kisebb-sajáttőke

Magazine
Go Back   Számítógép Juice > Számítógép hardver > Processzorok, alaplapok és RAM

Register

Az első kísérletet OCing!

Reply

Téma eszközök
Old 11 Sep 2008, 12:00
Csoport tagja

Default Az első kísérletet OCing!

Helló srácok lenne valaki a fajta elég meg a lépésről lépésre, mit kell tennie a sikeres OC? Nagyra értékelném, minden apró részlet, mint én csak az első befejeződött építeni, és nem akarom, hogy tönkre semmit. Például, ami a programok telepítésének ellenőrzése temps, növeli a teljesítményt, egy program, hogy álljon ki az én cpu a korlátot, és hogy hogyan kell, és minden más programokkal kellene először telepíteni?
im guessing ez az első lépés ....

az ott adja meg a BIOS és csípés-re, de ...
Pontosan mit kell tweaking itt? szorzó? minden beállítás a feszültség és a RAM? Kell jellegzetességekkel rendelkezik, mint én, akik nem ismerik egyáltalán ezt.

Mi a legmagasabb hőmérsékletű én akarok menni?

milyen sebességgel kellene lennie ennek elérése könnyen OC is?

Mi is van a jó nő, hogy ki? és hogyan kell vizsgálni minden increment megfelelően?

im valószínűleg hiányzik néhány kérdés is, de kérjük, csupasz velem ha ...

A bármely input?

köszönöm.

Itt vannak a specifikációk:
36073 HD 500G | WD 7K 16M SATA2 WD5000AAKS 1 74,99
N82E16827136151 DVD BURN LG | GH20LS15 SATA 20X LS RT 1 29,99
N82E16835100007 CPU THERMPASTE | ARCTIC SILVER5 3.5G% 1 5,99
N82E16817139004 Corsair PSU | CMPSU-550VX 550W RT 1 89,99
N82E16819115052 CPU INTEL | C2D E7200 2.53G 775 45N R 1 119,99
N82E16826104178 MOUSE Logitech | MX 518 USB RETAIL 1 39,99
N82E16899261001 TOOL ROSEWILL | RTK-001 RTL 1 3,99 N82E16820134641 Tápközeg 2Gx2 | KST KVR800D2N6K2/4G R 1 72,99
N82E16813128337 MB GIGABYTE GA-EP35-DS3L P35 RT 1 84,99
N82E16823126013 KB Logitech | 967738-0403 Delux 250% 1 6,99
N82E16835186134 CPUCOOLER | ARCTIC P4 | ACFZ7-PRO R
Old 11 Sep 2008, 12:46
Moderátor Csoport

Egy baleset során az OC jön. Bare velem egy pár percig.

My System: Eclipse

Processzor (ok):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Alaplap:
Asus P5Q Pro
RAM memória:
OCZ 8GB 800MHz
Grafikus kártya (k):
Saphire Radeon 4850
Hangkártya:
Onboard
Merevlemez (ek):
Túlnyomó
Optikai meghajtó (k):
Sony al cheapo egyet.
Case / tápegység:
Antec Háromszáz
Hűtés:
Arctic Cooler 7 Pro, 3 esetben rajongók.
Hálózat / Internet:
Titan ADSL
Monitor (ok):
Dual 19 "LCD
Operációs rendszer (ek):
XP SP3
Old 11 Sep 2008, 12:47
Csoport tagja

OK ha tényleg én .... amíg csupasz velem is ... ami lehet tisztességtelen, mert meg kell, hogy többet baring ....
Old 11 Sep 2008, 13:28
Moderátor Csoport

Szóval, feje a BIOS. (Nyomja meg Del mivel bakancsok)

Először is, lehetővé teszi, meg a RAM divider.

Remélem, olvassa el néhány OC'ing tutorials, de gyorsan magyarázni néhány dolgot.

Az FSB, hogy milyen a teljes rendszer kommunikál a CPU. A gyorsabb FSB el lehet futni, a gyorsabb, a teljes rendszer fut.

FSB (MHz) x Szorzó MHz = Speed.

