az-öz

Magazine
Go Back   Bilgisayar Suyu > Bilgisayar Donanımı > CPU'lar Anakartlar & RAM

Register

OCing çalışanlarını ilk denemem!

Reply

Konu Araçları
Old 11 Eyl 2008, 12:00
Üye Grubu

Default OCing çalışanlarını ilk denemem!

Hey çocuklar biri bir başarılı OC için yapmanız gereken adım adım vurmak iyi yeterli olacaktır? Ben her küçük ayrıntı olarak Sadece ilk tamamlanmış olur ve yapım berbat bir şey istemiyorum. Örneğin, bu programlar ilk yüklemeniz gereken temps, performansı artar, sınırı ve nasıl benim işlemci itme bir program ve diğer programlar I izlemek için kurulur?
Sohbet tahmin bu ilk adım olduğunu ....

oradan uzak ama BIOS ve çimdik girmek ...
Tam olarak verdiği burada olması gerekiyor? çarpanı? voltaj ve bellek ile herhangi bir ayar? Ben AT TÜM bu aşina değilim i olarak gerekir.

ne en yüksek ısı Gitmem isteyeyim mi?

hızlarda kolayca bu OC ile de ne ulaşmak olmalıdır?

Ayrıca ne kadar gitmek için iyi bir artma var? ve her bir artışla doğru test edilmelidir?

Sohbet belki de, bazı sorular eksik ama eğer olacak çıplak bana lütfen ...

herhangi bir giriş?

teşekkürler.

burada özellikleri şunlardır:
36073 HD 500G | WD 7k 16 milyon SATA2 WD5000AAKS 1 74,99
N82E16827136151 DVD BURN LG | GH20LS15 20X LS SATA RT 1 29,99
N82E16835100007 CPU THERMPASTE | Arctic SILVER5 3.5G% 1 5,99
N82E16817139004 PSU korsan | CMPSU-550VX 550W RT 1 89,99
N82E16819115052 CPU INTEL | C2D E7200 2.53G 775 45N R 1 119,99
N82E16826104178 MOUSE Logitech | MX 518 USB PERAKENDE 1 39,99
N82E16899261001 TAKIM ROSEWILL | RTK-001 RTL 1 3,99 N82E16820134641 MEM 2Gx2 | KST KVR800D2N6K2/4G R 1 72,99
N82E16813128337 MB GIGABYTE GA-EP35-DS3L P35 RT 1 84,99
N82E16823126013 KB Logitech | 967738-0403 Delux 250% 1 6,99
N82E16835186134 CPUCOOLER | Arctic P4 | ACFZ7 PRO R
Old 11 Eyl 2008, 12:46
Moderatör Grubu

OC Bir kaza ders geliyor. Benimle Bare bir kaç dakika.

Benim Sistemi: Eclipse

İşlemci (ler):
Intel C2D E7200 OC'd 3.6Ghz @
Anakart:
Asus P5Q Pro
RAM hafıza:
OCZ 8GB 800Mhz
Grafik Kartı (ler):
Saphire Radeon 4850
Ses Kartı:
Onboard
Sabit Disk (ler):
Vast
Optik Sürücü (ler):
Sony El cheapo biri.
Case / PSU:
ANTEC Three Hundred
Soğutma:
Arctic Soğutucu 7 Pro 3 durumda fanlar.
Ağ Bağlantısı / İnternet:
Titan ADSL
Monitör (ler):
Çift 19 "LCD
İşletim Sistemi (ler):
XP SP3
Old 11 Eyl 2008, 12:47
Üye Grubu

Ha tamam gerçekten Ben .... sürece Benimle de çıplak ... Bu haksız olabilir, çünkü daha fazla .... baring yapacağız
Old 11 Eyl 2008, 13:28
Moderatör Grubu

Peki, BIOS bir kafa. (Basılması Del olarak bot)

İlk şeyi ilk önce, RAM'i bölücü ayarlamak sağlar.

Sana biraz OC'ing Öğreticiler okudum umuyorum, ancak hızlı bir şekilde bazı şeyleri açıklayacağım.

The FSB nasıl CPU ile tüm sistemi iletir. Bu hızlıdır FSB, ve tüm sistem çalıştırabilirsiniz hızlı çalıştırabilirsiniz.

MHz olarak FSB Çarpanı MHz () X = Hız.

