menšie majetkové --

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Procesory, základné dosky & RAM

Register

Môj prvý pokus o OCing!

Reply

Thread Tools
Old 11. September 2008, 12:00
Člen Skupina

Default Môj prvý pokus o OCing!

Ahoj kluci by sa niekto laskav a naaranžovat krok za krokom, čo musím urobiť pre úspešný OC? Chcel by som oceniť každý malý detail, ako som práve absolvoval svoju prvú stavať a nechcú nič pokazit. Napríklad programy, ktoré inštalujú pre monitorovanie temps, výkon sa zvyšuje, čo je program pre push my cpu do limitu a ako, a všetky ďalšie programy by som mal najprv nainštalovať?
im hádať sa jedná o prvý krok ....

odtiaľ aj vstup do BIOSu a vyladit preč, ale ...
presne to, čo mám potrebné ladenie tu? znásobeného? akomkoľvek prostredí s napätím a ram? Potrebujem špecifiká ako já nejsem oboznámený s týmto AT ALL.

Aká je maximálna teplota by som chcel ísť?

čo rýchlosti by malo byť aj ľahké dosiahnutie tohto OC rovnako?

Také aké sú dobré inkrementů ísť do? a ako by mal každý prírastok sa testujú správne?

im pravdepodobne chýba aj niektoré otázky, ale prosím, porodila-li se mnou budete ...

žiadne informácie?

vďaka.

Tu sú moje špecifikácie:
36073 HD 500g | WD 7K 16M SATA2 WD5000AAKS 1 74,99
N82E16827136151 DVD BURN LG | GH20LS15 20x SATA LS RT 1 29,99
N82E16835100007 CPU THERMPASTE | ARCTIC SILVER5 3.5G% 1 5,99
N82E16817139004 PSU Corsair | CMPs-550VX 550W RT 1 89,99
N82E16819115052 Procesory INTEL | c2d E7200 2.53G 775 45 s. š R 1 119,99
N82E16826104178 Myš Logitech | MX 518 USB RETAILOVÉ 1 39,99
N82E16899261001 TOOL ROSEWILL | RTK-001 RTL 1 3,99 N82E16820134641 MEM 2Gx2 | KST KVR800D2N6K2/4G R 1 72,99
N82E16813128337 MB GIGABYTE GA-EP35-DS3L P35 RT 1 84,99
N82E16823126013 KB Logitech | 967738-0403 Delux 250% 1 6,99
N82E16835186134 CPUCOOLER | ARCTIC P4 | ACFZ7 PRE-R
Old 11. September 2008, 12:46
Moderátor skupiny

Jeden pád kurzu v OC jede hore. Bare so mnou pár minút.

Môj systém: Eclipse

Processor (s):
Intel c2d E7200 OC'd @ 3.6GHz
Základná doska:
Asus P5Q Pro
Pamäť RAM:
OCZ 8gigabajt 800MHz
Grafické karty (s):
Saphire Radeon 4850
Zvuková karta:
Palubný
Pevný disk (y):
Prevažná
Optická mechanika (s):
Sony al cheap jedna.
Case / PSU:
Antec tri sta
Chladenie:
Arctic Cooler 7 Pro, 3 prípadu fanúšikov.
Sieť / Internet:
Titan ADSL
Monitor (s):
Duální 19 "LCD
Operačný systém (y):
XP SP3
Old 11. September 2008, 12:47
Člen Skupina

ha ok dokonca aj bude .... tak dlho, ako ste porodila so mnou rovnako ..., ktoré môžu byť nespravodlivé, pretože si budete robiť viac odhaľujúce ....
Old 11. September 2008, 13:28
Moderátor skupiny

Takže, hlavu do BIOSu. (Lisovacie Del ako topánky)

Prvé vecí, prvé, umožňuje nastaviť RAM Delič.

Dúfam, že ste si prečítali niektoré OC'ing tutorials, ale rýchlo vysvetliť niektoré veci.

FSB je, ako celý systém komunikuje s vašimi CPU. Čím rýchlejšie vaša FSB môže bežať, tým rýchlejšie celý systém spustiť.

FSB (v MHz) x = Násobiteľ Rýchlosť MHz.

