rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Mój procesor Intel E2180 OC

Reply

Narzędzia wątku
Old 2-ga Wrz 2008, 12:34
Grupa dawcy

Myślałem, że dobrze byłoby dokonać tego, aby ludzie wiedzą, jak mój OCing ma. Proszę pamiętać, że jest to pierwszy raz I've ever OCed niczego

Rzeczy Mam się następująco:
Płyta główna: Gigabyte GA-P36-DS3L
RAM: OCZ Reaper PC2-9200 (2x1GB)
CPU: Intel E2180 (2GHz stanie) (What I am OCing)

Ok, so what I'm doing jest Używam Orthos posiadania mojego procesora w 100% przez jakiś czas (atleast 10 min, ale zwykle jednocześnie idę do innych rzeczy, dlatego jest zwykle około 45 minut) oraz, jeżeli to przechodzi grzywny I podnieść OC w kolejności będę umieścić poniżej. Jestem monitorowania Temps z CPUID Hardware Monitor, oraz Core Temp 0.99.3. Jestem również sposób WPrime 32M wzorzec tak mam szorstkie I DEA na wydajność rośnie.

Spec: WPrime czas (w sekundach)

Stary komputer (jeden w sig): 103.656
Nowa @ Stock (2GHz): 45,577 (nawet w stanie jest ogromny wzrost wydajności)
New@2.5 GHz: 37,343
New@2.7 GHz: 33,734
New@2.8 GHz: 32,406

Będę wzrósł o 0,1 GHz w czasie aż decyduje nie jest stabilne, czy tylko staje się zbyt gorący dla moich potrzeb. Ale obecnie, najwyższe temp. miałem jest 53c, która jest bardzo rozsądne.

Wszelkie wskazówki, lub pytania, proszę dać mi znać A gdy czuję I osiągnęły najwyższy mogę będę Opublikuj zrzut ekranu z CPU-Z to.

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 2-ga Wrz 2008, 12:59
Grupa dawcy

Ok, więc starałem 2,9 GHz, jednak po około 15 min stresu badania, to razem z błędu, więc nie wyglądają jak będę mógł, aby przejść wyżej, nawet jeśli nie są Temps wyższej niż 53c więc nie jestem pewien co to jest, że nie działa, czy potrzeba zwiększenia napięcia Core? (it's on automatycznie w chwili obecnej), ale nadal WPrime zrobił pewien test na zainteresowanie i mam 31.344 sekund, więc jeśli istnieje coś mogę zrobić, aby uzyskać jej większe, może ktoś powiedzieć, proszę.
Old 2-ga Wrz 2008, 13:28
Grupa dawcy

Hmm, wydaje się również 2,9 GHz jest już ok, myślałem chciałbym spróbować innego stress test z nim, i to trwa już około 30 min, i nie pochodzi z błędu, więc nie jestem pewien co to było że nie ostatni raz.
Old 3-cia Wrz 2008, 04:29
Grupa dawcy

2,9 zmarł ponownie i próbowałem ustawienia 2.88GHz ostatniej nocy, ale pojawiły się z błędem po około 2 godzin, a więc w momencie Próbuję jeden 2,87 stress test, który moim zdaniem powinien być grzywny, ponieważ FSB jest w pamięci RAM prędkości (co Myślę, że był problem), mimo że płyta została nego przyspieszenia RAM w tym samym czasie. Każdy, kto ma pomysły, jak to naprawić?
Old 4-ty Wrz 2008, 10:52
Moderator grupy

Jakie napięcia masz uruchomiony przez procesor w tej chwili? CPUZ powinny być w stanie powiedzieć, jeśli nie wiesz. You want to get it off Auto szybko jak to jest mniej niż idealne.

Stara 65nm chipy mogą podjąć ogromny pomrowik napięcia i nadal przetrwać grzywny. I get zaniepokojenie długi czas długowieczności na 65 stopni, ale to zabiera trochę dojechać. Maks. napięcie ludziom wydaje się, aby uruchomić je w powietrzu wynosi około 1,45 - 1,5.

Procesor powinien być łatwo dostać się do 3Ghz, zwłaszcza z pamięci i myślę, że możesz go łatwo trafić około 1,38 wolt.

Z pamięci RAM, należy ustawić go w stosunku 1:1. To powinno rozwiązać te problemy odnoszące się do pamięci RAM.

Podczas testów z Orthos lub premiera wtedy rzeczywiście trzeba dać mu dobre 12 godzin dla prawdziwego podkreślając. Istnieje wiele osób, które uważają, że mają 100 procent stabilności na zbyt niskie napięcie, ale po godzinę lub tak jeden rdzeń będzie crap out.

Uruchom go na noc i wtedy będzie wiedział, dla niektórych.

3dMark06 także nadaje jej damn good podkreślając, i najwyraźniej nowego Intel Burn Test jest również bardzo dobry dla nowych szybkich rezultatów.

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1341978

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 4-ty Wrz 2008, 13:24
Grupa dawcy

również, aby zostały wysłane:

Napięcie powiedzieć to to na 1,392 zgodnie z CPU-Z I'll try oddanie go ręcznie do około 1,42 sprawdzić, czy działa.

RAM allready jest ustawione na 1:1

I zostały uruchomione Orthos overnight dla zegarów Myślę, że są stabilne (jak dotąd nie wszystkie po około 2 1 / 2 godziny. Mam również próbowali Intel palą badania.

EDIT: I zostały z wykorzystaniem CPUID Hardware Monitor do monitorowania temps podczas gier i powiedział napięcia CPU ma fluctualted między 1.36V oraz 1.39V, a RAM ma wahał się między 2.06V oraz 3.26V Ponadto, nie z własnej 3DMark06, więc nie można używać tego
Old 5-szy Wrz 2008, 05:43
Grupa dawcy

Musisz wyłączyć SpeedStep w systemie BIOS, aby zatrzymać losowych wahań napięcia. Może to również ustalić swoje problemy ze stabilnością w undervolting może go zabić.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 5-szy Wrz 2008, 06:04
Grupa dawcy

Mam się go, chyba że istnieje coś innego, że robi to samo, ale o nazwie coś innego, I'll try się ponownie.
Old 5-szy Wrz 2008, 20:08
Grupa dawcy

Spróbuj wyłączyć "C1E" zbyt. Same zajmują.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 6-gi Wrz 2008, 01:22
Grupa dawcy

Nie mogę zapamiętać skoro coś zwane C1E, I'll kuknąć, thanks.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.