İşlemci üreticileri her saat döngüsünde daha fazla bilgi göndererek bu FSB bir işlemci of etkin hızını artırmak için yollar buldular. Peki yerine bir talimatta Intel döngüsü saat başına 4 talimatları göndermek her bir saat döngüsü, gönderme. Peki, ne zaman FSB bakmak ve 1066MHz'a kendi hızını görmek, gerçekten bu hızda çalışmıyor. Intel CPU'su "pompaladı" dört vardır. Bu, core2 üzerindeki FSB gerçekten 266mhz çalışıyor demektir. Ne görmek etkin hızı zaman dikkate Dörtlü çekmek-ölçmek pompaladı olduğunu
Çünkü ne zaman sen gerçek FSB ile etkili mücadele ettiğiniz Ing o.c olduğunuz bu söz.

Hız denklemi ve çarpanı bölümü tamamen bir numarayı, bir FSB hızı ile çarpılarak, bu işlemci toplam hız vermek olacaktır. Örneğin, eğer bir CPU, bir 266MHz FSB (gerçek FSB hızı) sahip ve 8, daha sonra çarpan bir denklem var sahip olur:

(FSB) 266MHz x (Çoğaltıcı) 8 = 2133MHZ CPU veya 2.13GHZ için

(I) bazı Alexs hız için rehber overclock bu bitlerin ödünç

Gibi RAM overclock sonu yoktur Neyse, biz RAM Divider ayarlamak için RAM CPU ile aynı hızda çok etkili çalışması için gereklidir.

Sizin on board, ben Sistem Hafıza Çarpanı ya da benzer adı olduğunu düşünüyorum ve Anakart Intellgient Tweaker altında. İstediğiniz kadar RAM 533MHz çalışan veya ona yakın böylece değiştirmek gerekir.
Bu 2,0 bir ayar gerektiriyor düşünüyorum.

Sonra yapılır, o zaman FSB artırabilir. Seni Etkinleştirildi CPU Host Saat Kontrol ayarlamak için var (eğer doğru) bir FSB değiştirmesine izin unutmayın. Sonra, 10 ile en fazla değişiklik FSB değiştirebilirsiniz.

Önce oldukça BIOS, 100 Auto yerine PCI Express frekans değiştirebilirsiniz. Istenmeyen bir şekilde Bir sadece aksi olarak.

Artık Intel Hızlı Adım ve devre dışı bırak bulmalıyız. Otomatik olarak ve çarpanı düşürür overclock engellemekte Bu bir güç Intel tasarruf programı. Böylece BIOS'unda bulmak gerekecek Ben burada gizler hatırlayamıyorum.

Bir kez yapılır şu kaydetmek ve BIOS çıkın.

Yeniden başlatın ve Windows normal giriş yapın. Hiçbir şey farklı görünecektir.

Yükleme (bunları google - düzenle: Ben sizin için yaptık) olur Intel Yanik Testi, CPU-Z ve Gerçek Sıcaklık.

Üç programları aç (önce onları ayıklamak gerekebilir.)

İlk olarak, bak CPU at-Z. Çalışmanızı marvel at, CPU şimdi overclocked olmalıdır. Etkili CPU hızı veya Windows altında benzer altına bakın. Bu Mhz değil Ghz.

Şimdi, istikrar için kontrol etmeniz gerekir. Öncelikle bu nedenle sıcaklıkları kontrol edebilirsiniz emin Gerçek Sıcaklık runnign yapmak. Onlar değil boş en fazla 40 derece olabilir.

Sonra Intel Yanik Testi, hata raporlama açmak için 10 testleri çalıştırmak için ve tüm RAM kullanmak izin al.

Hoefully hiçbir hata ve sıcaklıkları çok yüksek almak gerekir tamamlayacak.

Bir kere bu ince ise, overclock devam edebilirsiniz. Istikrar için bir çek anda biraz FSB yükselterek, sonra tutun.

Sonunda bir nokta olursa burada istikrarlı olmayacaktır, ve orada overclock durdurmak için seçebilir ve son kararlı ayarları geri gitmek veya vCore bir çentik yükseltin. Sana nasıl - öncelikle de BIOS ele almak gerekir yapmaya çalışmak sağlayacağız. Sadece etrafında dürtüklemek ve ne bulmak bakın.

Var ve biri daha ayrıntılı olarak açıklayacağız soru sor.

Bu tabii ki çok hızlı ve kirli rehber, ancak siz almalısınız başladı. Theres çok daha fazla bilgi edinmek için, ve ben bu forumlarında Alex kılavuzu yönelik olarak Hexus Bu rehber noktası istiyorum:

http://forums.hexus.net/hexus-hardwa...beginners.html

Iyi şanslar!