CPU Výrobcovia našli spôsoby, ako zvýšiť efektívne rýchlosti FSB na CPU zaslaním viac pokynov v každom cykle hodín. Takže miesto odoslania jednej hodiny výučby každý cyklus, Intel poslať návod na to 4 hodiny cyklu. Takže, keď sa pozeráte na váš FSB a vidieť jeho rýchlosť 1066MHz, nie je fakt, že beží na rýchlosti. Intel procesory sú to "Quad čerpanou". To znamená, že na vašom Core2 FSB je naozaj beh na 266MHz. Čo vidíte, je skutočná rýchlosť, keď sa vezme do úvahy Quad-čerpacie opatrenia
I táto zmienka, pretože keď ste o.c 'ing ste sa jedná o skutočné FSB nie je efektívna.

Znásobujúci časť rýchlostnej rovnice je čisto číslo, že keď násobenému FSB rýchlosti vám celkovej rýchlosti procesora. Napríklad, ak máte procesor, ktorý má 266MHz FSB (skutočná rýchlosť FSB) a má násobič 8, potom sa stáva rovnice:

(FSB) 266MHz x (multiplikátor) 8 = 2133MHZ na cpu, alebo 2.13GHz

(I vypožičané niektoré z týchto bitov od Alexs přetaktování sprievodca pre rýchlosť)

Každopádne, je potrebné nastaviť RAM divider urobiť RAM beží na rovnakej rýchlosti ako účinný procesora tak, ako sme to nakoniec přetaktování RAM.

Na vaše rady, myslím, že sa hovorí operačný pamäť Násobiteľ alebo podobné, a je pod Motherboard Intellgient Tweaker. Musíte ho zmeniť tak, RAM beží na 533MHz, alebo sa k nej nepribližuje.
Myslím, že to vyžaduje nastavenie 2.0.

Akonáhle to je hotové, potom môžeme zvýšiť FSB. Myslím, že budete musieť nastaviť CPU Host Hodiny kontrolu Povolené (ak Pamätám správne), aby vám umožní meniť FSB. Potom, čo môžete zmeniť FSB, vymeňte ju do 10.

Ako budete docela BIOS, zmena frekvencie PCI Express až 100 namiesto Auto. Mohlo by to len v nežiaduce spôsobom inak.

Teraz treba nájsť Intel Speed Krok a zakážte. Jeho výkon úsporu program od Intelu, ktoré zníži násobič automaticky a bráni přetaktování. I nemôžete spomenúť, kde sa skrýva, takže si budeme musieť nájsť v BIOSu.

Akonáhle to je hotové, uložte a ukončite BIOS.

Reštartujte počítač a prihláste sa do systému Windows normálne. Nič by sa mala objaviť rôzne.

Prevziať (budete musieť google nich - upraviť: Ja som to urobil za vás) Intel Burn Test, CPU-Z a Real Temp.

Otvoriť všetky tri programy (môžete mať až extrakt je prvý.)

Po prvé, pozri sa na CPU-Z. Marvel na vašej práci, váš procesor by mal byť teraz overclocked. Pozrite sa pod Efektívne rýchlosť procesora alebo podobné v spodnej časti okna. Jeho v Mhz nie Ghz.

Teraz, čo potrebujete pre kontrolu stability. Najprv sa ubezpečil, Real Temp je runnign takže môžete skontrolovať teploty. Nemali by byť väčšia ako 40 stupňov pri voľnobehu.

Potom prejdite na Intel Burn Test, zapnúť hlásenie chýb, dostať ju plynúť 10 testov a nechajte ju využiť všetkých RAM.

Hoefully ho dokončia bez chýb a teploty by nemali mať príliš vysoké.

Potom, čo že je v poriadku, môžete pokračovať v přetaktování. Mějte zvyšovanie FSB trochu na čas, potom skontrolovať stabilitu.

Napokon sa dostanete do bodu, keď nebude stabilný, a môžete zvoliť, aby prestal přetaktování tam a späť na poslednú stabilnú nastavenia alebo zvýšiť VCore stupeň. Uvidíme vás pracovať, ako to urobiť - musíte sa dostať rúk BIOS prvej hoci. Stačí mať poke around a vidieť to, čo nájdu.

Spýtajte sa akékoľvek otázky máte a niekto vysvetliť podrobnejšie.

To je samozrejme veľmi rýchlo a špinavo sprievodcom, ale malo by sa vám začalo. Theres oveľa viac sa učiť, a já bych vás chcel upozorniť na Alex sprievodca na tomto fóre, rovnako ako tento návod na Hexus:

http://forums.hexus.net/hexus-hardwa...beginners.html

Veľa šťastia!