CPU gyártók talált módot, hogy növelje a tényleges sebesség az FSB a CPU küldött több utasítást minden óra ciklust. Tehát ahelyett, hogy egy küldő utasítást minden ciklusban egy óra, az Intel 4 utasítást küld a per óra ciklust. Tehát, ha nézzük a FSB, és a sebessége 1066MHz, ez nem igazán működik, hogy a sebességet. Az Intel CPU-k vannak "quad szivattyúzzák". Ez azt jelenti, hogy az FSB meg core2 tényleg futó 266MHz. Mit látsz a tényleges sebesség, ha figyelembe vesszük a négymagos szivattyúzott intézkedés
Én ezt azért, mert ha o.c "ING te foglalkoznak a tényleges FSB nem hatékony.

A szorzó része a sebesség egyenlet csupán számok, megszorozva az FSB sebesség, majd adja meg a teljes sebességgel a processzort. Például, ha van egy CPU, amely 266MHz FSB (tényleges FSB sebesség) és a 8-szorzó, akkor az egyenlet:

(FSB) 266MHz x (szorzó) 8 = 2133MHZ a CPU, vagy 2.13GHZ

(I kölcsönvettem néhány ezek a bitek Alexs overclocking guide for Speed)

Különben is, ki kell, hogy a RAM Divider, hogy a RAM futtatni ugyanazon a tényleges sebesség, így a CPU nem végez overclocking a RAM.

A fórumon meg, azt hiszem, az úgynevezett rendszer memória Szorzó vagy hasonló, és a Motherboard Intellgient Tweaker. Meg kell változtatni úgy, mint a RAM fut a 533Mhz vagy közeli.
Azt hiszem, ez megköveteli a beállításokat a 2.0.

Miután ez megtörtént, akkor megnöveli az FSB. Azt hiszem, hogy a CPU Host Clock Ellenőrző Engedélyezve (ha jól emlékszem), hogy lehetővé teszik, hogy módosítsa a FSB. Ha lehet változtatni FSB, változtassa meg a 10.

Mielőtt egészen a BIOS, a változás a PCI Express Frequency 100 helyett Autom. Lehet, hogy éppen a nem kívánt módon másképp.

Most kell találni Intel Speed Step és kapcsolja ki. Ez egy energiatakarékossági program az Intel, hogy csökkenti a szorzó automatikusan és akadályozza overclocking. Nem emlékszem, ahol a bőrét, így meg kell találniuk azt a BIOS.

Thats egyszer megtörtént, mentsd el és lépj ki a BIOS.

Újraindít és jelentkezzen be a Windows normál módban. Semmi nem jelenik meg más.

Letöltés (lesz a Google-nak őket - Edit: I've done it for you) Intel Burn Test, CPU-Z és Real Temp.

Nyitva mindhárom program (lehet, hogy tömörítened először.)

Először is, nézd meg a CPU-Z. Csodálja meg a munkát, akkor a CPU kell overclocked. Nézd a hatékony CPU sebesség vagy hasonló alján a Windows. A MHz nem GHz.

Most van szükség annak érdekében, hogy a stabilitást. Ellenőrizze, hogy a Real Temp runnign így ellenőrzi a hőmérséklet. Ezeket nem lehet több, mint 40 fok üresjáratban.

Akkor megy Intel Burn Test, kapcsolja be a hibajelentést, menj el futni 10 tesztek és hagyjuk, hogy használja a RAM.

Hoefully hogy nem teljes a hibák, és a hőmérséklet nem túl magas.

Miután ez rendben van, akkor továbbra is overclock. Tartsa emelése FSB egy kicsit olyan időpontban, akkor ellenőrizze a stabilitást.

Végül megérkezik a pont, ahol nem lesz stabil, és Ön választhat, hogy hagyja abba overclocking, és menj vissza az utolsó stabil beállításokat, vagy emelje meg a VCore húzza. I'll let you work out, hogyan kell csinálni, hogy - szükség van, hogy a bal-vagy a BIOS-ban első volt. Csak egy zsák körül és lásd, mit találtam.

Kérje további kérdése van, és valaki fogja magyarázni részletesebben.

Ez természetesen nagyon gyors és piszkos katalógus, de neked kell kezdeni. Ott sokkal több a tanulni, és úgy gondolja, hogy pont te felé Alex útmutató ezen a fórumon, valamint az ezen útmutató Hexus:

http://forums.hexus.net/hexus-hardwa...beginners.html

Sok szerencsét!

