![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hey guys to być ktoś rodzaju wystarczy położyć się krok po kroku, co muszę zrobić dla pomyślnego OC? I would appreciate wszystko wygląda dokładnie tak jak właśnie mój pierwszy zbudować i nie chcesz niczego ruiny. Na przykład, co do instalowania programów do monitorowania czasu, zwiększa wydajność, program do pchania mojego procesora w granicach i jak i inne programy i powinny najpierw zainstalować? im guessing jest to pierwszy krok .... stamtąd i wejść w BIOSie i dostosuj się, ale ... Co dokładnie należy tweaking tutaj? mnożnikowego? wszelkie ustawienia z napięcia i barana? specyfikę i potrzeby, jak ja nie zna się na wszystkich z tego. co jest najwyższą temp. i chciałby się udać? , co przyspiesza i powinny być łatwe do osiągnięcia w tym przestępczości zorganizowanej, jak również? Również to, co jest dobre zwiększa się o? i jak powinny być badane increment prawidłowo? Prawdopodobnie brakuje im także kilka pytań, ale urodziła się ze mną, jeśli będzie ... żadnych danych? dzięki. Oto moje SPECS: 36073 HD 500g | WD 7K 16M SATA2 WD5000AAKS 1 74,99 N82E16827136151 BURN DVD LG | GH20LS15 20x SATA LS RT 1 29,99 N82E16835100007 CPU THERMPASTE | ARCTIC SILVER5 3.5G% 1 5,99 N82E16817139004 PSU Corsair | CMPSU-550VX 550W RT 1 89,99 N82E16819115052 Procesor Intel | C2D E7200 2.53G 775 45'N szerokości geograficznej R 1 119,99 N82E16826104178 MOUSE Logitech | MX 518 USB DETALICZNE 1 39,99 N82E16899261001 TOOL ROSEWILL | RTK-001 RTL 1 3,99 N82E16820134641 MEM 2Gx2 | KST KVR800D2N6K2/4G R 1 72,99 N82E16813128337 MB Gigabyte GA-EP35-DS3L P35 RT 1 84,99 N82E16823126013 KB Logitech | 967738-0403 DeLux 250% 1 6,99 N82E16835186134 CPUCOOLER | ARCTIC P4 | ACFZ7 PRO-R |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jeden kurs w OC coming up. Absolutne ze mną za kilka minut.
|
| |||
| |||
| ha i będzie ok rzeczywiście .... tak długo, jak urodziła się ze mną również ..., które mogą być niesprawiedliwe, gdyż będzie więcej Baring robi .... |
|
| |||
| |||
| Więc głowa do BIOS-u. (Naciśnięcie Del jak buty) Pierwsze rzeczy, pozwala ustawić dzielnik RAM. Mam nadzieję, że musisz przeczytać kilka tutoriali OC'ing, ale szybko wyjaśnić kilka rzeczy. W FSB sposób cały system komunikuje się z procesora. Im szybciej swoje FSB może działać, tym szybciej cały system może działać. FSB (w MHz) x mnożnik = Szybkość w MHz. CPU producenci znaleźć sposoby na zwiększenie efektywnej szybkości transmisji z FSB CPU wysyłając więcej instrukcji w każdym cyklu zegara. Więc zamiast wysłanie instrukcji każdy cykl zegara, Intel wysłać's 4 instrukcji na cykl zegara. Więc, jeśli spojrzeć na swoje FSB i zobaczyć jego prędkości 1066MHz, to nie jest uruchomiony na tej prędkości. Intel procesory są "quad pompowanego". Oznacza to, że FSB na swoim core2 naprawdę działa na 266mhz. To, co widzisz jest skuteczne, gdy prędkość biorąc pod uwagę quad-wypompowanych środka Wspominam o tym, ponieważ kiedy jesteś o.c "ING masz do czynienia z rzeczywistą FSB nie skuteczne. Mnożnik część równania prędkości jest wyłącznie numer, gdy pomnożone przez prędkość FSB, daje całkowitą szybkość procesora. Na przykład, jeśli masz procesor, który ma 266MHz FSB (rzeczywista prędkość FSB), a mnożnik 8, to równanie przyjmuje postać: (FSB) 266MHz x (mnożnik) 8 = 2133MHZ dla procesora lub 2.13GHZ (I pożyczonych niektóre z tych bitów z Alexs overclockingu przewodnik dla prędkości) Anyway, musimy ustawić Divider pamięci RAM, aby uruchomić w tym samym skuteczne prędkość procesora tak nie koniec overclockingu RAM. Na swój pokład, myślę, że jest pamięć systemowa mnożnika lub podobnych i jest Motherboard Intellgient Tweaker. Musisz go zmienić tak RAM działa na 533MHz lub blisko niego. Myślę, że wymaga to