L P35 RT 1 84,99 N82E16823126013 KB LOGITECH | 967738-0403 DELUX 250% 1 6,99 N82E16835186134 CPUCOOLER | Arktički P4 | ACFZ7-PRO R |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jedan ubrzani kurs u OC dolaze gore. Bare sa mnom nekoliko minuta.
|
| |||
| |||
| ha ok zaista ću .... kao čeznuti kao te rodila sa mnom ... kao što svibanj biti nepravedan, jer će vas radi više baring .... |
|
| |||
| |||
| Dakle, glava u BIOS. (Pritisak Del jer čizme) Prve stvari prvo, omogućuje postavljanje RAM djeliocem. Nadam se da ste pročitali neke OC'ing tutoriali, a ja ću brzo objasni neke stvari. Na FSB je kako cijeli sustav komunicira sa svojim CPU. Brži vaš FSB može izvoditi, brži cijeli sustav može pokrenuti. FSB (u MHz) x Umnožitelj = brzina u MHz. CPU proizvođači su pronašli načine kako povećati efektivnu brzinu od jednog FSB CPU slanjem više upute u svaki sat ciklusa. Tako je umjesto slanja jedne pouku svaki sat ciklus, Intel poslati upute na 4 sata po ciklusu. Znači, kad pogledamo vaše FSB i vidjeti njegove brzine 1066mhz, to nije stvarno da se prikazuju na brzinu. Intel CPU-a su "quad pumped". To znači da je FSB na vašem core2 je stvarno izvodi na 266mhz. Ono što vidite je efektivnu brzinu kada vodeći računa o quad-pumped mjera I ovo spomenuti, jer kada ste o.c 'ing. ste se bave sa stvarnim FSB nije učinkovita. The umnožitelja dio brzinu jednadžba je čisto broj koji, kada pomnožen s FSB brzinu, pružit će vam ukupno brzine procesora. Na primjer, ako imate procesor koji ima 266MHz FSB (FSB stvarna brzina) i ima množitelj od 8, onda je jednadžba postaje: (FSB) 266MHz x (Umnožitelj) 8 = 2133MHZ za CPU, ili 2.13GHZ (I posuđene neke od tih bitova od Alexs overclocking vodič za speed) U svakom slučaju, potrebno je postaviti RAM djeliocem napraviti RAM pokretati na istom brzinom kao učinkovit CPU, tako da ne završe overclocking RAM. Na vašem brodu, mislim da se zove System Memory Umnožitelj ili slicno te je pod matična ploča Intellgient Tweaker. Morate promijeniti tako RAM je trčanje na 533Mhz ili blizu njega. Mislim da to zahtjeva postavljanje 2.0. Nakon što je učinio, onda možemo povećati FSB. Mislim da ste postavili CPU Host Clock Control Omogućene da (ako sam točno sjetiti) da Vam omogućiti da promijenite FSB. Nakon što možete promijeniti FSB, promijenite ga po 10. Prije nego što sasvim BIOS, promijeniti PCI Express Frequency do 100 umjesto Auto. To može samo u neželjeni način drugačije. Sada trebate naći Intel Speed Step i onemogućite ga. Njegova snaga ušteda program s Intel koji snižava vaš umnožitelja automatski i sprečava overclocking. Ne mogu se sjetiti gdje se skriva, tako da ćete morati pronaći u BIOS. Nakon ispunjavanja taj, spremanje i izlaz BIOS. Reboot te se prijavite u sustav Windows normalno. Ništa ne bi se trebale pojaviti drugačiji. Download (morat ćete ih google - edit: sam učinio za vas) Intel Burn Test, CPU-Z i Real Temp. Otvori sva tri programa (vi svibanj morati izvuci ih prvi.) First off, pogled na CPU-Z. Marvel na vaš rad, vaše CPU bi trebao sada biti overclocked. Pogledajte pod Stvarna brzina procesora ili slicno na dnu Windows. Njegova u Mhz ne GHz. Zatim, trebate ček za stabilnost. Prvo provjerite da li je runnign Real Temp, pa možete provjeriti temperaturama. Oni ne bi trebalo biti više od 40 stupnjeva u miruje. Zatim idite na Intel Burn Test, uključite Error Reporting, dobiti Internet to trčanje 10 testova i neka ga koristiti svim RAM. Hoefully da će se završiti bez greške, a temperatura ne bi trebala dobiti previsoka. Nakon što je u redu, možete nastaviti na overclock. Imajte podizanja FSB malo odjednom, a zatim provjerite stabilnost. Na kraju ćete doći do točke u kojoj neće biti stabilna, a možete zaustaviti overclocking tamo i vratite se na zadnja stabilne postavke ili povisite VCore jedna recka. I'll let you work out how to učiniti - koje su vam potrebne da biste dobili u ruke prvi BIOS ipak. Dovoljno je imati džaku okolo i vidite što vam. Pitajte imate bilo kakvih pitanja i netko će objasniti detaljnije. To je, naravno, vrlo brzo i prljavo vodič, ali trebao bi vam doći započeo. Theres puno učiti, a ja bih vas točku prema Alex vodič na ovoj forume kao ovaj vodič o Hexus: http://forums.hexus.net/hexus-hardwa...beginners.html Sretno!
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Je li to u redu? moj RAM prometuje na 400, a ja mislio da sam negdje pročitao da se ne bi trebalo da ga previše veća od brzine prikazivati? |
|
| |||
| |||
| Ne, niste RAM prometuje na 800Mhz. Njegova DDR2, tako Double Data Rate.
|
| |||
| |||
| OK .. onda wouldnt njegova pada stopa na 533 biti pad performansi? |
|
| |||
| |||
| Da i ne. Razlog sam rekao da je to zato što ste povećali Front Side Bus za overclock procesora, također povećati brzinu RAM prometuje na, što je dvostruko Front Side Bus. Dakle, po underclocking (da tako kažemo) RAM onoliko koliko je moguće, znate da niste guranje RAM izvan svojih granica. Nakon što ste stabilna overclock, naravno, možete promijeniti RAM djeliocem podizati brzinu RAM natrag gore, po podizanju djeliocem ponovno.
|
| |||
| |||
| ok ... iu moj BIOS izgleda postoji mnogo stvari koje bih mogao uštinuti ... Na primjer: Robusne grafika pobuđivač? Izvedba unaprijediti? zadana je turbo (najviša postavka je krajnost) CPU clock ratio (množitelj)-defaultu je postavljen na 8 max je 9 pa sam bumped it up? PCI Express frekvencija (koje se spominje da je postavljeno na 100) najviša postavka je 150 bi to biti pametan ili ostati sa 100? im sigurno ću imati još pitanja, ali .. hvala |
|
| |||||
| |||||
| Quote:
Quote:
Quote:
Vi svibanj također žele naći opciju za onemogućavanje Intel Speed Step ili C1e ili slično, ako već niste učinili. Quote:
Quote:
![]() |
|
| Bookmarks |
Slične teme | ||||
| Nit | Temu Započeo | Forum | Odgovori | Zadnji Post |
| Proliven Kava i (naizgled) Neuspjelo spašavanje Pokus | fearsnake | Prijenosna računala, Mobiles i PDA uređaji | 0 | 15. lipnja 2009 10:02 |
| Slabo pokušaj ponovne inicijalizacije operacijskog sust sustav! | nchid | Općenito Software Chat | 3 | 6. veljača 2008 17:29 |
| Prvi pokušaj izgraditi (sveobuhvatne slom unutra) | skinnyman9000 | General Hardware Chat | 20 | 10. kolovoz 2007 08:33 |
| Thread Tools | |
| |