Old 17. September 2008, 12:40
Člen Skupina

Citácia:
Pôvodne Poslal serverguy View Post

Na vaše rady, myslím, že sa hovorí operačný pamäť Násobiteľ alebo podobné, a je pod Motherboard Intellgient Tweaker. Musíte ho zmeniť tak, RAM beží na 533MHz, alebo sa k nej nepribližuje.
Myslím, že to vyžaduje nastavenie 2.0.
Robí toto v poriadku? mojej pamäti beží na 400MHz a já si myslel, že som čítal, že niekde, nemali by ste ho príliš ďaleko vyššia, ako je rýchlosť jazdy?
Old 17. September 2008, 13:16
Moderátor skupiny

Citácia:
Pôvodne Poslal Mooseknuckle View Post
Robí toto v poriadku? mojej pamäti beží na 400MHz a já si myslel, že som čítal, že niekde, nemali by ste ho príliš ďaleko vyššia, ako je rýchlosť jazdy?
Nie, ste RAM beží na 800MHz. Jeho DDR2, tak Dvojlôžková Prenosová rýchlosť.

Old 17. September 2008, 13:18
Člen Skupina

OK .. potom bych pád jeho kurz na 533 je poklesu výkonu?
Old 17. September 2008, 13:24
Moderátor skupiny

Áno a nie.

Dôvodom, povedal som to preto, ako si zvýšiť prednej strane Autobus na přetaktování procesoru, je tiež zvýšenie rýchlosti prebieha v RAM, čo je dvakrát prednej strane zbernice.

Takže by underclocking (takpovediac) RAM čo najviac, viete, že nie ste vyšroubují RAM mimo svoje hranice.

Akonáhle budete mať stabilné přetaktování, môžete samozrejme zmeniť RAM Delič zvýšiť rýchlosť RAM zálohovať, zvýšením Delič znova.

Old 17. September 2008, 13:30
Člen Skupina

ok ... aj môj BIOS sa zdá, že veľa vecí som mohol vyladit ... napríklad:

Robustné grafika preočkovanie?
Zvýšenie výkonu? Predvolená hodnota je turbo (najvyššie nastavenie je extrémne)
CPU hodiny pomer (násobič)-predvolené bola stanovená na 8 max 9 je tak i odpichov to?
Frekvencia PCI Express (ktorý ste uvedených nastaviť až 100) na najvyššej nastavenie je 150 by to byť šikovný, alebo pobyt s 100?

im určite bude mať aj ďalšie otázky, ako dobre ..

vďaka
Old 17. September 2008, 13:50
Moderátor skupiny

Citácia:
Robustné grafika preočkovanie?
To sa vzťahuje iba na palube, grafika, takže ak máte samostatnú grafickú kartu, potom sa nič robiť, ale pridať viac tepla.

Citácia:
Zvýšenie výkonu? Predvolená hodnota je turbo (najvyššie nastavenie je extrémne)
To je trochu legrační jeden, žiadny z nich úplne istý, čo to robí. Väčšina ľudí hovorí, že je najlepšie nastaviť na standard a doľava na to.

Citácia:
CPU hodiny pomer (násobič)-predvolené bola stanovená na 8 max 9 je tak i odpichov to?
Jo, to je správna vec robiť, ale mali by ste byť schopní naletět to trochu víc 9.5x

Tiež môžete nájsť možnosť vypnúť Intel Speed Krok alebo C1E a podobnými, ak ste tak už neurobili.

Citácia:
Frekvencia PCI Express (ktorý ste uvedených nastaviť až 100) na najvyššej nastavenie je 150 by to byť šikovný, alebo pobyt s 100?
Nie, vy určite nechcete, aby to urobil. PCIe funguje na 100, a iný sa dostanete ku kolapsu.
Citácia:
im určite bude mať aj ďalšie otázky, ako dobre ..
Nikdy problém.

Reply

Register

Záložky

Podobné témy
Nitka Thread Odľahčenú Fórum Odpovede Posledný príspevok
Vypustenými káve a (zdanlivo?) Neúspech Rescue Pokus fearsnake Notebooky, Mobily a PDA 0 15. jún 2009 10:02
Slabá pokus reštartu systému! nchid Všeobecné Software Chat 3 6. február 2008 17:29
Prvý pokus postaviť (komplexné členenie vnútri) skinnyman9000 Všeobecné Hardware Chat 20 10. august 2007 08:33
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.