manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Hardware > CPU, Matične ploče i RAM

Register

Moj CPU Intel E2180 OC

Reply

Thread Tools
Old 2. Sep 2008, 12:34
Donatorska Grupa

Default Moj CPU Intel E2180 OC

Pa ja sam mislio da bi ovo neka ljudi znaju kako moje OCing ide. Imajte na umu, ovo je prvi put sam ikada išta OCed

U stvari sam se kako slijedi:
Matična ploča: gigabajt GA-P36-DS3L
RAM: OCZ PC2-9200 žetelac (2x1GB)
CPU: Intel E2180 (zaliha 2Ghz) (Što sam OCing)

Ok, pa ono što sam radiš je Im 'koristeći Orthos držati moj CPU na 100% za neko vrijeme (atleast 10 mins, ali uglavnom dok sam ići na druge stvari, to je obično oko 45 min), a ako to ne prođe fino sam podići OC i redoslijedom ću u nastavku. Ja sam s praćenjem temps CPUID Hardware Monitor, i Core Temp 0.99.3. Također sam događaj WPrime 32m presedan pa sam grubo sam Dea na izvođenje povećava.

Spec: WPrime Vrijeme (sek)

Stara računala (jedno u sig): 103,656
Novo @ Stock (2Ghz): 45,577 (čak i kod dionica je ogroman porast performansi)
New@2.5 GHz: 37,343
New@2.7 GHz: 33,734
New@2.8 GHz: 32,406

Ja ću biti uzlazio od 0,1 GHz vrijeme dok se ne odlučite nije stabilna ili je uzimajući previše vruća za moje sviđanje. Ali trenutno, najviše sam imao temp je 53C što je vrlo razumna.

Svejedno savjete ili pitanja, javite mi znamo I kad se osjećam sam dostigao najviši Ja mogu, ja ću Postavite screenshot CPU-Z toga.

My System: Prvo OC

Procesor (i):
Intel E2180@2.85
Matične ploče:
Gigabajt GA-P35-DS3L
RAM memorija:
2x1GB OCZ PC2-9200 žetelac CL5
Grafička kartica (e):
Gainward ATI 3850
Sound Card:
na brodu
Tvrdi disk (i):
7200,7 SEAGATE BARRACUDA 120GB
Optički pogon (e):
Hitachi DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Gusar VX450
Hlađenje:
AC Pro freezer7, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Network / Internet:
na brodu / navodno 10Meg djevičansko kabel
Monitor (e):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operacijski sustav (e):
XP Home
Old 2. Sep 2008, 12:59
Donatorska Grupa

Ok, na taj način, JA pokušao 2,9 GHz, no oko 15 min nakon stresa testiranje, on je došao gore sa pogrešku, tako da ne izgleda kao da će moći ići bilo koja viša, iako su temps ne veći od 53C pa nisam siguran što je to da se ne radi, ili mi treba da se poveća napon Core? (to je na auto trenutno), ali ja još uvijek nije WPrime jedan test za kamate, a dobio sam 31,344 sekundi, tako da ako postoji nešto što mogu učiniti da ga dobijete više, može netko reći molim te.
Old 2. Sep 2008, 13:28
Donatorska Grupa

Hmm, dobro izgleda 2,9 GHz je u redu sada, Sam mislio JA će pokušati drugi test stres s njom, i to je bio idući za oko 30 min, i nije se s pogreškom, pa nisam siguran šta je to koji je posljednji put.
Old 3. Sep 2008, 04:29
Donatorska Grupa

2,9 je opet umro i ja pokušao postavljanje 2.88GHz sinoć, ali on je došao gore sa pogrešci nakon oko 2 sata, tako da u ovom trenutku sam jedan težak 2,87 stress test, što mislim da bi trebalo biti u redu, jer je unutar FSB RAM brzina (koji Mislim da je bilo problema), iako je na matičnoj ploči je ment ubrzati RAM-a u isto vrijeme. Svatko ima ideje o tome kako to popraviti?
Old 4. Sep 2008, 10:52
Moderator / ica grupe

Koje su vam napona izvodi kroz CPU trenutno? CPUZ bi trebao biti u mogućnosti reći vam ako tvoj 'ne siguran. Želite, preuzmite ga isključite Auto brzo kao što je manje od idealne.