Old 17. Eylül 2008, 12:40
Üye Grubu

Alıntı:
Originally Posted by serverguy View Post

Sizin on board, ben Sistem Hafıza Çarpanı ya da benzer adı olduğunu düşünüyorum ve Anakart Intellgient Tweaker altında. İstediğiniz kadar RAM 533MHz çalışan veya ona yakın böylece değiştirmek gerekir.
Bu 2,0 bir ayar gerektiriyor düşünüyorum.
Bu sizce ne yapıyor? benim RAM 400MHz ve Ben bir yerde bu çok daha hızlı çalışıyor daha ayarlamak gerekir okumak düşünce çalışır?
Old 17. Eylül 2008, 13:16
Moderatör Grubu

Alıntı:
Originally Posted by Mooseknuckle View Post
Bu sizce ne yapıyor? benim RAM 400MHz ve Ben bir yerde bu çok daha hızlı çalışıyor daha ayarlamak gerekir okumak düşünce çalışır?
Hayır, you're RAM 800Mhz at çalışır. Bu DDR2, böylece Çift Veri Hızı.

Old 17. Eylül 2008, 13:18
Üye Grubu

Tamam .. daha sonra kendi oranı 533 düşüyor performansı bir azalma olması wouldnt?
Old 17. Eylül 2008, 13:24
Moderatör Grubu

Evet ve hayır.

Çünkü bu işlemci overclock için Açık Side Bus artırmak ben bunu yapmak söyledi nedeni, aynı zamanda hızlı RAM yükseltmek at ile iki kez Ön Otobüs runs olduğunu.

Yani, (böylece) olarak RAM konuşmaya underclocking tarafından mümkün olduğu kadar, size kendi sınırları ötesinde RAM bastırıyor değil biliyorum.

Sonra, tekrar bölücü yükselterek Yedeklenir RAM hızını arttırmak için istikrarlı bir overclock Elbette, alabilirsiniz değişikliği RAM bölücü var.

Old 17. Eylül 2008, 13:30
Üye Grubu

tamam ... benim BIOS'u da ise örnek ... için iyi şeyler bir çok benziyor:

Güçlü grafik yükseltici?
Performansı artırmak? varsayılan (yüksek ayarı Turbo ise aşırı) olduğunu
Ben de yukarı bumped CPU saat oranı () çarpanı-varsayılan 8 max 9 belirlemek mi?
PCI Express frekans (bu 100) en yüksek ayar belirlemek için bahsedilen 150 bu akıllı olur veya 100 kal?

Sohbet emin de .. daha fazla soru olacaktır

teşekkürler
Old 17. Eylül 2008, 13:50
Moderatör Grubu

Alıntı:
Güçlü grafik yükseltici?
Bu sadece Teknede grafikler, eğer, o zaman hiçbir şey yapacak ayrı bir grafik kartına sahip, ancak daha fazla ısı eklemek geçerlidir.

Alıntı:
Performansı artırmak? varsayılan (yüksek ayarı Turbo ise aşırı) olduğunu
Bu komik bir biraz, hayır olanlar tamamen ne yapar emin olabilirsiniz. Birçok insan en iyi Standart olarak ayarlanır ve sola söylüyorlar.

Alıntı:
Ben de yukarı bumped CPU saat oranı () çarpanı-varsayılan 8 max 9 belirlemek mi?
Evet, yapılacak en doğru şey şu, ama biraz daha 9.5x onu yükseltmek gerekir

Eğer, daha önceden yapmadıysanız da devre dışı bırakmak Intel Hızlı Adım veya C1e veya benzer seçeneği bulmak isteyebilirsiniz.

Alıntı:
PCI Express frekans (bu 100) en yüksek ayar belirlemek için bahsedilen 150 bu akıllı olur veya 100 kal?
Hayır, kesinlikle yapmak istemiyorum ki. PCIe 100 ve herhangi bir çöker olacaktır farklı çalışır.
Alıntı:
Sohbet emin de .. daha fazla soru olacaktır
Hiç bir sorun.

Reply

Register
Konu Araçları

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Bilgisayar Suyu.

By vBulletin ® Copyright © 2000 Powered - 2009 Jelsoft Enterprises Ltd SEO by vBSEO © 2009, Crawlability, Inc tarafından