ustawienie 2.0. Gdy to zrobisz, to nie będziemy mogli zwiększyć FSB. Myślę, że musisz ustawić CPU Host Clock Control na Enabled (jeśli dobrze pamiętam), aby umożliwić Ci zmienić FSB. Kiedy można zmienić FSB, zmień go przez 10. Przed całkiem BIOS, zmiana częstotliwości PCI Express do 100 zamiast Auto. Może po prostu w inny sposób niepożądany. Teraz trzeba znaleźć Intel Speed Step i ją wyłączyć. Jej program oszczędzania energii Intel że obniża swój mnożnik automatycznie i utrudnia overclockingu. Nie mogę zapamiętać, gdzie ukrywa więc musisz go znaleźć w systemie BIOS. Po thats zrobić, zapisać i wyjść z BIOS-u. Reboot i zalogować się do systemu Windows normalnie. Nic nie powinno być inna. Pobierz (musisz je google - edycja: I've done to za Ciebie) Intel Burn Test, CPU-Z i Real Temp. Otwórz wszystkie trzy programy (być może trzeba będzie je najpierw wyodrębnić.) Po pierwsze, spójrz na CPU-Z. Marvel w pracy, Twój procesor powinien być teraz overclocked. Spójrz na podstawie Efektywna szybkość procesora lub podobne u dołu okna. Jej w MHz nie GHz. Teraz musisz sprawdzić stabilność. Najpierw upewnij się, że Real Temp runnign jest tak możesz sprawdzić temperatury. Nie powinny być więcej niż 40 stopni w idle. Następnie przejdź do Intel Burn Test, włączyć raportowanie błędów, go uruchomić 10 testów i niech to wykorzysta wszystkie RAM. Hoefully będzie kompletny i bez błędów temperatur nie powinna dostać zbyt wysoka. Raz, że jest w porządku, możesz kontynuować overclockingu. Keep podniesienie FSB nieco w czasie, a następnie sprawdzić stabilność. Ostatecznie można dostać się do punktu, w którym nie będzie stabilny, a możesz przestać overclockingu tam i powrót do ostatniego stabilnego ustawienia lub podniesienia VCore jedną kreskę. I'll let you pracy, jak to zrobić - musisz uzyskać ręki BIOS choć pierwszy. Wystarczy mieć poke wokół i zobaczyć, co można znaleźć. Zapytaj masz jakieś pytania i ktoś wyjaśni w sposób bardziej szczegółowy. Jest to oczywiście bardzo szybkie i brudne przewodnikiem, ale powinno Ci zacząć. Theres dużo więcej się uczyć, i Chciałbym momencie Alex kierunku obsługi na tym forum, jak również tego przewodnika na Hexus: http://forums.hexus.net/hexus-hardwa...beginners.html Powodzenia!
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Czy ten ok? RAM działa na moim 400MHz i myślałem, że czytałem gdzieś, że nie należy ustawić go zbyt dużo wyższa niż prędkość jazdy? |
|
| |||
| |||
| No, you're RAM wynosi 800MHz. Jego DDR2, więc Double Data Rate.
|
| |||
| |||
| OK .. wouldnt następnie upuszczając jej stawkę do 533 jest spadek wydajności? |
|
| |||
| |||
| Tak i nie. Powodem mówiłem to zrobić, ponieważ jak można zwiększyć Front Side Bus do overclockingu procesora, można również zwiększyć prędkość wynosi RAM, która jest dwa razy Front Side Bus. Więc przez underclocking (tak powiem) RAM w jak największym stopniu, wiesz, że nie są pushing RAM poza jej granice. Po stabilnego overclockingu, można oczywiście zmienić dzielnik RAM w celu zwiększenia szybkości RAM kopii zapasowej, poprzez podniesienie Divider ponownie.
|
| |||
| |||
| ok ... w moim BIOS wydaje się tam wiele rzeczy można poprawić wydajność i ... na przykład: Solidna dawka grafiki? Zwiększyć wydajność? Domyślnie jest to turbo (najwyższe ustawienie ekstremalne) Wskaźnik zegara procesora (mnożnik)-domyślnie został wyznaczony na 8 max 9 i tak bumped it up? Częstotliwość PCI-Express (które wymienione ustawić do 100) najwyższe ustawienie 150 byłoby to inteligentne lub pobytu z 100? im na pewno będę mieć więcej pytań, jak również .. dzięki |
|
| |||||
| |||||
| Cytat:
Cytat:
Cytat:
Można też znaleźć opcję wyłączyć Intel Speed Step lub C1E lub podobnych, jeżeli jeszcze tego nie uczyniły. Cytat:
Cytat:
![]() |
|
| Zakładki |