Starih 65nm čipovima može potrajati ogroman cjevčica od napona i dalje opstati u redu. JA dobiti brinula dugo dugovječnost na 65 stupnjeva, ali je potrebno da biste dobili neki tamo. Maksimuma napona ljudi, čini se izvoditi kroz njih na zrak iznosi oko 1,45 - 1,5.

Procesor bi trebao biti lako doći do 3Ghz, pogotovo sa svojim RAM-a i mislim da bih hit Sasvim lagano s oko 1,38 volts.

Sa Vašim RAM-a, trebate postaviti ga u omjeru 1:1. To bi trebalo riješiti te probleme u vezi s RAM-a.

Prilikom testiranja s Orthos ili premijer onda stvarno moramo dati to dobar 12 sati za pravi naglasivssi. Ima mnogo ljudi koji misle da imaju 100 posto stabilnosti na niskom naponu izgledom, ali nakon jednog sata, ili tako da će jedna jezgra sranje van.

Pokrenite ga preko noći i onda ćete znati za sigurno.

3dMark06 također daje ga osuditi dobar isticcuchi, a navodno je novi Intel Burn Test je također vrlo dobar za novi brzi rezultati.

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1341978

My System: Eclipse

Procesor (i):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Matične ploče:
Asus P5Q Pro
RAM memorija:
OCZ 8GB 800Mhz
Grafička kartica (e):
Saphire Radeon 4850
Sound Card:
Onboard
Tvrdi disk (i):
Golema
Optički pogon (e):
Sony al cheapo jedan.
Case / PSU:
Antec trista
Hlađenje:
Arktik hladnjaci 7 Pro, 3 case obožavatelja.
Network / Internet:
Titan ADSL
Monitor (e):
Dual 19 "LCD
Operacijski sustav (e):
XP SP3
Old 4. Sep 2008, 13:24
Donatorska Grupa

dobro kako bi vam Posted:

Napon je reći da je na 1,392 prema CPU-Z ću probati stavljajući ga ručno oko 1,42 ako se vidi da se radi.

RAM allready je postavljen na 1:1

Sam se prikazuju Orthos prekonoć za satove Mislim da su stabilne (sve do sada nije uspio, nakon oko 2 1 / 2 sata. Također sam pokušao spaliti Intel test.

EDIT: Imam bio koristeći CPUID Hardware monitor za praćenje temps dok igre, a to, rekao je CPU napon fluctualted ima između 1.36V i 1.39V, a RAM-a ima oscilira između 2.06V i 3.26V Isto tako, ja ne posjedujete 3DMark06, tako da ne mogu koristiti
Old 5. Sep 2008, 05:43
Donatorska Grupa

Morate se isključiti u BIOS Speedstep za zaustavljanje slučajnih fluktuacija napona. Ovaj svibanj isto tako popraviti stabilnost vašeg problema kao undervolting mogu ubiti ga.
"Ja ljubio P182 toliko da, kada je moja supruga je sustav bio glasan i sve potrebne sve vrste čišćenja, kupila sam joj jedan. Zatim, kada sam htjela mačku sam kupio P182. The P182 nije mačka po sebi, ali to je još uvijek odličan kupiti. "

My System: 日夏子

Procesor (i):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Matične ploče:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM memorija:
2GB Patriot Extreme Performance
Grafička kartica (e):
PNY 8800GTS 320MB
Sound Card:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Tvrdi disk (i):
80GB + 500GB
Optički pogon (e):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Hlađenje:
4x-120mm Yate šunjalo + 200mm top
Network / Internet:
Qwest
Monitor (e):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operacijski sustav (e):
Windows XP + 7
Old 5. Sep 2008, 06:04
Donatorska Grupa

Okrenuo sam ga isključiti, osim ako se nešto drugo da ne isti, ali se zove nešto drugo, ja ću probati opet gleda.
Old 5. Sep 2008, 20:08
Donatorska Grupa

Pokušajte isključivanja "C1E" previše. Isti posao.
"Ja ljubio P182 toliko da, kada je moja supruga je sustav bio glasan i sve potrebne sve vrste čišćenja, kupila sam joj jedan. Zatim, kada sam htjela mačku sam kupio P182. The P182 nije mačka po sebi, ali to je još uvijek odličan kupiti. "
Old 6. Sep 2008, 01:22
Donatorska Grupa

Ne mogu se sjetiti videći ništa zove C1E, ja ću pogledati, hvala.
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.