Old 17. Sep 2008, 12:40
Csoport tagja

Idézet:
Originally Posted by serverguy View Post

A fórumon meg, azt hiszem, az úgynevezett rendszer memória Szorzó vagy hasonló, és a Motherboard Intellgient Tweaker. Meg kell változtatni úgy, mint a RAM fut a 533Mhz vagy közeli.
Azt hiszem, ez megköveteli a beállításokat a 2.0.
Van ennek ok? RAM-én fut a 400MHz, és arra gondoltam, hogy én olvastam valahol, hogy nem kell azt is sokkal magasabb, mint a jármű sebességét?
Old 17. Sep 2008, 13:16
Moderátor Csoport

Idézet:
Originally Posted by Mooseknuckle View Post
Van ennek ok? RAM-én fut a 400MHz, és arra gondoltam, hogy én olvastam valahol, hogy nem kell azt is sokkal magasabb, mint a jármű sebességét?
Nem, te vagy a 800MHz RAM fut. A DDR2, ezért Double Data Rate.

Old 17. Sep 2008, 13:18
Csoport tagja

OK .. akkor akar dropping árfolyamot a 533 a csökkenés teljesítményét?
Old 17. Sep 2008, 13:24
Moderátor Csoport

Igen és nem.

Azért mondtam, hogy ez azért van, mert, ha növelik a Front Side Bus overclock, hogy a processzor, akkor is növelni a sebességet a RAM-at fut, ami kétszerese a Front Side Bus.

Szóval, a underclocking (hogy úgy mondjam) a RAM, amennyire csak lehet, tudod, hogy nem törekednek a RAM túl a határértékeket.

Ha egy stabil overclock, akkor persze változik a RAM divider növelni a sebességet a RAM mentéséről, hogy emelik a választóvonal újra.

Old 17. Sep 2008, 13:30
Csoport tagja

OK ... én is a BIOS-ban úgy tűnik, van egy csomó dolog, amit nem zavar ... például:

Erőteljes grafikus booster?
A teljesítmény fokozása? alapértelmezés turbó (csökkeno beállítás extrém)
CPU clock arány (szorzó)-alapértelmezett volt, hogy 8 max 9 Szóval Áttették fel?
PCI Express gyakorisága (amit említeni, hogy a 100) a legmagasabb beállítás 150 lenne ez okos vagy tartózkodási hely, 100?

im persze én is több kérdést is ..

köszönöm
Old 17. Sep 2008, 13:50
Moderátor Csoport

Idézet:
Erőteljes grafikus booster?
Ezt csak a fedélzeti grafika, így ha van egy külön grafikus kártyát, akkor nem tesz semmit, de még meleg.

Idézet:
A teljesítmény fokozása? alapértelmezés turbó (csökkeno beállítás extrém)
Ez egy kicsit furcsa egy, nem is teljesen biztos benne, mit csinál. Most azt mondják, hogy ez a legjobb beállítás Standard és balra el.

Idézet:
CPU clock arány (szorzó)-alapértelmezett volt, hogy 8 max 9 Szóval Áttették fel?
Ja, amit a jobb dolog, de azt meg kell tenni, hogy bump meg egy kicsit többet 9.5x

Ön is szeretné tudni, hogy az opció letiltásához Intel Speed Step C1e vagy hasonló, vagy ha még nem tette meg.

Idézet:
PCI Express gyakorisága (amit említeni, hogy a 100) a legmagasabb beállítás 150 lenne ez okos vagy tartózkodási hely, 100?
Nem, akkor határozottan nem akarok csinálni. PCIe működik, a 100, és minden más lesz kap crashes.
Idézet:
im persze én is több kérdést is ..
Soha nem okozhat problémát.

Reply

Register

Könyvjelzõk

Hasonló szálak
Szál Thread Starter Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Kiömlött Kávé és (Látszólag?) Rescue Sikertelen kísérlet fearsnake Laptopok, PDA-k & Mobiles 0 15. június 2009 10:02
Gyenge kísérletet újraindítás rendszert! nchid General Chat szoftver 3 6. február 2008 17:29
Először kísérlet (teljes bontása belül) skinnyman9000 Általános fémáru Chat 20 10. augusztus 2007 08:33
Téma eszközök

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Számítógép Juice.