![]() |
| |||||||
| Регистрация | Карта Spy | Държава Списък | Дарения | Търся | Днешната Постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
| | Нишка Инструменти |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Ами аз мислех, че ще направи това, за да знаят хората как си OCing става. Моля, имайте предвид, това е първият път, когато сте някога нещо OCed
![]() Веществото имам е, както следва: Дънната платка: гигабайт GA-P36-DS3L RAM: OCZ PC2-9200 жетваря (2x1GB) Процесор: Intel E2180 (акционерно 2Ghz) (Това, което съм OCing) Добре, така че аз съм това, което правя е, че съм с Orthos да ми процесора на 100% за известно време (поне 10 минути, но обикновено докато отивам към други неща, така че обикновено е около 45 мин) и ако тя минава през Добре, аз повдигне OC на реда ще вложа по-долу. Аз съм за мониторинг време с CPUID Хардуер "Монитор", и Core Temp 0.99.3. Аз съм също върши WPrime 32M бенчмарк така имам груб съм ДЕА за изпълнение се увеличава. Spec: WPrime Време (секунди) Стар компютър (един в SIG): 103,656 Нов @ фондова (2Ghz): 45,577 (дори и в запас е огромен изпълнение увеличение) New@2.5 GHz: 37,343 New@2.7 GHz: 33,734 New@2.8 GHz: 32,406 Аз ще се качвах с 0.1 GHz време, докато не решите, че не е стабилна, или просто става твърде горещо за моя вкус. Но в момента, най-високата температура имам е 53C, което е много разумен. Всички съвети или въпроси, моля да ме уведомите И когато се чувствам ли са достигнали най-високо Не мога, ще Пост екранна снимка на CPU-Z от нея. Моята система: Първо OC
|
|
| |||
| |||
| ОК, така, аз се опитах 2,9 GHz, но след около 15 мин. от стрес тестове, той дойде с грешка, така че не изглежда, че ще можем да отидем някоя висока, въпреки че време няма никакви високи от 53C така не съм сигурен какво е, че не работи, или трябва да се увеличи Core напрежение? (тя е на авто в момента), но аз все още се свърши WPrime тест за интерес, а аз имам 31,344 секунди, така че ако има нещо, което можех да направя, за да го-висока, може някой да казва моля. |
|
| |||
| |||
| Хм, добре, че е 2,9 GHz е наред сега, аз мислех, че ще се опита друг стрес тест с него и е ходила за около 30 минути, и не излезе с грешка, така че аз не съм сигурен какво е било , които не последно време. |
|
| |||
| |||
| 2,9 е починал отново и аз се опитах настройка 2.88GHz снощи, но тя дойде с грешка след около 2 часа, така че в момента се опитвам един 2,87 стрес тест, който мисля, че трябва да се оправи, защото FSB е в рамките на RAM скорост (което Мисля, че е проблем), макар че дънната платка е ment за ускоряване на RAM по същото време. Всеки, който има идеи за това как да се поправи? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Какво напрежение се изпълняват чрез CPU в момента? CPUZ трябва да бъде в състояние да ви кажа, ако не сте сигурни. Вие искате да получите го Авто бърз като това е по-малко от идеални. Старата 65nm чипове могат да вземат огромни слъг на напрежение и все още оцелее добре. Аз се тревожа за дълго време, дълголетие на 65 градуса, но тя отнема да отида там. В най-много хора, напрежение изглежда да тече през тях на въздуха е около 1,45 - 1,5. Процесорът трябва да бъде лесно да стигнем до 3Ghz, особено с вашия RAM и мисля, че бихте го удари доста лесно с около 1,38 волта. С вашата RAM, трябва да го до съотношение 1:1. Това трябва да решат тези проблеми, отнасящи се до RAM. При тестване с Orthos или премиерът тогава наистина трябва да я дам добра 12 часа за недвижими подчертава. Има много хора, които мислят, че са 100% стабилност в привиден ниско напрежение, но след един час, или така един часа ядрото ще се глупости. Пусни го през нощта и тогава ще знам със сигурност. 3dMark06 също дава доста добри подчертавайки, и очевидно новите Intel Изгори Test също е много добре за новите бързи резултати. http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1341978
|
| |||
| |||
| добре, за да ви афиш: Напрежение кажа на това е най 1,392 според CPU-Z ще опитате ръчно въвеждане на около 1,42 види дали работи. RAM allready е настроено на 1:1 Имам били вървят Orthos овърнайт за часовници, които мисля, че са стабилни (доколкото всички се провалиха, след около 2 1 / 2 часа. Трябва също да се опита на Intel горят тест. АТРИБУТИ: Имам Използвам CPUID Хардуер монитора за наблюдение на време, докато за игри, и тя каза, че напрежението на процесора е fluctualted между 1.36V и 1.39V и RAM се е колебаела между 2.06V и 3.26V ![]() ![]() ![]() Също така, аз не притежават 3DMark06, затова не могат да го използват |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Трябва да изключите Speedstep в BIOS да спре произволно напрежение колебания. Това също може да се определи стабилността вашите проблеми, както undervolting може да го убие.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. " Моята система: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Имам обърна го, ако има нещо друго, което прави същото, но наречено нещо друго, ще опитаме отново търси. |
|
| |||
| |||
| Опитайте изключване "С1Е" също. Същата работа.
__________________ "Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. " |
|
| |||
| |||
| Не мога да си спомните виждам нещо, наречено С1Е, ще имат поглед, благодаря. |